CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Stres Tengok Video Ni, Lasik Di Mesir RM700 Je Untuk Dua-dua Mata?

28-6-2022 02:36 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2292| Komen: 34

Description: Kos untuk membuat rawatan lasik diketahui memang mahal hingga ada yang menelan kos belanja RM10,000 mengikut keadaan tertentu.Namun, perkongsian seorang wanita di TikTok menguar-uarkan mengenai kos ra ...
Kos untuk membuat rawatan lasik diketahui memang mahal hingga ada yang menelan kos belanja RM10,000 mengikut keadaan tertentu.



Namun, perkongsian seorang wanita di TikTok menguar-uarkan mengenai kos rawatan lasik di Mesir hanya menelan belanja sebanyak RM700.

Malah, dia dipercayai sanggup ‘terbang’ ke negara itu ekoran kos rawatan lasik yang dikatakan murah bagi kedua-dua belah mata.



Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen berasa teruja dan ada yang mula menyimpan impian untuk melakukan rawatan mata itu di sana.






Namun, ada juga yang menasihatkan agar membuat rawatan lasik di Malaysia sahaja kerana bimbang terdapat komplikasi akibat kesan sampingan di kemudian hari.


Sumber: BeautifulNara


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote musangbodoh 28-6-2022 07:47 PM
pake jelah spec smpai tua weh...nk lawa buat tu nie semua ssh....
Quote prince_marhaen 29-6-2022 09:30 AM
kat sini mahal sebab doktor mata pun dah feeling selebriti penceramah bagai...letak harga semua ikut rate pelanggan VIP dia... so yang lelain klinik pun letak benchmark harga macam tu...
Quote ally9970 29-6-2022 12:48 PM
Kenapa TT nak stress pulak?
Quote babelina 29-6-2022 03:48 PM
bdk ofc aku buat rm10k kt hspital swasta.. dua2 mata.. ada kwn kpd kwn buat kt PJ baru2 nie.. rm 3k+ utk dua2 mata.. katanya klau silau lg mahal.. tp aku nie penakut.. bab2 mata nie aku x berani..
Quote Artemesiaa 29-6-2022 05:25 PM
prince_marhaen replied at 29-6-2022 09:30 AM
kat sini mahal sebab doktor mata pun dah feeling selebriti penceramah bagai...letak harga semua ikut ...

Ada benarnya ramai yang terpaksa bayar harga jenama
Quote Normabaru 29-6-2022 09:54 PM
prince_marhaen: kat sini mahal sebab doktor mata pun dah feeling selebriti penceramah bagai...letak harga semua ikut rate pelanggan VIP dia... so yang lelain klinik p ...


dia pon folo jijan seman kan..harusla rege yahoodi nasrani terpaling walhal dia pon bljr teknik lasik tu dr iium sana..

btw part dia caj patient rege belas2 k..tp hat dia byr gaji doktor gaji consultant klu blh nk ciput ciput lagi smpikn benefit pon ciput..byk dr lari..xmo kje dr prof tpaling positip ni..kekeke

Quote Normabaru 29-6-2022 09:56 PM
babelina replied at 29-6-2022 05:48 PM
bdk ofc aku buat rm10k kt hspital swasta.. dua2 mata.. ada kwn kpd kwn buat kt PJ baru2 nie.. rm 3k+ ...

pj tu kat mana dik..yg damansara tu ke..share pls..
Quote mamaazim 30-6-2022 10:57 AM
kalau hospital mata tun hussein onn tu boleh gak kan tp tulah ek kot mungkin giliran nak tunggu tulah yg lama
Quote None68 1-7-2022 02:03 PM
Berduit boleh ler pilih2 mana nak gi
Quote SonicSiLandak 1-7-2022 02:36 PM
tak yah buat la.. bising watpe..

Quote hashashes 1-7-2022 02:40 PM
Tak sangka prof tudung labuh pakar lasik cas harga yahudi untuk lasik. Prof, kasi audit balik diri you and kekayaan you tu
Quote babelina 1-7-2022 10:42 PM
Edited by babelina at 1-7-2022 10:43 PM
Normabaru replied at 29-6-2022 09:56 PM
pj tu kat mana dik..yg damansara tu ke..share pls..


Sorry lmbt reply.. Aah kt damansara.. Advance Vision Damansara.. Katanya..
Quote Gulugulu 2-7-2022 01:47 AM
Buat dekat sana nanti kalau ada masalah kemudian hari susah. Dkt malaysia ade je yg murah rm3000+ for both eye. Kalau buat dgn doc famous tu mmg lah mahal. Ukur baju dekat badan sendiri lah kalau mcm tu.
Quote Normabaru 2-7-2022 05:48 AM
babelina replied at 2-7-2022 12:42 AM
Sorry lmbt reply.. Aah kt damansara.. Advance Vision Damansara.. Katanya..

Dah lama ke dia buat..so far xde any side effect ke
Quote Suchi 2-7-2022 07:11 AM
Penah baca gak pasal lasik murah kat mesir, diakui olh mereka2 yg penah duk sana.
Tak silap sblm ni lagi murah, dorang kata sana byk pakar lasik.

Sini taktau pasai apa mahal nak mampus sampai iols pun tertanya2 mmg ada sorang je ke yg boleh buat.
Quote Suchi 2-7-2022 07:14 AM
babelina replied at 29-6-2022 03:48 PM
bdk ofc aku buat rm10k kt hspital swasta.. dua2 mata.. ada kwn kpd kwn buat kt PJ baru2 nie.. rm 3k+ ...

Okla 3k murah la sikit. Kawan iols buat RM6k kot dgn dokter pemes tu itupun dia dapat harga rebat ke apa tah harga asal ikutkan lagi mahal katanya.
Lama dah la dia buat bertahun2 dulu, taktaula skrg dh berapa.
Mmg ramai org buat ngan dia sampai sanggup dtg jejauh merentas negeri.
Padahal takkan takde langsung kan pakar mata kat negeri memasing.
Quote NurAlia14 2-7-2022 08:43 AM
babelina replied at 1-7-2022 10:42 PM
Sorry lmbt reply.. Aah kt damansara.. Advance Vision Damansara.. Katanya..

Cuba tnye kawan tu adakah slps tu die mengalami mslh mata yg lain.. contoh dlu rabun jauh bila dh lasik rabun jauh dr ok tp rabun dekat pula yg dpt
Quote babelina 5-7-2022 08:49 AM
NurAlia14 replied at 2-7-2022 08:43 AM
Cuba tnye kawan tu adakah slps tu die mengalami mslh mata yg lain.. contoh dlu rabun jauh bila dh  ...

so far dia ok jer.. dia buat sblm raya hrtu.. alhamdulillah still ok lg.. xde yg lain2..
Quote babelina 5-7-2022 08:51 AM
Suchi replied at 2-7-2022 07:14 AM
Okla 3k murah la sikit. Kawan iols buat RM6k kot dgn dokter pemes tu itupun dia dapat harga rebat  ...

yg doktor pemes tu..ramai yg kata buat kt dia lama still elok lg.. ada artis2 wat dh 10thn still ok lg..tp harga la.. mahal..

Lihat semua komen(34)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 02:48 PM GMT+8 , Processed in 0.076366 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top