CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Kami Tahu Apa Yang Jadi, Sharnaaz Jiran Yang Baik" - Dayah Bakar

29-6-2022 11:43 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 5252| Komen: 41|Original author: LilRose

Description: Pelbagai spekulasi dibuat berhubung dakwaan Sharnaaz Ahmad mencederakan orang awam di sebuah kondominium di Segambut dua minggu lalu.Kredit foto: IGSusulan video penjelasan yang dimuat naik di Instagr ...
Pelbagai spekulasi dibuat berhubung dakwaan Sharnaaz Ahmad mencederakan orang awam di sebuah kondominium di Segambut dua minggu lalu.


Kredit foto: IG

Susulan video penjelasan yang dimuat naik di Instagram Sharnaaz, pengacara dan penyanyi Dayah Bakar pula tampil memberi kata semangat buat aktor itu.

Dayah yang mempertahankan Sharnaaz menegaskan bahawa sebagai jiran, dia tahu apa yang sebenarnya berlaku.


Kredit foto: IG/Murai


Kredit foto: IG

Justeru, dia berharap kebenaran segera terungkap dan segala urusan Sharnaaz dipermudahkan.

"Untuk pengetahuan, Sharnaaz seorang jiran yang baik," ujarnya. 




Malah, dia ada meninggalkan komen di hantaran Sharnaaz dengan tanda pagar #TeamMamu.


Kredit foto: IG

Dayah adalah contoh jiran yang baik, berani tampil mempertahankan jiran yang dalam kesusahan seperti Sharnaaz. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote msel 29-6-2022 11:56 PM
setakat ni aku nak komen...

memanglah jiran yang baik pada kau, tapi sikap dia pada guard kat tapak kaki dia je kan. Dulu pun ada kes belasah bangla ke apa.

aku mmg xsuka nanas ni dari dulu lagi sebab perasan gangster padahal sotong.
Quote Burong_Hantuk 30-6-2022 07:54 AM
jijiknya jambang tuh...


Quote selipar_hijau 30-6-2022 08:19 AM
apa ulasan nabilah kat melodi haritu pasal nanas ni?
Quote PuanSufi 30-6-2022 08:24 AM
msel replied at 29-6-2022 11:56 PM
setakat ni aku nak komen...

memanglah jiran yang baik pada kau, tapi sikap dia pada guard kat tapak ...

Aku bukan la suka nanas ni..tapi ko dengar tak video dia? walau xsuka kita kena dengar gak video penjelasan dia. aku yakin dia xtipu sebab berani buat video statement. dalam video tu dia bgtau

Dia turun bawah
Nampak jiran lain (pengadu) ngah bergaduh ngan guard sebab tak boleh bawak masuk minyak
Dia yang pertahankan guard
Masa tu la dia bergelut dengan pengadu
Dia tak tumbuk pijak tendang atau cekik mangsa

BUKAN

Dia belasah guard.

Pengadu - Jiran yang belasah guard
Guard - Dibelasah pengadu
Nanas - Orang yang pertahankan guard.

Paham.
Quote MatDeghem 30-6-2022 08:30 AM
PuanSufi replied at 30-6-2022 08:24 AM
Aku bukan la suka nanas ni..tapi ko dengar tak video dia? walau xsuka kita kena dengar gak video p ...

Kenape pak guard Tak report polis kena hempuk dgn pengadu?

Atau si pineapple buat report nampak si pengadu hempuk Pak gad?

Kenape kena reman Sampai 3 Hari.

Dan bakal masuk mahkamah....

Quote TomyamPuteh 30-6-2022 09:02 AM
Tah ler. Pajeri nenas mmg sedap pon.
Quote nanasno 30-6-2022 09:17 AM
lantak dia la kan. yang aku heran kenapa gad tu tak kasi bawak masuk minyak ? minyak masak kan. apa motif tak kasi bawak masuk.
Quote kembangkembung 30-6-2022 09:26 AM
apooo pak guard tak bawak kasi masuk minya
agak2 lah shanaz oii nk spin
Quote JiEunTak 30-6-2022 10:03 AM
Aku assume org kena assault tu cedera kot...
and maybe org tu report ikut akta mana2...
yang menyebab kan mamu kena reman....
kena plak kawan tu loyer kaa apa ....
bukan nak bekap mamu la, tapi pengalaman sndiri, ramai ja neighbours esp satu bangsa nih yang mmg kiasu nak mampoih.....
Quote KBW2 30-6-2022 10:23 AM
PuanSufi replied at 30-6-2022 08:24 AM
Aku bukan la suka nanas ni..tapi ko dengar tak video dia? walau xsuka kita kena dengar gak video p ...

Hekeleh orang tahu kot dia pertahankan guard. Ini benda acik-acik porom dah tahu sejak benang first lagilah ceyh.


Soalnya betulke dia tak guna kekerasan pada jiran kediaman dia yang gaduh dengan guard. Ini dia yang claim, perlu dibuktikan. Kalau tak tendang (menurut dia), ada dia tumbuk? Sepak? Atau kekerasan lain? Kalau dia tolak orang tu sampai terhantuk benda keras dan cedera pun tetap dia salah. Itulah sbbnya dia kena masuk lokap. Orang lain bertikam lidah ko takyah tunjuk hero bagi penumbuk ke penerajang ke macam-macam.
Quote kessah 30-6-2022 10:24 AM
Ntah la rumah klu ada management mmg susah skit. Rumah aku lpas pkol 7 semua delivery  nk hntr brg xleh masuk . tenant kena turun kat guard. maybe ni kes malas turun kot. Ntah la.
Quote KBW2 30-6-2022 10:26 AM
Tunjuk hero bagai nak rak kat luar dengan keluarga SSKJP kecut beberd, sampai terlondeh seantero negara tak beli barang dapur bini membewok komodo sahaja. Sapalah boleh respek ko?
Quote KBW2 30-6-2022 10:28 AM
BTW sembang PC mana PC?
Quote Zezo 30-6-2022 11:19 AM
Hadap la kalau nak stay kt gated and guarded. But violence is not the answer to the sharnaaz issue.
Quote sayangselasih 30-6-2022 12:18 PM
yang sampai sekarang sembang cakap sharnaaz ni pukul pak guard.. meols rasa nak lempang. tak reti membaca ka deyolls ni? dari first statement from news pun deyolls kata sharnaaz ni belasah jiran bukan pak guard. yihh
Quote Pak.dolla 30-6-2022 12:25 PM
.
Masalahnya tak bole ke bw bincang elok² ke kenapa nk gado tunjuk handal?

Benda bole bw bincang kenapa nk bertumbuk? Pastu play victim, pusing halim, selagi be pusing...mcm filem tamil..
Quote asfaz 30-6-2022 12:41 PM
kessah replied at 30-6-2022 10:24 AM
Ntah la rumah klu ada management mmg susah skit. Rumah aku lpas pkol 7 semua delivery  nk hntr brg x ...

Sama .. walaupun apartment ai idokler gah sangat. Kalau nak beli perabot, kena htr sebelum pukul 6. Lambat tak boleh masuk. Pernah ai beli almari,Lori terlambat. Mampos tak kasi Lori masuk. Walaupun almari tu agak berat.
Lastnya asben ai turun ,hangkut almari tu dengan penghantar tu mujur tingkat 1 aje

Tapi!!! Kalau geng management kemain eh,malam pun boleh masuk. Macam cibaiii
Quote aemon 30-6-2022 12:49 PM

mamu ni tiru dan bilzerian kot.jambang mcm tu.cuma mamu misekin tak mcm bilzerian. dikelilingi pempuan seksi.
Quote aemon 30-6-2022 12:52 PM
KBW2 replied at 30-6-2022 10:23 AM
Hekeleh orang tahu kot dia pertahankan guard. Ini benda acik-acik porom dah tahu sejak benang firs ...

ehh mcm dejavu pulak kan..dulu ada org gile tu dok kutuk2 kata2 kaka faz pergi ketuk stiletto kat kepala amoi. kutuk2 bila fazzy bela diri.

skrg ni mamu pulak kena lebih kurang mcm tu.padan la.

Lihat semua komen(41)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 09:21 PM GMT+8 , Processed in 0.217118 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top