CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Mas Khan Jarang Solat 5 Waktu, Cari Pahala Dengan Cara Lain

20-11-2022 05:01 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 14392| Komen: 208

Description: Mas Khan menjawab persoalan daripada pengikutnya menerusi pautan Ask Me Question di Instagram Stories (IGS), baru-baru ini.
Mas Khan menjawab persoalan daripada pengikutnya menerusi pautan Ask Me Question di Instagram Stories (IGS), baru-baru ini.

Apa yang menarik perhatian, ada peminat yang bertanyakan kepada Mas bagaimana untuk menjadi orang yang berjaya dan adakah pelakon tersebut menunaikan solat 5 kali sehari.

Foto: IG


“Macam mana nak jadi seorang yang berjaya? You solat penuh tak? Sorry tanya… Sebab I suka tengok story you lagi-lagi,” tanya individu itu.



Tidak cepat melatah, Mas atau nama sebenarnya Mas Hidzhir Khan Mas Fadzillah Khan, 28, mengaku dia jarang menunaikan solat penuh namun mengetahui bahawa solat itu wajib dan tiang agama.




Bukan itu sahaja, pelakon drama Bukan Gadis Biasa itu menyatakan bahawa ibadah solatnya agak tersasar namun dia mencari pahala dengan ibadah lain.

Baru-baru ini, nama Mas hangat diperkatakan netizen selepas terpalit isu melibatkan dia membela anjing. -CARI

Sumber: XTRA

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shida81 20-11-2022 05:06 PM
Bukak aib sendiri n rase bangga... Makhluk akhir zaman.....
Quote mojarean_X 20-11-2022 05:11 PM
Ko x yah jawab soalan tu bole x? Just ignore ni ko gigih post
Quote bolamata 20-11-2022 05:16 PM
giler liberal punya jawapan
Quote nazzse 20-11-2022 05:17 PM
Terang-terang cerita kemaluan sendiri. Semudah  tu Allah swt buka aib dia sbb tak solat
Quote airmineral 20-11-2022 05:21 PM
ko buat agama sendiri je la
Quote jiwakacau06 20-11-2022 05:23 PM
bodo dan bebal
Quote bungarose 20-11-2022 05:24 PM
Jawapan macam bukan islam ajer
Solat 5 waktu hukumnyer wajib
Quote snowflakes 20-11-2022 05:25 PM
Astaghfirullah...
Quote lightheaded67 20-11-2022 05:31 PM
haha mampos.. pendapat dia lg valid dri suruhan Tuhan. kau ghaser? tak solat tu diam2 udahlah. boleh je skip soaln penyembah2. paham pon solat tu tiang, kita hamba jaga bahgian kita lah, solat saje, nk bg pahala tu kerja tuhan kau sebuk buat ape. solat jelah dulu anggap tu assignment hidup.org kapir pun ramai baik2 depa pun rajin bsedekah masalah bukan requirement pada depa bersolat ni.  skrg ko rumh biru buat cara rumah biru. ni rumah biru nk hidup cara rumah merah. peraturan mana yg dia suka, dia amik, mana peraturan yg dia tak suka dia tinggal dan gigih lg pulak justify. caca marba
Quote missyL 20-11-2022 05:32 PM
Try hard nye ko nk nmpk kaya dik hahahah
Quote adelea 20-11-2022 05:33 PM
X nak la judge kau , tapi x cerdiknya statement
Aib sendiri pon bangga dok gebang kat org …
Takde istilah offset pahala solat dgn ibadah lain sbb solat tu wajib yg utama …

Ni salah satu contoh idea liberal
Bende yg halal tapi kau ikut suka kau …
Bukan kau ikut hukum tuhan
Quote Nham22 20-11-2022 05:38 PM
Die nampak mcm free thinker...
Quote teen_angelJB 20-11-2022 05:41 PM
Bodohnye jawapan....gigih gthu alam ko xsemayang...maluuu woooooooooooooooooooo
Quote Hoola 20-11-2022 05:54 PM
Senng idup ya
Kbykn orgkita
Xyah /jrg2 solat
Jnji hati bersih,sedekah
Quote hyie 20-11-2022 06:01 PM
LOL diknon solat itu wajib, bersedekah itu tak wajib. Motif sangat jawapan heshe yach #donemodesetazah
Quote makneng 20-11-2022 06:14 PM
Jadi liberal tak semestinya terus jadi benak ibu ya mat. Pekat sangat benak jantan ni.
Quote nakkomenjugak 20-11-2022 06:23 PM
Haaaaa ini baru namanya aib yachhhhh!
Tolong pandai bezakan jenayah dan aib lepas ni
Quote nooriesz 20-11-2022 06:29 PM
statement x beragakk..
yelahh tgh kaya tgh sehat kann..
Quote inspektoremos21 20-11-2022 06:35 PM
Entah2 suruh member sendiri yg tanya soalan tu.. pastu gigih jawab panjang lebar.

Lihat semua komen(208)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 11:51 AM GMT+8 , Processed in 0.101591 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top