CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Mawar Rashid Hamil Anak Ketiga- Alahan Teruk Sampai Berkurung Dalam Bilik,"Tengok Al-Quran Je Boleh"

23-9-2022 04:37 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 2847| Komen: 29|Original author: Saiful

Description: Mwar Rashid hamil anak ketiga dan kandungan dah masuk lima bulan.
Mwar Rashid hamil anak ketiga dan kandungan dah masuk lima bulan.

Katanya dia tak ada niat pun nak sembunyikan berita tersebut namun hanya berkongsi mengenainya apabila kandungan dah kuat.


Foto: IG

"Kita tak ada perancangan apa-apa tapi sebab kawan-kawan pun dah mula tanya. Komen-komen di Instagram pun ramai dah boleh agak.

"Tapi Alhamdulillah, kandungan dah sampai lima bulan dan semakin kuat," katanya kepada mStar.



Mawar kata hamil kali ini adalah paling mencabar.

"Sebenarnya alahan kali ini memang paling teruk, terkejut saya... tapi rasa berbanggalah dengan ibu-ibu dekat luar sana yang lalui Mawar lalui ni.

"Saya kena alahan yang sangat-sangat teruk, kehamilan sebelum ini sebenarnya sangat sikit. Kali ini sampai masuk air dekat hospital, masuk ubat sebab tak boleh nak telan apa-apa. Sampai orang cakap boleh mentallah!

"Untuk timester pertama muntah hari-hari, minum dan makan tak boleh... dehydration sampai kena ke hospital. Tapi tak sanggup nak tinggal lama di hospital sebab nanti stres."



Tambahnya dia juga  terpaksa duduk di dalam bilik kerana tidak boleh terhidu bauan lain selain di dalam biliknya.

"Saya tak boleh keluar bilik langsung, hanya berkurung dalam bilik. Rasa teruknya kali ni, sampai nak buat kerja pun tak boleh. Tengok gambar ke nak buka Instagram lama-lama tak boleh. Dia rasa pening!


"Nasib baik al-Quran boleh tengok, banyak termenung tapi Alhamdulillah ada sokongan suami yang uruskan, mummy dan adik beradik yang sangat-sangat supporting dan sentiasa doakan. Sebenarnya saya takut juga benda ni berlarutan selama sembilan bulan."

Mawar berkahwin dengan Raf atau Raden Ahmad Faizal Yaakob pada 9 November 2017.



Pasangan ini dikurniakan dua anak iaitu Raden Muhammad Rafael dan Raden Seri Rosabella Cinta. -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aciksenah 23-9-2022 04:45 PM
Krikkk..krikkk...krikkkk...
Quote cattiecute 23-9-2022 04:49 PM
nama anak tak menahan tambah2 yang pompuan tu.
Quote chekacheku 23-9-2022 04:52 PM
Nama ngn rupa paras ank2 mereka ni agak...berat utk dibawa..
Quote rotiban 23-9-2022 04:53 PM
cattiecute replied at 23-9-2022 04:49 PM
nama anak tak menahan tambah2 yang pompuan tu.

Raden Seri Rosabella Cinta binti Raden Ahmad Faizal Yaakob...ko mampooo tulis pepanjang camtu?
Quote babelina 23-9-2022 04:53 PM
dia nie tetap xde aura wow..
Quote pocongkiutss 23-9-2022 04:56 PM
Dia ni barulah ada rupa mix siam kan..ernie rosmerie tu celah mana siam pun taktaulah
Quote cattiecute 23-9-2022 05:04 PM
rotiban replied at 23-9-2022 04:53 PM
Raden Seri Rosabella Cinta binti Raden Ahmad Faizal Yaakob...ko mampooo tulis pepanjang camtu? :lol ...

menangis anak nanti time masuk sekolah
mak pun boleh menangis sama nak tulis borang semua nama panjang2.
Quote peachnfamous 23-9-2022 05:59 PM
murah rezeki dia dgn anak2. masa dia pregnant yg kedua tu rasa mcm dia baru je dpt yg sulung. tau2 dah yg ketiga.
Quote laksmanabentan 23-9-2022 06:37 PM
kelasssss... tawadukkk sgt....
Quote Redmyvi 23-9-2022 06:38 PM
tergelak aku baca tajuk..  
mengundang betul
Quote anilanil 23-9-2022 06:39 PM
chekacheku replied at 23-9-2022 04:52 PM
Nama ngn rupa paras ank2 mereka ni agak...berat utk dibawa..

Tak pe...dah besar nnti bole drip..
Quote Perawankota 23-9-2022 07:24 PM
Kenapa adik misai kontot ni ada Raden kt depan eh
Quote makadek 23-9-2022 07:52 PM
Yawn tonggang
Quote ekselen 23-9-2022 07:53 PM
rotiban replied at 23-9-2022 04:53 PM
Raden Seri Rosabella Cinta binti Raden Ahmad Faizal Yaakob...ko mampooo tulis pepanjang camtu? :lol ...

Kalo x muat space tu boleh tulis kecik2 mcm semut je bole baca
Quote mawardia 23-9-2022 08:08 PM
Halah halah
Quote MsIda 23-9-2022 08:42 PM
Tungganglah mek selagi boleh tunggang,,,
Quote shemaroo 23-9-2022 08:45 PM
agaknye kali ni mawar ngandung boy atau girl?
Quote Nenolen 23-9-2022 08:49 PM
rasanya diam lebih baik kut...
Quote surih07 23-9-2022 09:07 PM
Haihh la tajuk

Lihat semua komen(29)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 08:59 AM GMT+8 , Processed in 0.085431 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top