CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kedah Je, Bukan Milan- Model Muncul Tak Pakai Coli, Tayang Dada Tersembul Di KFW22

10-8-2022 09:47 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 8631| Komen: 111

Description: Penganjuran acara Minggu Fesyen Kedah atau Kedah Fashion Week 2022 (KFW22) baru-baru ini dicemari dengan kehadiran seorang model yang kelihatan seperti wanita berpakaian menjolok mata.
Penganjuran acara Minggu Fesyen Kedah atau Kedah Fashion Week 2022 (KFW22) baru-baru ini dicemari dengan kehadiran seorang model yang kelihatan seperti wanita berpakaian menjolok mata.


Individu berkenaan mencuri tumpuan warga maya selepas dia tampil memakai sut potongan formal serba hijau tanpa kemeja atau blouse.

Lebih menggemparkan apabila individu berambut panjang itu juga dilihat tidak mengenakan pakaian dalam atau bra hingga menampakkan bahagian dadanya.

Foto: Twitter

Bagaimanapun selain menegur tentang isu pakaiannya, netizen dilihat lebih berminat untuk mengetahui status jantina model berkenaan.


Rata-rata netizen mula 'mentafsir' bentuk fizikal individu tersebut kerana menurut mereka dia tidak kelihatan seperti seorang wanita selain begitu berani tampil sedemikian di acara yang berlangsung di sebuah pusat beli-belah di Alor Setar, Kedah itu.



“Minah copy ori ni. Miss danok.

“Tengok gaya macam pondan S*jat saja pun.

“Aurat bang. Seluar naikkan sikit. Tutup pusat tu.

“Jantan ke original ni? Dia dekat karpet merah Kedah saja tahu, bukan Met Gala,” tulis beberapa netizen di media sosial.

Netizen meragui status jantina individu itu.


Sementara itu, seorang lagi pelayar turut memberikan respons setelah terkejut melihat penampilan model itu kerana pada mulanya beranggapan gambar tersebut di ambil di Milan Fashion Week dan bukannya di Kedah.

Selain itu, terdapat satu tangkap layar dipercayai milik tuan badan yang memuat naik gambar asal sebelum menjadi tular.

Dengan menggunakan nama Ina (Ny@h), individu itu memaklumkan dia hadir ke KFW22 pada hari ketiga dengan tema Theme Of Stylo.

Untuk makluman, antara jenama yang turut serta ialah Icahfa, Qaira Hijab, Fana Couture, Carl Rino, HLA, Parkson, Nuway, Teva, Birkenstock Studio, Steve Madden dan Swarovski.

Susulan itu Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Kerajaan Tempatan negeri Kedah, Datuk Dr Mohd Hayati Othman berkata, pihaknya akan mengambil tindakan terhadap penganjur KFW2022 termasuk memanggil pihak berkenaan untuk memberi penjelasan tentang penampilan berkenaan.

Hasil semakan awal, pihak penganjur didapati tidak memohon permit dan tidak mendapat kelulusan pihak berkuasa tempatan (PBT).

"Saya menerima aduan mengenai penganjuran Kedah Fashion Week yang menampilkan model dengan pakaian yang menjolok mata.

"Pihak saya akan memanggil penganjur, meminta penjelasan dan mengenakan tindakan sewajarnya," katanya dalam kenyataan di Facebook. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote supernaturalee 10-8-2022 09:49 AM
mb depa nk respon apa tah


Quote SWORKS27 10-8-2022 09:51 AM
MB habaq ni semua punca akibat hujan berlebihan
Quote meah_kelabu 10-8-2022 09:56 AM
mb suka niii
Quote manehnya 10-8-2022 10:00 AM
MB dok cari nk muhung apa lak...

memalukan kedah darul paddy la dia ni
Quote MadameOnion 10-8-2022 10:01 AM
wahhh kelassss..kedah fashion week
Quote sukacactus 10-8-2022 10:21 AM
Lain machiam dada dia
Quote akuchenta 10-8-2022 10:25 AM
Spesies sajat
Quote cikatilia 10-8-2022 10:26 AM
uii melawan graviti noks
Quote Suchi 10-8-2022 10:33 AM
Transgender ke? Sbb tek nya nampak keras kung tak berat ke bawah.
Supermodel je lawa pakai gitu sbb tek dorang original dan bersaiz normal sesuai ngn bentuk badan depa tu.
Konon acah2 stylo ala2 retis hollywood kat red carpet  lerr tuh
Quote caprut 10-8-2022 10:33 AM
Skrg xde ek marah2 menteri agama semua tu
Quote zarul427 10-8-2022 10:36 AM

bapok ni kotttt
Quote VioletsAre_Blue 10-8-2022 10:49 AM
Bukan ke kedah antara negeri islamik selain kelantan dan terengganu. Boleh ye fashion show pakai macam ni dibenarkan?
Quote Bedah.Cun 10-8-2022 10:51 AM
Alahhhh, ponen jer pon ngkaw nak amazed sangat hapenyer
Quote seri_mawr 10-8-2022 10:55 AM
x riso ke baju tu terselak..hahhaa tertarik ke tepi ke..

aihh macam2  la..
Quote takayama 10-8-2022 10:58 AM
geng sajat ke ni lain maciam aje bentuk breast tu
curlastt kedah ada KFW, kaka igt salah eja td tertinggal L rerupanya mmg betul FW dibuat di negeri jelapang padi
Quote Denco 10-8-2022 10:59 AM
caprut replied at 10-8-2022 10:33 AM
Skrg xde ek marah2 menteri agama semua tu

Sejak paspispus pegang terus smua dimaafin
Quote pokaibanktokyo 10-8-2022 11:00 AM
Apa takrif aurat  spesies pondan
Quote Mary_jane 10-8-2022 11:07 AM
Bapok tayang tits lebai diam saje ke? Kan ke menjolok mata tu.
Quote she 10-8-2022 11:16 AM
Negeri di bawah Pas
Beria
Karang kena hashtag setepek dek Ayah Rani
#BodohMacamSanusi

Lihat semua komen(111)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 08:45 PM GMT+8 , Processed in 0.068972 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top