CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Ustazah Asma Tegur Pelajar Malaysia Berhijab Suka Menari Ditemu Bual BBC

20-5-2022 12:58 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1485| Komen: 18

Description: Pendakwah terkenal, Ustazah Asma Harun baru-baru ini tampil memberikan teguran terhadap seorang pelajar Malaysia yang pernah berkongsi pandangannya sebagai gadis berhijab yang suka menari sewaktu dite ...
Pendakwah terkenal, Ustazah Asma Harun baru-baru ini tampil memberikan teguran terhadap seorang pelajar Malaysia yang pernah berkongsi pandangannya sebagai gadis berhijab yang suka menari sewaktu ditemubual platform antarabangsa BBC World Service.


Menerusi laman Facebook, Ustazah Asma menitipkan pesanan terhadap pelajar tersebut bahawa sebagai wanita Islam, cara hidup di bumi ini bukan semata-semata bersandarkan kepada logik akal atau pendapat peribadi.







Pendakwah bebas ini memohon maaf kerana telah melakukan teguran secara terbuka kerana rasa bimbang jika anak muda lain memandang ringan isu terbabit lalu mengambil sebagai pegangan hidup.

Tambahnya lagi, dia turut meminta para ‘influencer’ di media sosial untuk menjadi insan yang mempunyai rasa tanggungjawab terhadap masyarakat  Islam serta berusaha untuk berhenti melakukan konten yang menjatuhkan nilai diri sebagai muslimin dan muslimah.







Murai MY sebelum ini melaporkan video temubual menerusi platform BBC World Service yang tular di media sosial, menampilkan pelajar dari Malaysia yang juga pelajar di Korea Selatan tampil berkongsi pandangannya sebagai gadis berhijab yang suka menari. 



Sabrina berkata hijab tidak pernah menjadi penghalang untuk dirinya meneruskan minat dalam dunia tarian.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 20-5-2022 01:05 PM
setazah bieber ni xde nak komen psal lobai oxford ketuk angin dekat kelab malam kewww ?
Quote Dwdrum 20-5-2022 01:17 PM
Teguran dia seperti ada jantan boner tengok budak menari kpop... Jijik betul mentality
Quote awanearisu 20-5-2022 01:29 PM
Semoga Sabrina menjadi selebriti Malaysia. Mungkin ustazah akan jemput datang rumah terbuka beliau di masa akan datang. Silap-silap dapat menjadi jemputan program bual bicara ustazah.
Quote princessmiang 20-5-2022 02:01 PM
Stajah x nak komen pasal niqobis suka tayang susu perahan tetek kat ig ke? Ke pilih kasih
Quote epal_putih 20-5-2022 02:09 PM
princessmiang replied at 20-5-2022 02:01 PM
Stajah x nak komen pasal niqobis suka tayang susu perahan tetek kat ig ke? Ke pilih kasih

kan .. hahahhahhahaha

Quote mariane 20-5-2022 03:35 PM
artis terpaling bernombor pun betiktok tiktok, ustajah tak nk tegur ke.
Quote FOTHER-MUCKER 20-5-2022 03:42 PM
Sound dia balik, kau tak suka ke apa ke bukan masalah saya ….itu kau punya masalah.

Jikalau nak puaskan hati semua orang 10 kali terjun KLCC pun tak akan cukup!

Quote ifanonline 20-5-2022 03:44 PM
terus kan ustazah, biar depa2 panas tetek...
Quote Firenzza 20-5-2022 03:44 PM
princessmiang replied at 20-5-2022 02:01 PM
Stajah x nak komen pasal niqobis suka tayang susu perahan tetek kat ig ke? Ke pilih kasih

Eeeeuwww....
Quote renko 20-5-2022 03:49 PM
setajah bieber xnak komen duke kena mekap dgn mua pmpn tu ke
wayang2
Quote namieamuro 20-5-2022 03:52 PM
tah bace ke tidak bdk tu dgn karangan setazah ni. kt sini ade lg isu lagi berat lg penting lagi panas utk ustazah tegur. tak perlu cr isu tgh viral pun.
Quote che-cikL 20-5-2022 04:19 PM
Panjangnya karangan ustazah
Quote olaklempit 20-5-2022 05:49 PM
Setazah ni semua nak komen...takut anak cucu dia kenan...ujian hidup ni macam2
Quote jari10 22-5-2022 12:42 AM
Ustazah tolong tegur model2 so called model muslimah ..nak promote baju tapi tergelek2 berjoget..tak kiralah kat ig, tiktok,fb asalkan medsos. Sudah apa bezanya dgn model catwalk?
Quote Timortimur 22-5-2022 03:21 AM
Ustazah bieber ni semua isu dia nak mencabup
Tapi isu bff dia tayang duit raya xde plk nak ulas
Quote cm_vungtau 22-5-2022 09:29 AM
Ustazah, apa hukumnya busy body?
Quote amyza 22-5-2022 09:37 AM
Bosan lah setajah ni. I memang skip je video apa² pasal dia. Elegic dengar suara dia.
Quote renko 22-5-2022 09:44 AM
Timortimur replied at 22-5-2022 03:21 AM
Ustazah bieber ni semua isu dia nak mencabup
Tapi isu bff dia tayang duit raya xde plk nak ulas

sejenis sakai rasa diri terpling alim

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 03:45 AM GMT+8 , Processed in 0.066411 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top