CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Gaduh Berebut Petak Parkir, Hantar Surat Layang Sebagai Amaran

20-5-2022 02:37 PM| Diterbitkan: Agent13k| Dilihat: 1182| Komen: 11|Original author: Agent13k

Description: Masalah kekurangan ruang parkir kenderaan di kawasan perumahan bukan satu perkara baru.
Masalah kekurangan ruang parkir kenderaan di kawasan perumahan bukan satu perkara baru.

Baru-baru ini, tular satu surat layang ditulis seorang individu yang tidak puas apabila ruang parkir "miliknya" diambil orang lain.

kredit foto: Twitter


Petikan dari Mekanika, surat layang itu bertulis "ini parkir orang. Kalau dah letak tanda kerusi itu bermakna parkir tersebut milik seseorang. Suka hati nak ambil parkir aku, pandai pula pulangkan kerusi itu ke rumah aku. Cerdik ke Bengap?"


Difahamkan, kejadian berlaku di kawasan perumahan flat dan surat layang itu mendapat perhatian netizen kerana situasi parkir berkenaan sepatutnya boleh diselesaikan secara baik dan tidak perlu menulis surat layang.


Menjengah di komen pula, ramai mengatakan penulis surat layang itu berlagak seperti tinggal di kondominium mewah dan menganggap kawasan parkir adalah miliknya. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote msdummy.2018 20-5-2022 04:27 PM
Tp org skang suka parking depan umah orang smpi susah tuan umah nk kuar...ko rasaaaaa???
Quote AbukRokok 20-5-2022 06:41 PM
owg lelaki tak guna thats mean thats mean
biasanya pompuan atau puak lgbt
Quote Perawankota 21-5-2022 04:52 AM
That means bkn that's mean kakak.. Ramai betul orang salah bab ni tapi confident je sebut
Quote TalibanRock 21-5-2022 10:11 AM
Bukit angkasa king of cop parking
Quote che-cikL 21-5-2022 05:55 PM
Eja 'nie', 'tue' selalunya perempuan kan?
Quote Belibis 21-5-2022 08:26 PM
B40 perasan t20 ke caner nih??
Quote yanzhuo 21-5-2022 09:16 PM
Balas balik surat tu tny dia berapa sebulan dia byr parking lot tu?
Quote Travelo 22-5-2022 04:20 PM
AbukRokok replied at 20-5-2022 06:41 PM
owg lelaki tak guna thats mean thats mean
biasanya pompuan atau puak lgbt

grammar pun salah...

sepatutnya that means...bukan thats mean
Quote Travelo 22-5-2022 04:21 PM
che-cikL replied at 21-5-2022 05:55 PM
Eja 'nie', 'tue' selalunya perempuan kan?

retarded..
Quote nakkomenjugak 22-5-2022 04:57 PM
Unbothered jeee lain kali
Kalau si X tak beradab, si Y ni tak educated
Gasakkkk laaa komeeeee
Quote azie5zoe 23-5-2022 09:40 AM
Baca surat jer dah agak penulisnya perempuan, kalau lelaki yang tulis tu undan lah tu..

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 12:31 AM GMT+8 , Processed in 0.071403 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top