CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Kecil-Kecil Dah Diajar Buat Benda Haram!"-Fizi Ali Dihentam Bawa Anak Buat Manicure, Warnakan Kuku Merah Berkilat

15-5-2022 03:44 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 4336| Komen: 26|Original author: Saiful

Description: Fizi Ali selalu berkongsi aktiviti harian dan perkembangan anaknya, Ameena Sofia di Instagram.
Fizi Ali selalu berkongsi aktiviti harian dan perkembangan anaknya, Ameena Sofia di Instagram.

Baru-baru ini, Fizi ada memuat naik video memaparkan anak perempuanya itu memanjakan diri dengan melakukan rawatan manicure.


Foto: IG

"Si kecik ni hari ni request lain sikit..dia nak buat kuku..lepas settle dia nak make up pulak..ahh kat mana boleh makeupkan si kecik ni..tolong suggest..kalau daddy tolong make up kan takut jadi macam opera cina kang,"tulisnya di kapsyen.

Dalam rakaman tersebut dapat dilihat kuku Ameena diwarkan merah berkilat.



Menjengan di ruangan komen ramai yang memuji kecomelan Ameena. Memang perangai perempuan sangat suka bab kecantikan begini.

Namun ramai juga yang tak senang dengan tindakan Fizi yang seolah-olah menggalakkan anaknya buat benda haram sejak kecil.


Kata meraka, mewarnakan kuku adalah haram dan tak boleh dibawa solat.

Kalau sudah dibiasakan dari kecil, akan terbawa-bawa sampai ke besar nanti.




Cakap lebih pun tak boleh juga. Anak dia tahulah nak didik macam mana, tak gitu? -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 15-5-2022 04:37 PM
Nerakazen yang komen pasal haram sana sini tu, kapla pun togel (jika itu gambar sebenar heshe). Perempuan kan tu? Ka pondan?
Quote setori_mori 15-5-2022 05:08 PM
Ya ampunnnm netz oi. Dah besar boleh je tukar dengan inai pakai kat kuku je
Quote ezacbee 15-5-2022 05:16 PM
Sekarang ni ramai anak dara yg berinai di kuku.. Yang xberinai susah nak jumpa.
Quote lattehazelnut 15-5-2022 05:51 PM
Edited by lattehazelnut at 15-5-2022 06:56 PM

Bukannye xboleh padam balik..
N ada je yg tembus air.. boleh ambik wuduk..
Xpun kuku palsu boleh bukak cabut..
Quote Racurve 15-5-2022 07:01 PM
ecah tersenyum sinis

Quote Racurve 15-5-2022 07:01 PM
ecah tersenyum sinis

Quote she 15-5-2022 07:09 PM
Laaa bior ler anak dia
Yang mengomen tu mesti life kecik2 sendu

Bukan dia groom anak dia macam Nekta
Quote somaki 15-5-2022 07:12 PM
Artis paling iols gak suka (artis ke masalahnya)
Quote orkidorkido 15-5-2022 07:21 PM
Eeiiii sibuk, benci betul netizen neraka ni.
Suka hati dia lah anak dia
Nak tengok sikit anak-anak tukang komen tu
Quote Hoola 15-5-2022 07:31 PM
Simpan la ,xyh semua nk up tjk
Yg nerakazen pun blmbak
Tmbh dosa kering je msg2
Quote kaoru44 15-5-2022 07:48 PM
Alah..dia layankan ank dia je tu..
Quote setori_mori 15-5-2022 07:48 PM
Racurve replied at 15-5-2022 07:01 PM
ecah tersenyum sinis

Tu pulut dakap ka. Pinjam mak punya ka ecah oi
Quote kaoru44 15-5-2022 07:51 PM
Ank dia comellll...
Quote faraway1 15-5-2022 08:04 PM


Belum tengok kuku my daughter lagi, dia punya untuk bebudak so water base.

Siap pakai pergi sekolah lagi...
Quote nakkomenjugak 15-5-2022 10:31 PM
Lohhhhhhh biar laaaa anak heol
Bukan sheol wajib solat pun
halah3!
Quote imanjannah 15-5-2022 10:48 PM
kan ada yg jenis water base tu, iols suka pakai klu period, anak2 iols pun pakaikan sekali
Quote sleepandream 15-5-2022 11:22 PM
kowser nye acik2 IG ni
Quote intan244 15-5-2022 11:28 PM
kenapa mcm buruk sgt manicure tu. pi kedai lain la, x professional lansung.
Quote esbok 17-5-2022 09:28 AM
kegilaan apa kah ini. dengan budak pun bole

Lihat semua komen(26)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 04:24 AM GMT+8 , Processed in 0.078741 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top