CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pemegang Kad UNHCR Putus Kaki Digilis Lori

15-8-2022 02:40 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 946| Komen: 21

Description: Seorang lelaki warga asing putus kaki kiri digilis lori ketika menunggang motosikal di Kilometer 111, Jalan Ipoh - Butterworth berhampiran Batu 8 di sini pada Isnin.
Seorang lelaki warga asing putus kaki kiri digilis lori ketika menunggang motosikal di Kilometer 111, Jalan Ipoh - Butterworth berhampiran Batu 8 di sini pada Isnin.


Ketua Polis Daerah Kerian, Superintendan Mazuki Mat berkata, kejadian kira-kira jam 9 pagi itu berlaku selepas motosikal jenis Yamaha 135LC yang ditunggang mangsa berusia 35 tahun dipercayai hilang kawalan.


Kemalangan membabitkan motosikal dan lori menyebabkan seorang penunggang mengalami kecederaan parah. - Foto ihsan pembaca

Menurutnya, siasatan awal mendapati motosikal dan lori berkenaan dalam perjalanan dari arah Bagan Serai menghala ke Parit Buntar.


"Apabila motosikal berada bersebelahan dengan tayar belakang kiri kenderaan berat terbabit, tiba-tiba motosikal mangsa hilang kawalan lalu terjatuh.

"Lori terbabit tidak sempat mengelak telah menggilis mangsa menyebabkan mangsa mengalami kecederaan parah," katanya.

Mazuki berkata, mangsa yang merupakan pemegang kad Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Untuk Pelarian (UNHCR) dibawa mendapatkan rawatan di Hospital Parit Buntar.

Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.


Sumber: Sinar Harian

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 15-8-2022 02:41 PM
Kad unhcr ori ke fake?


Quote Artemesiaa 15-8-2022 02:48 PM
So kalau ada kad tu kena layan istimewa macam ada kad vip ke hapa.  Kad pun entah tulin ke palsu.  Kalau palsu jangan lupa kenakan caj sepatutnya.
Quote mojarean_X 15-8-2022 02:50 PM
Semoga dipermudahkan utk mangsa.
Quote Nenasketum 15-8-2022 02:51 PM
Kad unhcr pun bangsat2 boleh jadikan bisnes.
Quote mamajawie 15-8-2022 02:56 PM
fuhhh, kaya pakai LC..tiberrr
Quote namieamuro 15-8-2022 03:18 PM
o puak tu. rohingyuck bwk motor bersepah2. untung kan. pihak unhcr jgn lupe byr bill ye.
Quote prettyuglybabe 15-8-2022 04:33 PM
sorry.. tak kesian..

Quote naina 15-8-2022 06:26 PM
Warga asing pemegang kad UNHCR tapi ada motor LC. Bukan kaleng2. Sila cek nombor plat. Riso moto curi sapala
Quote shernazz 15-8-2022 06:47 PM
Kena.check tu kad tu...
Orang asing sokmo.lah masuk spital pastu lari...
Yang ni.un bayar la kan...
Harap tak.pelesu
Quote JunkMail 15-8-2022 06:50 PM
So pakai kad UNHCR tu boleh beli motor ke? Ke motor beli tak tukar nama? Dah masuk spital tu kena bayar seringgit ke bayaran pendatang asing? Sorry lah malas nak kesian menyemak je kat tanahair.
Quote me12345 15-8-2022 07:00 PM
Lps dh kuar spital...org camni duk mana? Sapa pulak yg jaga ke htr balik?
Quote Firenzza 15-8-2022 07:17 PM
Ada kad unhcr ni mmg layanan 1st class ke siap blh dpt motor + lesen
Quote krustykrab 15-8-2022 07:19 PM
Lps discharge nnt, htr je je ofis unhcrkrokkrekkk..suruh unhcrkrokkrekkk jaga
Quote Skuau 15-8-2022 07:28 PM
JANGAN DENGKI DGN PEMEGANG KAD UNHCR@ TETAMU ISTIMEWA MSIA.
Quote cheezel 15-8-2022 08:05 PM
Bolehla buat modal jd peminta sedekah plk
Quote hmmlantakko 15-8-2022 08:29 PM
aku alergik betul dgn puak ni. sorilah no sorry. sekrg ni gomen nk pakai diorg buat jadi pekerja pula sbb x ckp pekerja asing. lps ni apa bala pula. bawa motor tu tahu undang2 j/raya x? tak ke mengancam nyawa org lokal? takleh brain la dgn puak ni. lg ramai la lagi menceroboh perairan negara sbb blh bekerja dan bebas ke sana ke mari pulak di  Malaysia. unchr bukan peduli pun. apa reason la mnteri saifudin buat keputusan mcm ni. balaa balaaa[em:6:]
Quote Kurex 16-8-2022 07:49 AM
Parashit hina
Quote green~tea 16-8-2022 07:52 AM
Lor sian... patut mati je la terus.. ini cacat dah susah masih free ride negara orang pakai duit tax payers negara orang
Quote stingergrumpy 16-8-2022 08:10 AM
green~tea replied at 16-8-2022 07:52 AM
Lor sian... patut mati je la terus.. ini cacat dah susah masih free ride negara orang pakai duit tax ...

Amboiiiiiii lancar mulut patut mati khen org?

Ko anak sorang...vajayjay dah conpirm tak boleh muntahkheun lagi...mempatut patutkheun org mati...ko tak takut keww jika kata kata ko ini terpalit pada anak ko digilis bawah tayar sok sok?

Nak nampakkheun diri iteww urban keww?

Tanyaja....

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 05:33 AM GMT+8 , Processed in 0.068158 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top