CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Penampilan Siti Nurhaliza 'Kg.Com', Tak Layak Jadi Juri Program Fesyen?

23-6-2022 09:42 AM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 14418| Komen: 219|Original author: Tatod

Description: Dilantik sebagai salah seorang juri untuk program Selangor Fashion Accelerator anjuran Perbadanan Teknologi Maklumat dan Ekonomi Digital Selangor (SIDEC), ada segelintir pihak berpendapat Datuk Seri S ...
Sumber IG


Dilantik sebagai salah seorang juri untuk program Selangor Fashion Accelerator anjuran Perbadanan Teknologi Maklumat dan Ekonomi Digital Selangor (SIDEC), ada segelintir pihak berpendapat Datuk Seri Siti Nurhaliza tidak sesuai menggalas tanggungjawab tersebut.

Menerusi sebuah ciapan di Twitter, seorang individu mendakwa penampilan penyanyi yang popular dengan lagu Cindai itu tidak menonjol sebagai selebriti dengan deria fesyen 'up to date'. 


"Risau je kena kecam tapi kenyataan ni tau. Sitizoners sejati je tahu yang Siti ada problem dalam fashion," tulis individu tersebut.

Ciapan tersebut menarik perhatian netizen yang rata-rata bersetuju dengan pendapat tersebut. Ada yang mengatakan fesyen digayakan penyanyi itu sejak kebelakangan ini seolah-olah tidak setara dengan statusnya sebagai penghibur terkenal.



Warga maya sama sekali tidak menafikan kehebatan dan kemerduan suaranya, namun mengkritik pemilihan busana untuk digayakan. Netizen turut mencadangkan agar penyanyi itu mengambil penata gaya untuk memperbaiki penampilannya sebagai selebriti.

Pun Begitu, ada juga yang tampil mempertahankan pemilihan Siti sebagai juri mungkin disebabkan tema fesyen tersebut berkaitan dengan imej sopan menyebabkan pengajur program tersebut sepakat memilih selebriti itu.





Hauk sangat ke fesyen Siti? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote SherryZass 23-6-2022 09:52 AM
Hihi. sad but true, kg.com sangat. dedulu time bujang senang elok lah sikit fashion sheoll.
Quote wolfheart 23-6-2022 09:55 AM
Bab² berfesyen ni, kalau erra atau scha sesuailah juga.
Quote SANKURIANG 23-6-2022 10:11 AM
Sapa fashi9n consultant dia ni ye????? Kdg2 cam orang nak make her look like a clown. Dia tau tak makna less is more?...ni dah terlebih2.... zaman ropol2 tu tahun 2000 bolehla....ni zaman lain CT ooiii
Quote doubleA 23-6-2022 10:15 AM
Jonah mana bekap business and fesyen sopan tu? Lupa ke creacion pun bungkus? Baik la scha lagi, toktik hauk sangat taste fesyen, it’s a fact
Quote MatDeghem 23-6-2022 10:15 AM
kenape tak panggil Hajjah neelopaaaa









Quote babelina 23-6-2022 10:17 AM
sgtttt kg.com.. ntah la.. pada mata aku xde yg best sgt ct pkai.. lg2 bj RR tu ayoooo..
Quote MatDeghem 23-6-2022 10:20 AM






jaman muda....




Quote epal_putih 23-6-2022 10:25 AM
Fesyen ntahla
Baju yg x sesuai utk sitot
Biseness pon haru..
Quote ayukpingu 23-6-2022 10:28 AM
komen dlm Bigstage pun masih gagap2 ...apalagi kalau jadi juri utk fashion?

btw, semua offer tokti balun sekarang ni eh
Quote Cleocatra 23-6-2022 10:30 AM
MatDeghem replied at 23-6-2022 10:15 AM
kenape tak panggil Hajjah neelopaaaa

Masa ni teteknya tegap, tinggi, on point menenung masa depan ye...ajaib . Tapi lepas direject,  terus terkulai layu ditasik madu.
Quote Piramida 23-6-2022 10:31 AM
Tok T and mgt dia sedar tak lately asyik kena kutuk dna kena kritik?

Kena identify lah apa sbb nya dan buat improvement.
Quote Piramida 23-6-2022 10:32 AM
Memang byk baju2 dia yg buruk.

Tapi yg meluat tu ber tik Tok sedulang muka penuh. Like ko dah kenapa baru nak rasa muda.. ....
Hahhaha Takpelah janji pemenat2 dia terhibur.
Quote Mary_jane 23-6-2022 10:35 AM
Dedolu berfesyen hauk dikata nak keep up dengan laki nya yang dah kertu. Dia tayang heels pun nampak macam heels acik2. Dan lebih kepada selera sang buana jek, sebab semua benda kan diskas dengan dia. Padahal duit punya lah berkepuk, cer tengok Scha tu helok je berfesyen meski duduk, berdiri.
Quote haifawehbe 23-6-2022 10:41 AM
better amik che ta dari ct ni.. ct ni duit byk tapi x boleh ke hire perunding imej?
Quote electricopop 23-6-2022 10:49 AM
TokTi kene hire a better stylist!
Quote doubleA 23-6-2022 10:51 AM
Konfiden plak sauk job juri fashion? Ko dah kenapa tiktokkk konfiden level tinggi sangat semua job sauk. Bercakap promot produk sendiri syampu pun tengok skrip ni lagi nak komen fashion, disaster apakah akan datang? Kalau nyanyian takpe la memang forte dia, so now toktikkk jadi palatao? Semua tao?
Quote kiah_mai_pulak 23-6-2022 10:52 AM
very the kg.com vibe pun baju2 tokti.. knpe tk amik erra ke scha ke nana mahazan ke
Quote Piramida 23-6-2022 10:58 AM
MatDeghem replied at 23-6-2022 10:15 AM
kenape tak panggil Hajjah neelopaaaa


Hahaha ini out of the box.
Lagi2 sekarang.. Sgt fashionista berbungkus rapi segala benda nak seret sapu habis satu kekotoran pun tak tinggal.
Di luar kotak betul Islamik zuhudnya dia ni.
Quote pembacagosip 23-6-2022 11:01 AM
setuju dengan komen bijak twit tu. belajar utk x terima offer atau jemputan yg luar bidang kepakaran dia. ni semua dia sauk. x semua tokti tahu dan kuasai kat msia ni, bagi la kat org lain yg layak. jgn tamak. bernombor x erti ko hebat

Lihat semua komen(219)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 05:05 AM GMT+8 , Processed in 0.089178 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top