CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tular Pekerja MBSA Tengking Pelanggan, Apa Kes?

17-5-2022 04:06 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1531| Komen: 10

Description: Shah Alam: Salah faham mengenai nombor giliran menyebabkan berlaku kejadian kakitangan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) meninggikan suara terhadap pelanggan, hingga video mengenainya tular di media s ...
Shah Alam: Salah faham mengenai nombor giliran menyebabkan berlaku kejadian kakitangan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) meninggikan suara terhadap pelanggan, hingga video mengenainya tular di media sosial.


Ketua Bahagian Korporat dan Perhubungan Awam MBSA, Shahrin Ahmad berkata, insiden berlaku pada 26 April lalu di kaunter Pejabat Cawangan MBSA di Kota Kemuning.


Foto: Harian Metro

"MBSA mengadakan siasatan dalaman dan untuk makluman, kejadian itu berlaku akibat salah faham antara seorang pelanggan dan seorang daripada petugas di kaunter berhubung nombor giliran.

"Salah faham itu dapat diselesaikan setelah pelanggan mengambil nombor giliran dan akhirnya meneruskan urusan pembaharuan lesen perniagaan," katanya dalam kenyataan hari ini.




Katanya, MBSA juga memohon maaf atas insiden yang berlaku dan akan berusaha memastikan perkara sedemikian tidak berulang.

"MBSA berharap penjelasan ini dapat memberi gambaran sebenar terhadap isu video yang ditularkan di media sosial. MBSA sentiasa mengalu-alukan sebarang pendapat dan cadangan daripada semua pihak demi meningkatkan lagi mutu dan kualiti perkhidmatan kami," katanya.

Terdahulu, video berdurasi 1.38 saat tular yang memperlihatkan seorang kakitangan MBSA meninggikan suara terhadap pelanggan yang berurusan di kaunter. -CARI

Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shi_jewel 17-5-2022 04:11 PM
seperti biasa, play victim selepas puas mencucuk org utk marah. spisis cing cong cing cong
Quote prettyuglybabe 17-5-2022 04:27 PM
sepet dengan play victim berpisah tiada..
masa orang tu dalam counter bukan main..
sekali orang tu keluar terus melengkung badan
Quote zulfahmimaidin 17-5-2022 08:15 PM
melayu mudah koyak katakan
Quote Carcosa 18-5-2022 12:40 AM
Alaaah, nak tau cerita kenapa maraaah
Quote matchstick 18-5-2022 01:32 AM
Garang nye..ko ialah bekas tentera ke dekk

Anyway akak setuju komen poremer kt atas..mesti sepet tu dh provoke dulu pastu on camera rakam part dia cakap baik2 jer
Quote swimswim 18-5-2022 11:31 AM
Bangsa terpaling acah2 victim.
Quote xAthenax 18-5-2022 11:49 AM
Edited by xAthenax at 18-5-2022 11:50 AM

cehhh
Kerja kau tugas kau makan gaji juga kau
kalau professional orang provoke pun boleh jer maintain cool
hah cuba tanya cikgu2
hari2 kadang setiap kelas kena provoke
dengan budak2 tak tumbuh bulus
apa orang cakap?, sabar itu sebahagian daripada Iman?
kalau orang tu provoke dan kau melenting
You just go played. Game Over!!

Quote pyropura 18-5-2022 01:53 PM
Awak tu makan gaji dgn.duit hasil titik peluh rakyat. Keemak tul lar
Quote tumpanglalu74 18-5-2022 04:57 PM
Edited by tumpanglalu74 at 18-5-2022 05:01 PM

Sekadar pesanan.  Yang koje kaunter tu kalo kene sembur ayat2 cam "Melayu bodoh!" sekalipon korang takde hak nak mengamok.  Orang camtu tu konfem je tak siuman di ofis gomen pon nak maki melayu.  Ko tu yang esok2 kene buang koje karang baru la meratap sepi di ujong bilik stor pehtu nak pegi sembah kaki cine tu balek..
Quote epullipan 18-5-2022 05:06 PM
nampak kena provoke pasal tu naik darah..tp abam tu pon patut kena cool bertenang

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 03:05 AM GMT+8 , Processed in 0.070416 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top