CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Apa Kes?" - DSV Kecam Influencer Buat Konten 'Tak Sekolah' Mengamuk Dapat Duit Palsu

20-5-2022 02:13 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 3346| Komen: 25|Original author: LilRose

Description: Jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida berang dengan seorang seorang pengasas produk dan influencer kerana memuat naik 'drama' pergaduhannya di media sosial berhubung wang palsu.
Jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida berang dengan seorang seorang pengasas produk dan influencer kerana memuat naik 'drama' pergaduhannya di media sosial berhubung wang palsu.


Baginya, Puteri Sari telah menghasilkan konten yang tidak sesuai di TikTok kerana 'main baling-baling duit'.


Kredit foto: TikTok

"Perlu ke baling duit?

“Buat konten tak cerdik, tak sekolah.

"Konten duit palsu ni merisikokan diri sendiri. Nak up, nak bagi viral dengan campak-campak duit. Risiko dikecam, dikeji. Risiko duit ni ada roh yang tak boleh dibuang, dicampak walaupun palsu. 


"Jangan buat konten murahan. Jangan buat konten tak cerdik begini," ujarnya.


Kredit foto: TikTok

Walaupun ramai menyuarakan rasa berang terhadap tindakan mereka memijak wang berkenaan, Puteri Sari dalam video terbarunya mendakwa akan melaporkan mengenai wang palsu itu kepada polis.





Apakah kesudahan kes ini? - CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Mary_jane 20-5-2022 02:40 PM
Bercakap sambil senyum meleret dah macam mamat yang senyum je bila masak tu. Yela kenapa tak transfer je 10k, knowing Jamumall ni segala benda dia nak viral, tertukar anak pun boleh.
Quote gangerina 20-5-2022 02:58 PM
gagalnya aku rasa society kita skrg...sedih..
Quote naina 20-5-2022 03:01 PM
Haha semalam lalu live dia terjerit2 menengking2 marahkan puteri sari. Once ko dah menipu duit fake selamanya orang ingat. Over nau2 nak gaduh acah2 gengster. Meluat gila tengok muka dia kalau buat live. Overr dan overclaim
Quote kotakominami 20-5-2022 03:06 PM
Dia ingat comel ke pakai kontex lens bulat gitu..buat senyum kemut....sedih tgok di saat kita sebok bertiktok kapal china dah masuk perairan kita, udara kita....nanti kena serang dgn roket kita pakat lawan menari tiktok ye..boleh dah nak hafal step ni  
Quote naina 20-5-2022 03:07 PM
Halah2 sama je puteri sari gila viral. Takyahla nak jelaskan satu2 tindakan ko kenapa tak report lah, marah sangat lah xsempat kira lah. Tapi sempat record plak. Kenapa aku rasa annoying ek cara dia bercakap. maybe memang tak telus kot cara marketing dorang ni.
Quote mizruncing 20-5-2022 03:09 PM
sumpah tak kenal sapa. tp tok vida nak kecam ape. ni semua waris dari konten2 bodoh yg ko buat dlu. zaman now semua org nk prepare psl isu makanan. lantak laa konten bodoh korang nk campak duit ke ape
Quote Hypothetically 20-5-2022 03:11 PM
Kes mengata dulang paku serpih ke?
Quote pembacagosip 20-5-2022 03:12 PM
emmmm sadis nya lahai semua founder kosmetik. haukkk perangai semua nak up marketing viral walaupun content x ada akhlak. sedihnya atitude dan kecerdasan otak. Bida pun jgn nak ngata org sgt. ko pun sama je perangai
Quote KamikuP 20-5-2022 03:47 PM
Pengasas konten bodo ni bermula dari ko le DSV gundu
Quote MsJules 20-5-2022 05:42 PM
Semua pakat nak menumpang viral tak cerdik. Nak famous sebab kontroversi.

Sedih betul kita punya influencers macam ni.
Quote Note8687 20-5-2022 08:28 PM
Budak ketet span tebal ni. Mmg aku nak luku2 je bila tgk muka fake dia tu. Tolong la ajar dia pilih bra yg sesuai dgn ketet tu.
Quote tanganbercakap 20-5-2022 08:36 PM
Apebenda filter dia guna cakap dah macam kartun
Quote orglama 21-5-2022 05:44 PM
Sapa dia ni? Retis ke?
Quote orkidorkido 21-5-2022 06:54 PM
Budak ni kan dulu selalu guna duit palsu untuk live then ada sekali tu dia balut bata ke apa dengan gold color paper, dia kata tu jongkong emas yang akan diberi sebagai hadiah .. cetak duit palsu adalah kesalahan sangat besar di sisi undang-undang, pelik tak kena tahan
Quote anakmak 21-5-2022 08:20 PM
Scary nya
Fake to the max expression dia
Dah macam robot
Quote sleepandream 21-5-2022 08:38 PM
dulang...paku... serpih...

vidatifu ni dolu lagi lah... konten masukkan berlian fake dlm makanan nak bagi dkt aishah... siap ada scene ludah2 ke apatahhh
Quote cucuq 21-5-2022 08:43 PM
kotakominami replied at 20-5-2022 03:06 PM
Dia ingat comel ke pakai kontex lens bulat gitu..buat senyum kemut....sedih tgok di saat kita sebok  ...

nk buat mcamna generasi sekarang kan. sedih skit2 buat content ntah apa2 je
Quote carlalily 21-5-2022 09:47 PM
Geram nak gunting benang2 terjuntai kat tudung tu. Duit byk2 beli la tudung helok sikit kualiti dekk
Quote orkid_amani 22-5-2022 08:08 AM
mizruncing replied at 20-5-2022 03:09 PM
sumpah tak kenal sapa. tp tok vida nak kecam ape. ni semua waris dari konten2 bodoh yg ko buat dlu.  ...

Kan..semua skg ni suruh prepared simpan stok makanan asas..tapi mcm rumah aii yg gula 1kg pun tahan dekat setahun ni xtau la nk prepared apa..aii yg penting air ja..ank aii suka berulang minum air sejuk..tapi air xtau Air mineral apa yg sama rasa mcm air cuckoo..aii xjumpak lagi

Lihat semua komen(25)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 06:12 PM GMT+8 , Processed in 0.069348 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top