CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Aurat Tak Tutup Sempurna, Kalau Sakit Lagi Menyampah Nak Tolong Doa,"- Elyana Dikutuk Tak Sedar Diri Bila Dah Sembuh

4-8-2022 11:40 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 6192| Komen: 36|Original author: Saiful

Description: Baru-baru ini Elyana ada berkongsi keadaannya yang tengah sakit namun ada pula yang menuduh diriya sengaja mencari perhatian.
Baru-baru ini Elyana ada berkongsi keadaannya yang tengah sakit namun ada pula yang menuduh diriya sengaja mencari perhatian.

Bengang dengan tuduhan tersebut, Elyana jawab, "Cari simpati? Ayat paling pantang telinga aku dengar! Inilah sebab aku ambil masa lapan tahun untuk tidak mahu beritahu aku sakit. Sebab tiada guna pun.

Foto: IG

"Aku buat keputusan salah. Terima kasih rakyat Malaysia yang tinggi ilmu agama. Bab komen fasal agama memang nombor satu. Solat lima waktu jangan tinggal pula," tulisnya dalam satu perkongsian di Instagram Story.

Foto: IG


Sebelum ini, Elyana ada kongsi dia tertidur selama 15 jam sebab demam, selain hilang selera makan.

Sementara itu ada juga yang kutuk Elyana tentang isu aurat.

Tak menutup dengan sempurna katanya walaupun dah diberi peluang kedua oleh Allah.

Tak berdiam diri, Elyana balas balik.

Foto: Kosmo

"Niat hendak bagi nasihat, tetapi biadab. Mari jumpa depan-depan berani tak Kak?

"Mungkkin dahulu saya tidak suka menjawab, tetapi tidak adil untuk diri saya yang sering dihina dan dipijak.


Foto: IG

"Ketika masa awak sakit, keluarga dan kawan sakit, terus datang pada saya untuk bertanya tanpa rasa bersalah. Apa jenis manusiakah anda?"

Apa pendapat anda? -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote msdummy.2018 4-8-2022 11:45 AM
Sabar lah sistrr ...sister g layan nerakzen durjana wat perk...yg hadap sakit sis sorang...block ajer deme yg negatif2 nih
Quote I.K.A888990 4-8-2022 11:52 AM
fokus je la utk diri sendiri
yg lain tutup je mata
Quote naina 4-8-2022 12:01 PM
15 jam tidur tu anak2 tak mencari ke? Heavennya boleh tidur 15 jam direct lepas makan ubat ya..ada maid kot kan
Quote reporter_kalut 4-8-2022 12:03 PM
Peluang kedua dah diberi pandai2 ko lah noks
Quote Racurve 4-8-2022 12:12 PM
kak dib dulu pon bergasak gak dengan nurtizen tapi tang sakit takde nak canang pon yachh. dengan family pon dia tak bagitau. sesama rakan gv je kot yang tahu
Quote MissVixen 4-8-2022 12:25 PM
Disable je la komen. Dah tahu kanser, janganlah layan benda stress yang boleh cetus relapse. Lantakla nak tutup ke tak, umur pun dah tua bangka. Masing2 boleh fikir aurat tu mana
Quote izat123 4-8-2022 01:24 PM
Racurve replied at 4-8-2022 12:12 PM
kak dib dulu pon bergasak gak dengan nurtizen tapi tang sakit takde nak canang pon yachh. dengan fam ...

Elyana pun dah bertahun sakit takde bagitahu. Masa tersingkir GV je baru dia bagitahu maybe sebab kat GV macam lemah tak bermaya takde energy orang banyak tanya kot. Okay je kalau sakit bagitahu orang at least dapat moral support.
Quote lee_sakura 4-8-2022 01:32 PM
dia ni pon jenis pantang ditegur
Quote reporter_kalut 4-8-2022 04:24 PM
Helok2 le jaga diri.. Kdg2 kanser tu boleh menyerang semula.. Jgn bergumbira sgt.. Berpada2
Quote chilly 4-8-2022 04:26 PM
Ignorance is bliss
Quote HoneyManjer 4-8-2022 05:16 PM
ayat awal2 tu ok dah teguran tuh...
tiber tang bawah hauk...
hahaha ko pun 2 kali 5 jer la...
dia da besor dah da boleh pikir mana baik n buruk...
tegur sikit2 sudah la...
Quote HoneyManjer 4-8-2022 05:16 PM
ayat awal2 tu ok dah teguran tuh...
tiber tang bawah hauk...
hahaha ko pun 2 kali 5 jer la...
dia da besor dah da boleh pikir mana baik n buruk...
tegur sikit2 sudah la...
Quote krustykrab 4-8-2022 06:44 PM
Terinin nk tgk life netizen yg duk sibuk2 pasal aurat org..
Quote musangbodoh 4-8-2022 09:20 PM
manusia mmg ada sakit 'lupa'.....lupa tutup pintu...lupa rakaat sembahyang.....dll
Quote spankee_fili 5-8-2022 09:51 AM
Amboi mulut nerakazen, orang yg sakit kira kifarah ke maksud korang?
Yg sihat je la boleh sakitkan hati orang lain sebab Allah sayang orang sihat ke camne?
Kita manusia wei, selagi ada nafas selagi tu ada buat salah, selagi tu ada buat baik
Sibuk je menegur konon2 ‘tanggungjawab saudara islam’
Harap ada neraka khas untuk manusia yg suka cari salah orang lain, yg suka menghentam orang, yg sakitkan hati orang
Quote she 5-8-2022 10:25 AM
Why melayan komen?
Dah lama kot jadi retis
Tengok artis lain seperti kemut
Ada dia kesahhhhh

Jadi artis ni kena buang rasa sensitif tu dek
Tapi yelah maybe aok sakit so emosi terjejas
Suka macik ingatkan
TUTUP AJE SOSIAL MEDIA SEMENTARA WAKTU
Quote jalfa 5-8-2022 10:40 AM
Disable comment or limit coment.aku tgk insta princee syahrini indon bertahun x bukak comment lps menikoh skrg marhein x bertunggu tangga kat ig dia dah sbb x ley comment
Quote umbut 5-8-2022 10:47 AM
Tutup je komen cam izara.. Netz takda life mulut puaka
Quote eleda 5-8-2022 10:52 AM
tabah la sis. nerakazen mmg terpaling baik kekdahnya. tu gigih komen begitu

Lihat semua komen(36)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 03:13 PM GMT+8 , Processed in 0.084702 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top