CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Apa Kes Pula Adi Putra Dan Studio Kembara?

12-8-2022 01:04 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 4644| Komen: 30|Original author: Tatod

Description: Memuat naik hantaran di Instagram memaklumkan ketidakhadirannya pada acara Tayangan Gala Filem Mat Kilau di Jakarta, aktor Datuk Adi Putra yang dihubungi Harian Metro bagi mendapatkan penjelasan menge ...
Sumber Harian Metro


Memuat naik hantaran di Instagram memaklumkan ketidakhadirannya pada acara Tayangan Gala Filem Mat Kilau di Jakarta, aktor Datuk Adi Putra yang dihubungi Harian Metro bagi mendapatkan penjelasan mengenai perkara itu bagaimanapun tidak dapat memberikan sebarang jawapan.

Aktor berkenaan meminta pihak Harian Metro menghubungi Studio Kembara.


Hantaran tersebut tidak hanya berbaur sindiran tetapi juga seolah-olah menyelitkan rasa tidak puas hati apabila pihak Studio Kembara sukar untuk dihubungi.

Sementara itu, Penerbit dan Pengarah Urusan Studio Kembara, Abdul Rahman Mt Dali ketika dihubungi berhubung hantaran dimuat naik pelakon utama filem Mat Kilau itu menjelaskan dia pun baru sahaja mengetahui mengenai perkara itu selepas dimaklumkan oleh rakannya.

"Saya tak pasti siapa yang hubungi. Nanti saya dapatkan maklum balas daripada kakitangan siapakah yang dia cuba hubungi.

Abdul Rahman Mt Dali

"Tunggu saya dapat respons staff dulu. Ada ke Adi Putra call tapi tak jawab. Pagi ni mereka mungkin tidur lagi. Semalam ada diskusi lewat malam," katanya menerusi mesej Whatsapp kepada Harian Metro.

Muat naik yang dibuat oleh aktor kelahiran Singapura itu menimbulkan pelbagai persoalan termasuk spekulasi membabitkan bayaran dan pemberian bonus.


Bagaimanapun, menurut Abdul Rahman, tidak ada sebarang isu dibangkitkan sebelum ini.

"Tak ada apa-apa isu sebelum ini," katanya ringkas. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kerusijati 12-8-2022 01:42 PM
Abg Kilau slow down la sikit rasa berkilau tu..lama2 org nyampah
Quote lasagna 12-8-2022 01:47 PM
bgus gak cara ni, bg idea juga. susah2 sgt haa amek kau, up jer kat socmed.
Quote dudaberhias 12-8-2022 01:57 PM
adi putra aka pelakon utama filem deorang kot... takkan lah sampai tak terjawab telefon bila orang tu call atau tak boleh contact melalui mana2 medium...

iols syak sebab nak naikkan balik rating filem? nak target 100 juta la kot...
asalkan bukan bad publicity takper le kot...
Quote prince_marhaen 12-8-2022 02:06 PM
gigih adi bebird spender gulung bubuh title dekat posting heols....
Quote Mary_jane 12-8-2022 02:09 PM
Percent nya mana dong?
Quote LadyCarefree 12-8-2022 02:49 PM
Mamat Spore kah? Cisssss. Dato? Apo jasa dia dpt dato? Entah2 next befday jagong si alep najis dpt dato pulak!
Quote Madel 12-8-2022 02:56 PM
#taatpadayangsatu
Agaknya wktu kes spender bergulung tergantung blakang pintu, hati dan iman belum taat pada yg satu
Skrg dah insof brgkali..hehe
Quote mojarean_X 12-8-2022 03:03 PM
Nmpk sgt lah kedekut nk bg bonus tu
Quote shiraloveyou 12-8-2022 03:13 PM
Madel replied at 12-8-2022 02:56 PM
#taatpadayangsatu
Agaknya wktu kes spender bergulung tergantung blakang pintu, hati dan iman belum t ...

Chuols, taat pada yang satu tu dialog heols dlm kl gangster 1....btw garangnye statement adiputra...kat fb pulak ade nampak komen team dah dijanjikan macam2 tapi bila dapat untung senyap je...wallahualam...harap selesai la elok2...
Quote fadz84 12-8-2022 03:17 PM
X abis tygan lagi kan? Sabarlah kot ye nk bonus pun.. kata berlakon aritu dh dpt sejuta.. huhuhu
Quote Kerusijati 12-8-2022 03:21 PM
fadz84 replied at 12-8-2022 03:17 PM
X abis tygan lagi kan? Sabarlah kot ye nk bonus pun.. kata berlakon aritu dh dpt sejuta.. huhuhu

Itulah..

Mmg lah jalan mudah post aje dalm socmed bagi havoc tp jaga lah sikit nama baik produser.

Org tgh smangat2 ada pulak bnda tak best.

Kalau tak call ko pergi ajela ofis sana apadehal.
Quote ezacbee 12-8-2022 03:25 PM
mojarean_X replied at 12-8-2022 03:03 PM
Nmpk sgt lah kedekut nk bg bonus tu

Nak rolling utk MK part 2 kot. MK part 1 pun aku xtengok lagi.
Quote me12345 12-8-2022 03:27 PM
Takkan dah dpt 90 lebih juta, produser dah acuh tak acuh layan pelakon....
Quote oggy 12-8-2022 04:01 PM
fadz84 replied at 12-8-2022 03:17 PM
X abis tygan lagi kan? Sabarlah kot ye nk bonus pun.. kata berlakon aritu dh dpt sejuta.. huhuhu

Ntah2 bukan pasal bonus pun . Kot la mintak claim utk kos2 dia gi hadir promosi tayangan ke tapi tak dilayan.. ingat tak pakai duit ke nak pergi sini-sana.. kot la cuma bagi jadual date dan time sekian2 pandai2 laa ko arrange sendiri mcm mana nak pergi.. tu dia taknak hadir yg tayangan kat Jakarta tu kot. Sekian begitulah spekuan aku ntah iye ntah tidak
Quote opie5662 12-8-2022 04:02 PM
Yang benar, Dato'
Quote ReginaGeorge 12-8-2022 04:07 PM
Kalau memang itu hak dia, memang patut pon dia kejar. Kalau tak dikejar, pihak satu lagi haloba
Quote Whitney72 12-8-2022 04:11 PM
Alahai..dh brlagak..mntg2 filem BO...x perlu lar nk masuk medsoc bagai...dia x da manager ker? Kata 1st class sgt..takkan x da Manager nk uruskan karier?

Klau kata nk suruh gi Indon pun..tggular sykt produksi kluar  surat rasmi jemput etc...apa barang call2 brtau suruh gi Indon etc..ko igt sykt produksi ni mcm Company NUN- HA jnis main cakap mulut je ????????
Quote Mini.Me 12-8-2022 04:18 PM
Abis segala title heols keluar
Quote nakkomenjugak 12-8-2022 05:55 PM
dato haji bebed terbang ibnee al spender tergantung.

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 03:29 AM GMT+8 , Processed in 0.065850 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top