CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Maszlee Malik Menteri Netizen, Kongsi Foto Sumber Tak Sah?

18-5-2022 08:47 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1436| Komen: 14

Description: Maszlee Malik didakwa menjatuhkan lagi martabatnya apabila berkongsi foto dari sumber yang tidak sah yang bertujuan mahu memperkecilkan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ketika melawat A ...
Maszlee Malik didakwa menjatuhkan lagi martabatnya apabila berkongsi foto dari sumber yang tidak sah yang bertujuan mahu memperkecilkan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ketika melawat Amerika Syarikat baru-baru ini.


Sedang foto berkenaan telah diedit dengan dibuang gambar Ismail Sabri dan apabila ada pihak yang menjawab di twitternya serta meletakkan gambar sebenar yang tidak diedit, ternyata ia adalah satu fitnah.



Maka menggelupurlah Maszlee memadam hantarannya tanpa rasa tanggungjawab untuk memohon maaf atas fitnah yang telah disebarkannya.

Itulah tahap pemikiran Maszlee yang kini hanya sama seperti netizen yang bertebaran di alam maya yang berkongsi sesuatu tanpa diperiksa kesahihan sumbernya.



Sumber: Suara Merdeka

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jazaa100 18-5-2022 09:01 AM
Aku memang dari dulu tak blh nk bersangka baik dgn jawa totok sorang ni.....
Quote pasa 18-5-2022 09:16 AM
Edited by pasa at 18-5-2022 09:53 AM



setakat level jadi menteri kuat kencing juga menjadi pojaan pengundi PH
Quote Jajuli 18-5-2022 01:01 PM
Dia Konon imej Islam good2 je, baling batu sembunyi tgn namanya , dah edit gambar sebenar apa namanya kalau tak menipu lagi mau ckp soal integriti
Quote Mary_jane 18-5-2022 01:04 PM
Kat berita pun terang2 tunjuk video PM bergambar dengan Biden & pemimpin Asean lain. Kot ye pun nak keep up dengan benda2 troll. Awok tu bekas Menteri Pendidikan.
Quote Artemesiaa 18-5-2022 01:06 PM
Kowser melayan
Quote djzara81 18-5-2022 01:28 PM
Stoop so low plak mantan menteri pendidikan nihhh
Quote R2D2 18-5-2022 03:53 PM
background agama tu
tetiba bab hentam pihak lawan
hilang sifat tabayyun
Quote Tinot7 18-5-2022 03:56 PM
Hat lain2 tuh sumer sapa?

Takde klas la maszlee ni.. ni dia keje apa? Keje pensyarah tu dah takde, kan?
Quote KamikuP 18-5-2022 05:39 PM
Bodonya lahai mentaliti bekas menteri kasut hitamni sehitam hatinya tak padan ngan kekatikan
Quote ezacbee 18-5-2022 06:26 PM
Mana acik wardina.. Tibe teringat
Quote Cokoro 18-5-2022 06:29 PM
Kenapalah dia mcm ni. Hilang respek
Quote tripleid 18-5-2022 06:52 PM
Edited by tripleid at 18-5-2022 07:55 PM

Bongok jgk mazlee ni.drpd ko dok troll gamba yg sah2 fake ni baik ko troll pak mail x dpt jumpa elon mcm jokowi tu.ada jgk manapaat
Quote Orix 18-5-2022 06:58 PM
Iols dari dulu sangsi dgan dia ni. Patut la atok suruh dia step down
Quote alesandra 18-5-2022 07:00 PM
abih tu selama ni netizen manjang troll tu tak hingat pulak pasal fitnah???munafik giler

Lihat semua komen(14)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 03:50 AM GMT+8 , Processed in 0.076085 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top