CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Pekerja Pilih Selamatkan Perabot Dari Arus Deras, Nyawa Sendiri Murah Sangat Ke?

23-6-2022 05:39 PM| Diterbitkan: Agent13k| Dilihat: 934| Komen: 8|Original author: Agent13k

Description: Ramai rakyat tahu sejak akhir-akhir ini hujan kerap kali turun, perkara itu membuatkan ramai orang tidak keluar rumah dan mengelak dari kawasan berhampiran sungai.
Ramai rakyat tahu sejak akhir-akhir ini hujan kerap kali turun, perkara itu membuatkan ramai orang tidak keluar rumah dan mengelak dari kawasan berhampiran sungai.

kredit foto: TikTok


Baru-baru ini ada video tular di TikTok yang menunjukkan sebuah kedai makan dengan konsep pelanggan makan sambil berendam kaki di dalam sungai itu menjadi perhatian ramai.


Difahamkan, rakaman oleh pekerja kedai makan tersebut sedang menyelamatkan perabot mereka dari arus sungai yang deras. 

kredit foto: TikTok


Menjengah di komen, ramai netizen tidak setuju dengan keputusan kedai makan untuk menyelamatkan perabot kerana nyawa lagi penting dan air itu makin deras. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote SalenaGomez 23-6-2022 09:52 PM
Edited by SalenaGomez at 23-6-2022 09:53 PM

Yelah…kena tetiba kepala air turun, sesia je kan

At least pakai laa safety jacket
Quote Meiizu 23-6-2022 10:45 PM
Tlupa kot keselamatan diri..kdg org berkerja ni pikir pasal kerja je..at least boleh bjwab dgn bos yg diorang dah try
Quote elzy 24-6-2022 09:02 AM
Memang tak terfikir nak makan sini..
Quote Zack8hunter 24-6-2022 10:00 AM
tetap rasa konsep restorant mcm ni akan mencemarkn sungai..
Quote dekmieDandy 24-6-2022 11:05 AM
pagi tadi memang lebat hujan area ulu kelang ni
Quote bellaa 24-6-2022 11:15 AM
dulu sedap la foodie kat sini

tapi baru2 ni hauk ya hamat
dgn kastemer service macam bangang
Quote annehuda 24-6-2022 04:55 PM
ada satu kedai konsep camni gak kt gopeng. honestly aku rasa makanan die takdele sedap sgt pun.
Quote white_musk 28-6-2022 04:47 PM
majikan kata pekerja begini bagus.... gadaikan nyawa itu penting untuk selamatkan perniagaan

Lihat semua komen(8)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 07:26 AM GMT+8 , Processed in 0.067143 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top