CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

24 Ekor Kucing Adibah Noor Bakal Dijaga Pengurus

20-6-2022 05:53 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2030| Komen: 19

Description: Keprihatinan netizen terhadap nasib 24 ekor kucing milik penyanyi Allahyarham Adibah Noor akhirnya ternokhtah apabila haiwan itu bakal diperlihara oleh pengurus arwah sendiri.
Keprihatinan netizen terhadap nasib 24 ekor kucing milik penyanyi Allahyarham Adibah Noor akhirnya ternokhtah apabila haiwan itu bakal diperlihara oleh pengurus arwah sendiri.


Pengurusnya yang mahu dikenali sebagai Todd berkata, dia banyak menerima mesej dan pertanyaan orang ramai yang menawarkan diri untuk menjaga kucing-kucing tersebut.

Menurut Todd, dia memegang amanah Adibah yang mesra disapa kak Dib agar memintanya untuk menjaga kesemua kucing tersebut selepas Allahyarham tiada.

Foto: IG

"Saya terima banyak mesej cakap nak minta bela kucing-kucing arwah. Malah ada pihak tawar diri nak jaga kucing arwah la. Kucing-kucing masih di rumah arwah kak Dib.


"Arwah memang dah amanahkan saya untuk menjaga kucingnya. Arwah kata bila dia tak ada, tolong jaga kucing dia. Ikutkan masa dia masih ada pun, saya jaga juga.

"Jadi, memang tak pernah berniat pun nak bagi kucing-kucing arwah kepada orang lain. Saya dan kakak arwah yang akan jaga semuanya," kata Todd kepada mStar.



Pada Sabtu lalu, industri hiburan dikejutkan dengan berita permegian penyanyi Adibah Noor yang meninggal dunia pada pukul 7.40 malam selepas alami sesak nafas. Allahyarham juga menghidap kanser ovari.

Jenazah dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Taman Keramat Permai, pada Ahad.

Dalam pada itu, Todd memberitahu Adibah sudah menjaga kucing-kucing tersebut sejak haiwan itu kecil dan membelanjakan hampir RM3,000 setiap bulan bagi urusan membeli makanan dan berkaitan dengannya.



"Kak Dib memang jaga kucing-kucingnya sejak mereka kecil lagi. Semua kucing itu orang bagi dan ada yang datang sendiri. Tapi tak ada pun penambahan kucing baru.

"Kucing jadi banyak sebab beranak-pinak... itu yang bertambah. Kesemuanya ada 24 ekor dan selalunya arwah akan membelanjakan wang untuk membeli makanan dan ubat-ubatan kucing.

"Arwah memang seorang yang tidak pernah berkira bila melibatkan kucing-kucingnya," ujarnya. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ezacbee 20-6-2022 06:04 PM
Kucing2 aku semua dah sunat. Senang jaga. Klo dibiarkan mau berpuluh kucing. Tak terjaga.
Quote stingerbumpy 20-6-2022 06:06 PM
ezacbee replied at 20-6-2022 06:04 PM
Kucing2 aku semua dah sunat. Senang jaga. Klo dibiarkan mau berpuluh kucing. Tak terjaga.

Zalim ko...penghapus keturunan meow
Quote mojarean_X 20-6-2022 06:07 PM
Alhamdulillah. Lega dengar nasib kucing2 arwah terbela
Quote stingerbumpy 20-6-2022 06:07 PM
I have to admit her cats look well groomed...and well taken care of....
Quote Imkhai 20-6-2022 06:14 PM
Urusan arwah senang btl ms hidup x mnyusahkn org bila xada pon x susahkn org contohnya kucing2 dia siap ada ngo lg tawarkn diri utk jaga kucing2 dia kita nk jaga sekor dua pon rs beban arwah 24ekor kot bela
Quote Buritan 20-6-2022 07:13 PM
Imkhai replied at 20-6-2022 06:14 PM
Urusan arwah senang btl ms hidup x mnyusahkn org bila xada pon x susahkn org contohnya kucing2 dia s ...

Kannn.. area rumah aku ni.. kucing stray seko je punn bising nak mampus seko seko.. jiran aku tuu suh aku bela sbb kucing tuu beranak kek rumah dia.. aku pun dah byk bela stray dah pun.
Quote surih07 20-6-2022 07:45 PM
Comey belakaa kucen2 arwah kakdib
Quote Suchi 20-6-2022 07:58 PM
Kak dibah dah takde jadi pengurus dia akan terima gaji lagi ke ye? Tak susahkan dia ke nnt? Maybe reta pusaka kak dib harap sempat dihibahkan buat kucing2
Quote Dolmat 20-6-2022 08:03 PM
KEBAIKAN ARWAH HANYA ALLAH SWT YG TAHU.
YG MEMFITNAH ARWAH.. PELAN2 MERANGKAK CARI DIA DI SANA....
YG
Quote sleepandream 20-6-2022 08:14 PM
stingerbumpy replied at 20-6-2022 06:06 PM
Zalim ko...penghapus keturunan meow

lagi zalim kalau nanti dia beranak pinak tak terjaga... ada yang mengacau rumah jiran kena simbah air kena sepak terajang budak2 etc
Quote stingerbumpy 21-6-2022 04:00 AM
sleepandream replied at 20-6-2022 08:14 PM
lagi zalim kalau nanti dia beranak pinak tak terjaga... ada yang mengacau rumah jiran kena simbah  ...

Zalim yg bersifat selective……tetap zalim
Quote stingerbumpy 21-6-2022 04:06 AM
Dolmat replied at 20-6-2022 08:03 PM
KEBAIKAN ARWAH HANYA ALLAH SWT YG TAHU.
YG MEMFITNAH ARWAH.. PELAN2 MERANGKAK CARI DIA DI SANA....
Y ...

If almarhumah was indeed a good person we all believe she was…then surely dia juga seorang insan yg semasa hidupnya  jenis pemaaf dan bukan jenis macam ko yg banking on org yg memfitnahnya utk merangkak mendapatkannya disana nanti…..kata anak jiran aku yg 3 tahun…
Quote .HannahMontana. 21-6-2022 04:28 AM
Diknah begitu rindu kepada kucing Diknah yang xbalik rumah  dahhh kenapa mana kucing Diknah pergi xtahulahhhh


pedih hati menahan rindu

semoga kucing kucing Allahyarhammah Adibah Noor  dibela elok dan disayangi mcm Allahyarhammah jaga dulu.

sesungguhnya mati itu benar !
Quote KBW2 21-6-2022 08:09 AM
Buritan replied at 20-6-2022 07:13 PM
Kannn.. area rumah aku ni.. kucing stray seko je punn bising nak mampus seko seko.. jiran aku tuu  ...

Tengah mengawan kot, tu yang memekak.
Quote missbigrockstar 21-6-2022 08:16 AM
Alhamdulillah. Kucing2 pun mmg dah serasi dgn Todd jadi dia lah yg terbaik utk jaga kucing2 arwah kak dib. Terima kasih Todd.
Quote videcloset 21-6-2022 11:27 AM
Alhamdulillah. semoga dimurahkan rezeki Todd. And Al Fatihah buat allahyarhamah
Quote Dolmat 21-6-2022 12:34 PM
Edited by Dolmat at 21-6-2022 12:38 PM
stingerbumpy replied at 21-6-2022 04:06 AM
If almarhumah was indeed a good person we all believe she was…then surely dia juga seorang insan  ...


JANGAN JADI BODOH... WALAUPUN ARWAH DAH MEMAAFKAN.. YG HIDUP BERDOSA MEMFITNAH ARWAH TETAP AKAN KENA SOAL JAWAB PELAN2.. SELAGI TAK INSAF TAK BERHENTI MEMFITNAH ORANG... SELAGI TU DOSA2 BERTAMBAH JAWAB PELAN2 BILA KENA KIFARAH... FAHAM????
KALAU KAU NI JENIS CATEGORY SUKA MEMFITNAH.. TERUSKAN LAH HOBBY MU YA...

ANK JIRAN KAU BUDAK TIGA TAHUN.. YG KAU DAH TUA BANGKA TAKBERROTAK UNTUK FIKIR KE??? OTAK KAU BERFUNGSI DI LUTUT YA?
Quote Nenasketum 21-6-2022 12:43 PM
Dari 40 ekor wartawan kata masa baru jer Kak Dib dikebumikan ke 30 masa rumah apatah kata nak amik. Rupanya 24 jerk. Ini lebih afdhal sebab arwah sangat sayangkan mereka.
Quote KamikuP 21-6-2022 12:47 PM
Alhamdulillah akhirnya naseb kucing arwah terbela. Jgn bagi kat org perseorangan atau NGO kot kot depa bagi kucing tu buat makanan ular le pulekkk

Lihat semua komen(19)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:17 AM GMT+8 , Processed in 0.089519 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top