CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Kesian Pengantin Perempuan Tak Selesa Suami Dapat Hadiah Kondom

20-6-2022 07:11 PM| Diterbitkan: Cintaerina| Dilihat: 1308| Komen: 22|Original author: Cinta Erina

Description: Menjadi kebiasaan apabila seseorang menjemput kita ke majlis perkahwinan, kita pasti akan memikirkan hadiah yang akan diberi.
Sumber: Twitter Malaysia Most Viral


Menjadi kebiasaan apabila seseorang menjemput kita ke majlis perkahwinan, kita pasti akan memikirkan hadiah yang akan diberi. 

Selalunya, kita akan melihat tetamu dan kenalan rapat serta keluarga memberi hadiah seperti peralatan dapur atau perabot untuk kegunaan pasangan pengantin apabila pindah ke rumah baru. 

Tetapi, tular satu video Tiktok dimuat naik pengguna dikenali sebagai Pokbey. Tindakan sekumpulan rakan ini dikecam apabila mereka bersepakat untuk memberikan hadiah kondom kepada pasangan pengantin tanpa perasaan malu atau segan kepada tetamu lain.



Menerusi video itu, kelihatan sekumpulan rakan yang difahamkan merupakan rakan kepada pengantin lelaki secara bergilir-gilir memberikan hadiah. Mungkin dari awal lagi mereka telah merancang untuk memberikan kondom dari pelbagai jenama. 

Gurauan nakal seperti ini mungkin adalah normal bagi kaum lelaki. Namun, pemberian hadiah kondom itu dilihat kurang disenangi pengantin perempuan yang jelas terlihat di wajahnya. Rasa macam maruah dijatuhkan ataupun dipermainkan apabila diberi hadiah sebegini. 

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen telah mengutuk tindakan pemuda-pemuda itu. - CARI

Sumber: Twitter Malaysia Most Viral


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Belibis 20-6-2022 08:48 PM
Patutnya simpan untuk pakai sendiri..biar takde keturunan bodow..
Quote elnor_81 20-6-2022 09:07 PM
Bodoh! BBNU skang bodoh!
Quote Catpaw 20-6-2022 09:34 PM
Ni SOB sekumpulan orang B...
Quote ReginaGeorge 20-6-2022 11:02 PM
Rasa macam nak lempang je cicak nih
Quote swimswim 21-6-2022 03:32 AM
Patutnya si rempit2 tu semua masuk mesin masa dan bagi hadiah kondom tu dkt mak bapak sendiri. Xdela parents diorg dpt anak bingai mcm ni.
Lepas laku sgt dkt majlis org. Igt ni kedai mamak yg korg tgh lepak2 sembang2. Jenis xleh bwk majlis
Quote azimodin 21-6-2022 09:11 AM
Nak bagi x salah, in fact bagus la kawan dia bagi condom sebagai cara mengingatkan kepentingan family planning. Yang salahnya bagi depan tetamu siap bervideo bagai. Nampak sangat kemaruk nak viral. Member2 aku pon ada gak bagi barang2 aneh gini tapi dalam kotak la. Aku gelak je sebab aku & husband mmg berkawan dengan orang2 yg sama dari zaman uni, bila announce nak kawen je teruk kena bahan.
Quote ally9970 21-6-2022 09:21 AM
Demi secebis content, mmg benak tahap teratas...
Quote Prickford 21-6-2022 09:23 AM
Syukur masa iolls kawin, kawan2 iolls ramai yg bukan Islam, masing2 salam husband iolls siap hulur suit salam kaut terus ke pengantin. Yg bukan Islam pon reti berbudi bahasa dekat majlis kawin orang. Tapi yg ni, rempit keparat sangat perangai!
Quote azie5zoe 21-6-2022 10:03 AM
Kalau iols jadi pengantin perempuan tu, bila dia orang datang rumah iols nanti..i kerat kepala tek dia org..biar jangan membiak keturunan bodoh hodoh macam ni.
Quote babelina 21-6-2022 10:24 AM
eeeiiii.. kuang ajor btl kwn2 mcmnie.. pastu viral pula video nya.. malu btl.. #demicontent
Quote KamikuP 21-6-2022 10:42 AM
Kawan sejenis rempit padan le ngan pengantin laki tu rambut karatz.. kan mendapat ...ekeekk
Quote videcloset 21-6-2022 11:23 AM
honestly that's not funny at all. lame gila
Quote kessah 21-6-2022 11:30 AM
Perangai rempit bangang cmni laaa.. mesti dlm hati die '' wow gempaknya aku '' LOL

Orang baru kwen ko gigih bagi kondom watpe, pngntin baru pancut je la! sibuk ngan ko punya kondom tu huhhhhhhhhhhh!!!

Quote renko 21-6-2022 01:57 PM
grup2 lemah syahwat
Quote matseh 21-6-2022 02:41 PM
Best weeding gift ialah. Honeymoon package 3/2 di GH/CH. Member2 share duit. Beli pakej mcm tu.
Dah tak beli pinggan mangkuk, gelas periuk nasi blender.
Quote lulunono 21-6-2022 04:08 PM
apa je tak bodoh kalau rempit negeri K ni? sejenis tak reti hormat majlis..ye tau tu kwn ko tapi fikirla sket kat bini, family, sedara mara diorang semua banganggg!!
Quote mizruncing 21-6-2022 04:10 PM
bodoh btol. yg pompuan boleh dah cam muka sekor2 jgn dibuat laki.. giler ke ape bg kondom kt pengantin. dah tentu la kebanyakan org kawen nak dptkan zuriat. what for bg kondom bebanyak?? nak suruh dia rancang ke ape
Quote bakingsoda 21-6-2022 04:14 PM
jgn 7-8 tahun lagi pasangan ni keluar artikel mintak bantuan dgn anak kecik bersusun paku. masa tu baru kita nampak hikmah kawan dia bagi kondom
Quote printercomel 21-6-2022 05:12 PM
Geng bodoh.

Kau bg kondom sah sah kau terbayang konek kawan kau. Konfem kau terbayang fuki bini dia jgk ditusuk kondom tu. Kawan paling tak guna jenis tak tau maruah dan meletakkan sesuatu pada situasi yang tak sesuai.

Lihat semua komen(22)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 05:49 AM GMT+8 , Processed in 0.071612 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top