CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Nak Elak Saman, Wanita Sanggup Guna Seluar Dalam Tutup Nombor Plat Motor

1-7-2022 04:59 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1320| Komen: 16

Description: JAKARTA – Sebuah klip video di media sosial Indonesia memaparkan seorang wanita menutup nombor plat motosikalnya menggunakan seluar dalam untuk mengelak pemantauan kamera Penguatkuasaan Undang-undang ...
JAKARTA – Sebuah klip video di media sosial Indonesia memaparkan seorang wanita menutup nombor plat motosikalnya menggunakan seluar dalam untuk mengelak pemantauan kamera Penguatkuasaan Undang-undang Trafik Elektronik (e-TLE), lapor laman berita Suara.com.


Video itu tular selepas dimuat naik dalam akaun Instagram @memomedsos.

“Untuk mengelak kamera e-TLE, wanita di Lamongan ini menutup nombor plat motosikal dengan seluar dalam,” demikian kapsyen pada video berkenaan.

Foto: IG

Klip video itu memaparkan seorang wanita berbaju biru sedang menunggang motosikal di sebatang jalan dari arah belakang.


Kelihatan sehelai seluar dalam wanita berwarna merah jambu diletakkan untuk menutup nombor plat motosikal tersebut.

Perakam klip video itu kedengaran tidak dapat menahan ketawa melihat aksi wanita tersebut. Kejadian dikatakan berlaku di kawasan Pasar Miru, daerah Lamongan, Jawa Timur. 

Video berkenaan mendapat perhatian netizen di ruangan komen.

“Makcik-makcik memang tidak boleh dilawan,” kata seorang netizen.

“Tidak ada kain lain ke makcik?” komen netizen lain. – CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cikatilia 1-7-2022 05:01 PM
woww... spenda pink gitchu
Quote shernazz 1-7-2022 05:01 PM
Hahaha jilake
Mcm.mat rempit sini la
Depa bawak sambil.meniarap bagai..
No.plat buang 1 2 digit atau hurup..
Bawak konvoi ramai2...eksiden..
Takdak sapa tolong pung sebab dari awal ko bawak moto mcm orang gila..
Quote supernaturalee 1-7-2022 05:01 PM
sekali spenda fav tok laki die


Quote SonicSiLandak 1-7-2022 05:40 PM
negara g20

gampang 20...

waaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkahkah

Quote Mary_jane 1-7-2022 05:50 PM
Rela ku korban spenda. Ada je trick acik
Quote airfilterkotor 1-7-2022 06:10 PM
Baju kelawar ker tu?
Quote dani-rox 1-7-2022 06:40 PM
saiz triple XL ke tuh. besarnya
Quote ninja9 1-7-2022 06:47 PM
Teringat documentary perang vietnam america. Ada seorang tentera kat situ buat statement, bagi setiap tekonolgi amerika kami ada penyelesaian yang mudah. Sama mcm ni kot, pemantauan kamera dengan senang dikalahkan...
Quote diamond_intan 2-7-2022 07:39 AM
Kalau niat nk ttp no plate mesti dia pakai warna hitam
Tp ni hot pink..ape niat sebenarnya macik [em:11:]
Letak yg ada renda2 pun ok jgk..camera nk capture pun mcm blur2 [em:4:][em:4:][em:4:]
Quote Rachel_Green 2-7-2022 11:02 AM
ker makcik ni kena prank.
Quote gideoncross 3-7-2022 03:37 PM
supernaturalee replied at 1-7-2022 05:01 PM
sekali spenda fav tok laki die

Mmpuih lah klau cmtu haha
Quote gideoncross 3-7-2022 03:47 PM
dani-rox replied at 1-7-2022 06:40 PM
saiz triple XL ke tuh. besarnya

Boleh stretch pnjng2 gitu haha
Quote dani-rox 3-7-2022 09:44 PM
gideoncross replied at 3-7-2022 03:47 PM
Boleh stretch pnjng2 gitu haha

mungkin getah pinggang nya dah loose
Quote sharlenetexas 3-7-2022 09:46 PM
Kawan friska trisna ke ni?


Quote epullipan 4-7-2022 09:15 AM
nampak mcm bijak tapi cam bangang pon ada
Quote gideoncross 5-7-2022 04:29 AM
dani-rox replied at 3-7-2022 09:44 PM
mungkin getah pinggang nya dah loose

Kna dispose lah klau dh mcm tu, kna bli yg bru haha.

Lihat semua komen(16)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 07:52 PM GMT+8 , Processed in 2.694318 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top