CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Saya Akan Habiskan Baki 5 Tahun - Tan Sri Zeti Akthar

13-8-2015 06:31 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 9462| Komen: 32

Description: Tan Sri Zeti Akthar tidak berhasrat untuk menamatkan perkhidmatan beliau sebagai Gabenor Bank Negara...
Oleh Fyruz Hanna


Tan Sri Zeti Akthar tidak berhasrat untuk menamatkan perkhidmatan beliau sebagai Gabenor Bank Negara yang telah dipegang selama 16 tahun.

Katanya beliau akan terus memegang jawatan ini sehingga tempoh berakhir tahun depan.

Dikala ini, timbul spekulasi kurang enak mengenai Zeti yang dikatakan ditekan untuk melepaskan jawatan kerana peranannya dalam pasukan petugas khas yang menyiasat aliran wang dengan syarikat berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB)


Spekulasi ini timbul susulan bekas peguam negara Tan Sri Abdul Gani Patail yang tiba-tiba digantikan pada 28 Julai lalu. -CARI Infonet.

4

Bagus
11

Marah
8

Terkejut
7

Sedih
3

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (49 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote trewqwert 13-8-2015 02:43 PM
Itu baki rizab 97b dollar misti mau kasi guna sokong nilai ringgit juga kalo
Quote gaara_X 13-8-2015 02:55 PM
hihkhihhkhikkk....siapa berani nak suh pecat akak zety....habaq mai...hihkhihkhik
Quote matchstick 13-8-2015 08:50 PM
Zeti dh 60 lebih still cantik lg naturally for woman her age..x mcm si semah tu, dh rupa nenek kebayan. Cincin berlian, emas permata, beg birkin pon x dpt membantu..
Quote EJALTI 13-8-2015 09:21 PM
matchstick replied at 13-8-2015 12:50 PM
Zeti dh 60 lebih still cantik lg naturally for woman her age..x mcm si semah tu, dh rupa nenek kebay ...

Bandingkan Zeti dgn Nek Mah....

Seolah2 bandingkan bau minyak wangi dgn bau kentut sembelit tak  berak 2 minggu....
Quote mbhcsf 13-8-2015 09:25 PM
this lady so calm, collected and elegant je....sederhana je ...asyik baju kurung biru dengan white pearls ...cukup profesional...

I salute this lady - beliau memangku Central Bank ni sejak zaman pasca  / intra 1998 lagi...memang banyak pengalaman ni...
Quote dcruins 13-8-2015 09:33 PM
anak kepada Professor Diraja Ungku Aziz dan tokoh budayawan Azzah Aziz(allayarham) , memang keturunan genius....
Quote kelapaparut 13-8-2015 09:38 PM
Zeti ni pompuan yg berprestij boleh menggantikan christine lagarde bos imf tu, the way she talk is so educated,calm and speaking english je, mmg kalau atok nenek kite yg bljr english medium school zaman after merdeka dulu jenis intelligent suka mbaca and insan berkualiti xmcm yg keluaran sekolah kebangsaan skrg ni byk racist,speaking xreti,malas mbace,jumud dan fefeeling ereb
Quote MissNigga 13-8-2015 09:57 PM
I truly salute and respect this lady ... she is totally one kind of her in Malaysia ...
she is very charismatic ... elegance ... watching her face is rally bring peaceful in my mind and my soul ...
Quote matabelalang 14-8-2015 01:20 AM
Doakan semoga beliau menutup aurat...
Quote darlingangel 14-8-2015 02:22 AM
mbhcsf replied at 13-8-2015 09:25 PM
this lady so calm, collected and elegant je....sederhana je ...asyik baju kurung biru dengan white p ...

tengoklah pula anak siapa.. keturunan apa.. terdidik sempurna semenjak kecil..
Quote Acong 14-8-2015 04:30 AM
bila LIM KIT SIANG nak balik jaga cucu?  
Quote dellashrill 14-8-2015 06:20 AM
MissNigga posted on 13-8-2015 09:57 PM
I truly salute and respect this lady ... she is totally one kind of her in Malaysia ...
she is ver ...

Agreed with you.
Quote zorrro_03 14-8-2015 07:14 AM
matabelalang replied at 14-8-2015 01:20 AM
Doakan semoga beliau menutup aurat...

Aamiiin....


Respect  dgn kredibiliti beliau.
Quote Modngengade 14-8-2015 07:23 AM
Motip ramai speaking london bila membicarakan ttg zeti....?

Mampu tersenyum sinis
Quote atira 14-8-2015 07:57 AM
I can be arrested for talking on individual accounts'
[url=][/url][url=][/url][url=][/url]

2197 71 2 [url=]
  43
[/url]

Bank Negara governor Zeti Akhtar Aziz today declined to weigh into the RM2.6 billion deposited into Prime Minister Najib Abdul Razak's personal bank accounts, stating that she may be arrested if she were to talk about individual accounts.

"I have to be very careful what I say - that it has to be within the confines of the law.

"Otherwise, the moment I step out of this door, I will face arrest for talking about an individual account right now.

"And I am sure you don't want that to happen," she told a press conference at the central bank's headquarters in Kuala Lumpur today.

The response courted laughter from journalists and Bank Negara officers present.

A video clip of her response was also uploaded on Pocketimes.

Zeti was asked whether Bank Negara had any knowledge about the massive deposits into the prime minister's personal bank accounts.

Today was her first appearance in weeks after coming under attack for Bank Negara's role in investigating 1MDB, where certain quarters accused the central bank of leaking information.

The Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) which is investigating the deposits have seen its investigators arrested by police and their homes and offices raided.

MACC's lead investigator on the case was also abruptly transferred out but was subsequently reinstated after a public outcry.

MACC had said the RM2.6 billion was not from state-owned 1MDB but "donations".

It is planning to summon Najib to explain the deposits.




Quote MissNigga 14-8-2015 08:21 AM
Modngengade replied at 14-8-2015 07:23 AM
Motip ramai speaking london bila membicarakan ttg zeti....?

Mampu tersenyum sinis

op koz ler uols ... sebab zeti pun berspiking inglish sajok ..

kalo ngan laba .. iols pakai bahasa mancarot

Quote fifie_olin 14-8-2015 08:22 AM
kalo ye pon.... makcik zeti cpt2 la berhijab ...mesti cantik cam minah arab..
ni siap kaler rmbtnyaaa
Quote Modngengade 14-8-2015 08:23 AM
MissNigga replied at 14-8-2015 12:21 AM
op koz ler uols ... sebab zeti pun berspiking inglish sajok ..

kalo ngan laba .. iols pak ...

iya lah sis, kakak rasa sedari kecil beliyau spiking inglis jua.....
Quote batusembilan 14-8-2015 08:32 AM
atira replied at 14-8-2015 07:57 AM
I can be arrested for talking on individual accounts'
2197  71  2   43
Bank Negara go ...

x nk caprut kan zeti ke?

Lihat semua komen(32)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-3-2023 04:07 AM GMT+8 , Processed in 0.091570 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top