CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Takut "Sport Rim" Calar, Pemandu Letak Notis Minta Pihak Berkuasa Jangan "Clamp" Keretanya

22-6-2022 02:06 PM| Diterbitkan: Agent13k| Dilihat: 599| Komen: 7|Original author: Agent13k

Description: Bila kita mencari tempat parkir, sudah tentu kita tidak mahu tempat yang salah kerana boleh dikenakan saman oleh pihak berkuasa.
Bila kita mencari tempat parkir, sudah tentu kita tidak mahu tempat yang salah kerana boleh dikenakan saman oleh pihak berkuasa.

kredit foto: TikTok


Baru-baru ini ada video tular di TikTok yang memaparkan sebuah kereta diparkir tepi jalan, tetapi ada nota khas untuk pihak berkuasa di kawasan itu.


Nota itu bertulis "Jangan clamping, saman je, nanti saya bayar". Difahamkan, pemandu itu amat sayangkan "sport rim" keretanya sehingga dia sanggup disaman dari tayarnya kena "clamp" oleh pihak berkuasa.

kredit foto: TikTok


Menjengah di komen, ramai netizen pemandu itu mungkin sibuk dan berkemampuan untuk membayar saman tersebut. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Nurul8001 22-6-2022 02:13 PM
Macam mana nak pastikan saman tu akan dibayar?
Kalau clamp, memang akan bayar sbb nak bukak clamp tu ada bayaran
Quote azie5zoe 22-6-2022 02:15 PM
Boleh caya ker ayat nanti saya bayar tu?Biasanya kenalan iols yang jumpa iols mintak kurang atau elak bayar parking ni biasanya kereta jenis have-have. Lagipun harga clamping lagi mahal dari harga saman.
Quote KamikuP 22-6-2022 04:29 PM
Eh clamping jer lah whoayuss dah undang2 ikut jerlah
Quote Jitu 22-6-2022 04:32 PM
alah2 takut calar konon
bawak kat jln nnt ada batu terpelanting kena rim calar jugak
Quote BoyanWoriyor 22-6-2022 08:18 PM
Otak singgit
Quote swimswim 23-6-2022 01:06 PM
Kalau aku penguatkuasa, aku clamp je.
Quote renko 23-6-2022 02:29 PM
g mampus la sama sportrim kau

Lihat semua komen(7)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 05:31 AM GMT+8 , Processed in 0.062826 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top