CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bakal Doktor Mengaku Tak Salah Simpan 740 Gambar Lucah, Arah Video Pornografi Kanak-kanak

23-9-2022 10:25 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2487| Komen: 30

Description: Perbuatan jijik bakal doktor menyimpan 740 gambar lucah dan mengarah video pornografi kanak-kanak mengundang padah apabila dia didakwa di Mahkamah Sesyen di Seremban semalam.
Perbuatan jijik bakal doktor menyimpan 740 gambar lucah dan mengarah video pornografi kanak-kanak mengundang padah apabila dia didakwa di Mahkamah Sesyen di Seremban semalam.


Lelaki Bangladesh, Zobaidul Amin, 24, pelajar sebuah universiti swasta itu bagaimanapun mengaku tidak bersalah di atas 12 pertuduhan yang dibacakan di hadapan Hakim Datin Surita Budin.

Zobaidul membuat pengakuan itu selepas pertuduhan menghasilkan dan memiliki bahan pornografi kanak-kanak dibacakan dalam bahasa Inggeris.


Zobaidul didakwa di atas 12 pertuduhan menghasilkan dan memiliki bahan pornografi kanak-kanak di Mahkamah Sesyen Seremban semalam.


Zobaidul didakwa dengan lapan pertuduhan mengarah atau menghasilkan suatu pembuatan pronografi kanak-kanak dalam bentuk gambar dan video menggunakan aplikasi Snapchat.

Dia didakwa mengikut Seksyen 5 Akta Kesalahan-kesalahan Seksual Terhadap Kanak-kanak 2017.

Bagi empat lagi pertuduhan, Zobaidul didakwa mempunyai suatu bahan pornografi kanak-kanak iaitu sebanyak 740 imej digital di dalam telefon bimbit, pemacu USB dan cakera keras.

Berikutan itu, tertuduh didakwa di bawah Seksyen 10 Akta Kesalahan-kesalahan Seksual Terhadap Kanak-kanak 2017.

Kesemua kesalahan tersebut dilakukan di sebuah rumah di Bukit Rasah di sini antara 26 ­Oktober 2021 sehingga 19 September lalu.

Ketika prosiding, pihak pendakwaan yang diwakili Timbalan Pendakwa Raya, Zahida Zakaria memohon tertuduh tidak dibenarkan diikat jamin kerana kesalahan yang dilakukan itu adalah serius.

Zahida berkata, sekiranya ikat jamin diberikan, dibimbangi tertuduh akan meneruskan aktiviti mengarahkan penghasilan pornografi kanak-kanak dan mengganggu mangsa kanak-kanak secara online.

Sementara itu, peguam yang mewakili tertuduh, Harvindar Singh pula memohon jaminan diberikan kepada anak guamnya itu kerana kesalahan dilakukan boleh diberikan ikat jamin.

Mahkamah kemudian mene­tapkan jaminan diberikan kepada tertuduh sebanyak RM96,000 selain mengenakan syarat tambahan supaya tertuduh melapor diri di balai polis berdekatan pada setiap bulan serta tidak mengganggu mangsa dan saksi pendakwaan yang lain. Dia kemudian dibawa ke Penjara Seremban selepas gagal membayar wang ikat jamin.

Kes disebut semula pada 30 November depan.

Terdahulu, Setiausaha Polis Diraja Malaysia, Datuk Noorsiah Mohd. Saaduddin dalam satu kenya­taan memaklumkan, polis telah menahan tertuduh di sebuah rumah di Seremban pada Isnin lalu kerana disyaki memiliki bahan pornografi kanak-kanak.

Katanya, dalam serbuan itu polis telah menemui sejumlah besar bahan pornografi kanak-kanak dalam komputer riba dan telefon bimbit milik suspek.

Beliau berkata, hasil siasatan mendapati suspek telah menggunakan aplikasi media sosial untuk berkomunikasi dan meme­rangkap mangsa serta melakukan ugutan bagi mendapatkan bahan berunsur seksual daripada ­mangsa yang terdiri dari kanak-kanak luar negara.

Penahanan suspek yang me­nuntut di sebuah pusat pengajian tinggi itu merupakan hasil kerjasama polis dengan Biro Siasatan Persekutuan Amerika Syarikat.


Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pocongkiutss 22-9-2022 08:13 PM
seramnyaaa .
Quote dua_chzy 22-9-2022 08:17 PM
Dia genius ka? Kalau genius kasik lepas aja la. Aset negara Bangla.

*senyum sinis*
Quote Tinot7 22-9-2022 08:26 PM
dua_chzy replied at 22-9-2022 08:17 PM
Dia genius ka? Kalau genius kasik lepas aja la. Aset negara Bangla.

*senyum sinis*

mamat tu bknnya genius.. kalau genius, takdenya wat jurusan matematik... ntah apa kabo dia lepaih ukm.. masih hidup ke dakk..
Quote dua_chzy 22-9-2022 08:48 PM
Tinot7 replied at 22-9-2022 12:26 PM
mamat tu bknnya genius.. kalau genius, takdenya wat jurusan matematik... ntah apa kabo dia lepaih  ...

Heols is Maths jinius horkeh!

https://says.com/my/news/math-ge ... -did-anything-wrong
Quote syamzana 22-9-2022 08:53 PM
Tinot7 replied at 22-9-2022 08:26 PM
mamat tu bknnya genius.. kalau genius, takdenya wat jurusan matematik... ntah apa kabo dia lepaih  ...

hidupppp rasanya jd tenaga pengajar sana kalau tak breach contract la.
ms iols selalu ke sana dulu heols tgh buat phd.
tp heols mmg genius (diakui lectr sana peel tu yg hamjadah sgt wajib dibenam ke sg klang)

amboii stdnt foreigner ni pun kan main beratus dok simpan. dasar pedo jahanam
Quote kemaruk 22-9-2022 09:00 PM
dalam LGBTQRST tu ada tak huruf untuk golongan pedo ni?

pedo ni pon kecelaruan orientasi seks jugak kan macam gay semua tu? ke lain?
Quote Tinot7 22-9-2022 09:12 PM
dua_chzy replied at 22-9-2022 08:48 PM
Heols is Maths jinius horkeh!

https://says.com/my/news/math-genius-pedophile-is-now-studying-at-u ...

kalau genius betui bg iols, dah lama wat duit.. ni takat jadi pedo, bkn genius lerr tuh.. apa teorem2 baru yg dia hasilkan? apa artikel2 di jurnal2 yg dia hasilkan? sbb tuh iols tak rasa budak ni genius.. iols speku lecturer sana kabor lagu genius sbb dah terpaksa amik budak ni..

la ni wat phd lagi bahaya... nnt lepaih grad, pasti cari keje sbg pensyarah.. uni mana pulak jadi mangsa? bebudak mana pulakk jadi mangsa? sbb tu la bahaya... iols tak tau la apa plan kerajaan sblm ni, ke deme pikiaq kalau tanggung, biaq tanggung sampai akhir.. iols pasti deme dah byk bermusyawarah psl budak ni sblm amik dia balik.. kalau budak ni tak sambung blajaq, adakah dia akan lebey bahaya? sbb takde sapa nak pantau? kalau dia sambung blajaq, adakah lebey slamat sbb ramai yg voley pantau kat uni? wallahualam.. tapi tetap iols tak rasa genius..

Quote Tinot7 22-9-2022 09:13 PM
syamzana replied at 22-9-2022 08:53 PM
hidupppp rasanya jd tenaga pengajar sana kalau tak breach contract la.
ms iols selalu ke sana dulu ...

iols speku pedo ni mmg jenis simpan byk2 sbb takleh kontrol diri.. sakit kott.. tapi tak tau la apa rawatan yg sesuai utk deme..

Quote Suchi 22-9-2022 09:26 PM
Mangsa yg dlm 700 gambar dia tu kanak2 malaysia ke?
Quote batmana 22-9-2022 09:41 PM
Family T20 ke ni?smpai wang jaminan 96k
Quote star_karat 22-9-2022 11:13 PM
Bangladesh ni pun ramai jugak jenis T20 . Kat malaysia ramai jugak bangla study sini ek? Orang sini nak belajar kat swasta hutang sana sini. Kat US Europe pun boleh jumpa bangla ambik degree. Kat subang jaya ada sorang pompuan bangla ni belajar kat Taylor klu tak salah. Bangla jenis cantik, freehair.
Quote alieyrina 22-9-2022 11:57 PM
Sula sula !
Simpan menatang ni buat apa. Buat perabih bawang jah
Quote epullipan 23-9-2022 09:56 AM
patut kena buat proper check untuk foreign student ni..macam aku dulu masa student kt oversea ada sorg inspector yang pantau activity kitorang kenkadang datang visit rumah sewa...tapi dorang friendly la ajak kuar makan semua tak la strict sgt
Quote VespaSilbe 23-9-2022 09:57 AM
bakal doctor ni.. nasibla kena cekup awai2.. maunya esok jadi paed.. skeri
Quote CARI-MAL 23-9-2022 10:25 AM
Perbuatan jijik bakal doktor menyimpan 740 gambar lucah dan mengarah video pornografi kanak-kanak mengundang padah apabila dia didakwa di Mahkamah Sesyen di Seremban semalam.


Lelaki Bangladesh, Zobaidul Amin, 24, pelajar sebuah universiti swasta itu bagaimanapun mengaku tidak bersalah di atas 12 pertuduhan yang dibacakan di hadapan Hakim Datin Surita Budin.


Zobaidul membuat pengakuan itu selepas pertuduhan menghasilkan dan memiliki bahan pornografi kanak-kanak dibacakan dalam bahasa Inggeris.




Zobaidul didakwa di atas 12 pertuduhan menghasilkan dan memiliki bahan pornografi kanak-kanak di Mahkamah Sesyen Seremban semalam.





Zobaidul didakwa dengan lapan pertuduhan mengarah atau menghasilkan suatu pembuatan pronografi kanak-kanak dalam bentuk gambar dan video menggunakan aplikasi Snapchat.


Dia didakwa mengikut Seksyen 5 Akta Kesalahan-kesalahan Seksual Terhadap Kanak-kanak 2017.


Bagi empat lagi pertuduhan, Zobaidul didakwa mempunyai suatu bahan pornografi kanak-kanak iaitu sebanyak 740 imej digital di dalam telefon bimbit, pemacu USB dan cakera keras.


Berikutan itu, tertuduh didakwa di bawah Seksyen 10 Akta Kesalahan-kesalahan Seksual Terhadap Kanak-kanak 2017.


Kesemua kesalahan tersebut dilakukan di sebuah rumah di Bukit Rasah di sini antara 26 ­Oktober 2021 sehingga 19 September lalu.


Ketika prosiding, pihak pendakwaan yang diwakili Timbalan Pendakwa Raya, Zahida Zakaria memohon tertuduh tidak dibenarkan diikat jamin kerana kesalahan yang dilakukan itu adalah serius.


Zahida berkata, sekiranya ikat jamin diberikan, dibimbangi tertuduh akan meneruskan aktiviti mengarahkan penghasilan pornografi kanak-kanak dan mengganggu mangsa kanak-kanak secara online.


Sementara itu, peguam yang mewakili tertuduh, Harvindar Singh pula memohon jaminan diberikan kepada anak guamnya itu kerana kesalahan dilakukan boleh diberikan ikat jamin.


Mahkamah kemudian mene­tapkan jaminan diberikan kepada tertuduh sebanyak RM96,000 selain mengenakan syarat tambahan supaya tertuduh melapor diri di balai polis berdekatan pada setiap bulan serta tidak mengganggu mangsa dan saksi pendakwaan yang lain. Dia kemudian dibawa ke Penjara Seremban selepas gagal membayar wang ikat jamin.


Kes disebut semula pada 30 November depan.


Terdahulu, Setiausaha Polis Diraja Malaysia, Datuk Noorsiah Mohd. Saaduddin dalam satu kenya­taan memaklumkan, polis telah menahan tertuduh di sebuah rumah di Seremban pada Isnin lalu kerana disyaki memiliki bahan pornografi kanak-kanak.


Katanya, dalam serbuan itu polis telah menemui sejumlah besar bahan pornografi kanak-kanak dalam komputer riba dan telefon bimbit milik suspek.


Beliau berkata, hasil siasatan mendapati suspek telah menggunakan aplikasi media sosial untuk berkomunikasi dan meme­rangkap mangsa serta melakukan ugutan bagi mendapatkan bahan berunsur seksual daripada ­mangsa yang terdiri dari kanak-kanak luar negara.


Penahanan suspek yang me­nuntut di sebuah pusat pengajian tinggi itu merupakan hasil kerjasama polis dengan Biro Siasatan Persekutuan Amerika Syarikat.




Sumber: Kosmo
Quote saviour_09 23-9-2022 10:41 AM
pedo macam  ni elok sula & hantar berambus balik
Quote azimodin 23-9-2022 10:49 AM
Elok bunuh je la pedo canmm dia ni, x guna simpan dalam penjara.
Quote Raline 23-9-2022 11:03 AM
Post time 22-9-2022 08:07 PM
[Tempatan] Mahasiswa didakwa miliki 740 bahan lucah kanak-kanak
https://b.cari.com.my/forum.php? ... =5065956&extra=

dah ada

Quote Dalcott 23-9-2022 11:10 AM
adoiii nak jd doktor tu

Lihat semua komen(30)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 02:11 PM GMT+8 , Processed in 0.074795 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top