CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Anak Seni Perlu Menjaga Kredibiliti Dan Eksklusiviti, Jangan Jadi Macam Influencer,"-Rosyam Nor

3-8-2022 10:46 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1432| Komen: 23

Description: Datuk Rosyam Nor menegur segelintir artis yang meletakkan diri mereka sebagai pempengaruh media sosial sehingga hilang kredibiliti sebagai seorang anak seni.
Datuk Rosyam Nor menegur segelintir artis yang meletakkan diri mereka sebagai pempengaruh media sosial sehingga hilang kredibiliti sebagai seorang anak seni.

Jelas Rosyam, 55, penggunaan media sosial sememangnya penting namun, artis terutama mereka yang baharu masuk ke dalam industri seni ini harus bijak menggunakan media sosial tanpa meletakkan diri setaraf dengan pempengaruh.

Foto: IG

“Saya hairan ada ramai artis yang melambakkan diri setaraf dengan pempengaruh dan instafamous. Bukan semua tetapi ada.

“Mereka (pempengaruh) adalah selebriti dunia baharu, tetapi kita sebagai anak seni perlu menjaga kredibiliti supaya dihormati. Gunakan status anak seni di lorong yang betul,” katanya kepada Utusan Malaysia.




Dalam pada itu, Rosyam berkata, dia memahami segelintir anak seni terpaksa menggunakan media sosial semaksima mungkin sebagai mata pencarian terutama ketika fasa pandemik berlaku.

Namun jelasnya, biarlah penggunaan itu kena pada cara dan tidak ‘mencemarkan’ nama baik industri seni ini.



“Boleh sahaja menggunakan media sosial, tetapi kita harus tahu content bagaimana mahu diketengahkan. Sekarang, segala-galanya dipaparkan di media sosial. Mungkin 90 peratus kehidupan anda ditayang secara umum.

“Hilang sudah nilai eksklusiviti. Tidak seharusnya itu berlaku. Popular, followers ramai itu penting. Tidak dinafikan tetapi biarlah ada kelasnya,” katanya.-CARI

Sumber: Utusan Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kakakgarang 3-8-2022 10:47 AM
betul la tu
Quote kakakgarang 3-8-2022 10:48 AM
Influencer = penggangur terhormat
Quote sr10 3-8-2022 10:49 AM
Betoi sangat2, honestly I dah tak tau sapa dak2 baru yg muncul lately, artis ke influencer
Quote KBW2 3-8-2022 11:13 AM
Itu betul, tapi satu lagi jangan dok jadi tukang jilat ahli politaik pun penting gak tu bamrosam.
Quote kakmerah 3-8-2022 11:31 AM
setuju sangat
Quote ashilalat 3-8-2022 11:32 AM
Mohon bangrosam jerit kuat² depan muka siti berkenaan isu ni
Quote kotakominami 3-8-2022 11:37 AM
Kalau saye, money come first....kalau nak jaga eksklusif sampai tadak job pon masalah....kalau dah stabil mcm bamrosyam boleh la....
Quote KamikuP 3-8-2022 12:29 PM
Rata2 influencer ni hidup depa sunyi kan?
Quote Suchi 3-8-2022 12:31 PM
Artis2 tersohor plak skrg ni tetiba jadi peminat kepada pempengaruh ni
Rajin lak tu memasing mengomen huhu
Quote winky1 3-8-2022 02:00 PM
Tokketi.....paling desperate
Quote Miss.Rara 3-8-2022 02:27 PM
jaman skrg jaman semua org boleh jadi retis... bermula dari influenzahhh...
Quote miss_perfect 3-8-2022 02:30 PM
ashilalat replied at 3-8-2022 11:32 AM
Mohon bangrosam jerit kuat² depan muka siti berkenaan isu ni

Hehehe setuju....
Quote Racurve 3-8-2022 02:34 PM
time amik watak danish dulu tu ko jaga tak kredibiliti dan ekslutibiti bagai?
Quote cikbudu 3-8-2022 02:36 PM
Zaman dh berubah bangg
Quote September14 3-8-2022 02:38 PM
Tokti mmg nampak lah nak jd mcm influencer bertiktok bagai lpstu jual produk yg….
Quote cikenit2007 3-8-2022 02:56 PM
Tokti la nih..
Quote rosedemon 3-8-2022 06:03 PM
mgta tokti ek. meol tertinggal ketapi
Quote stingergrumpy 4-8-2022 05:24 AM
September14 replied at 3-8-2022 02:38 PM
Tokti mmg nampak lah nak jd mcm influencer bertiktok bagai lpstu jual produk yg….

Contoh yg terang lagi nyata Bila Kekayaan, keilmuan dan kematangan tidak  berseiringan....
Quote makadek 4-8-2022 07:15 AM
Inluenza adahalah batu loncatan utk jd rewtis

Lihat semua komen(23)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 03:27 AM GMT+8 , Processed in 0.082933 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top