CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Kekasih Panik, Tengah Bincang Nak Bertunang Tiba-tiba Datang Rombongan Lain Datang Merisik Teman Wanita

12-5-2022 06:17 PM| Diterbitkan: Cintaerina| Dilihat: 1834| Komen: 28|Original author: Cinta Erina

Description: Tetapi lain pula kisah gadis ini. Menerusi posting Tiktok yang dimuatnaik oleh seorang gadis yang dikenali sebagai Fatin, dia mengatakan bahawa dia menerima rombongan daripada dua keluarga untuk melam ...
Sumber: Tiktok Fatin


Setiap pasangan yang bercinta pasti menginginkan hubungan percintaan mereka kekal hingga ke jinjang pelamin. Jika pembaca di sini perasan, ramai rakyat Malaysia yang mengadakan majlis pertunangan dan perkahwinan pada bulan Syawal tahun ini. 

Tetapi lain pula kisah gadis ini. Menerusi posting Tiktok yang dimuatnaik oleh seorang gadis yang dikenali sebagai Fatin, dia mengatakan bahawa dia menerima rombongan daripada dua keluarga untuk melamarnya pada Hari Raya ke-2.


Menurut gadis ini, ketika itu dia dan keluarganya sedang berbincang dengan teman lelakinya, Faiz mengenai perancangan majlis pertunangan mereka. Namun siapa sangka  tiba-tiba datang satu lagi rombongan lain yang ingin meminang dirinya.

Tambah gadis ini, sudah lama dia berbincang dengan teman lelakinya untuk datang ke rumah supaya dapat berkenalan dengan ibu dan bapanya dengan lebih rapat sekaligus dapat menyuarakan hasrat teman lelakinya untuk meminang dirinya kelak.

Tetapi ketika sedang berborak tiba-tiba muncul saudara jauh di sebelah ibunya yang ingin menunaikan hasrat untuk merisik gadis ini untuk cucunya.

Gadis ini dan keluarganya terpaksa menolak lamaran rombongan saudaranya dengan baik kerana gadis itu telah memilih untuk mengahwini teman lelakinya. 

Namun tidak mudah untuk ayahnya kerana ayahnya terpaksa 'slow talk' dengan keluarga sebelah ibunya bagi meredakan situasi ketika itu.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen tertanya-tanya adakah dia memilih teman lelakinya sebagai teman hidup ataupun sebaliknya. -CARI

Sumber: Tiktok Fatin


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kaoru44 12-5-2022 07:28 PM
Okkkk...jadi yg bj biru tu bf dia la? Yg rmbgn satu lg?
Quote eyansss 12-5-2022 08:45 PM
bajet hot sangat…  tak fikir ke perasaan keluarga si ibu tu walau kononnya dah tolak elok2…  diam2 sudah…
Quote Buritan 12-5-2022 08:50 PM
eyansss: bajet hot sangat…   ...



Aku dulu bpk aku nak tolak pinangan org pun pkkir byk kali pikit ayat terbaik... aku plk bajet hot ramei org nak aku.. yg penin bpk aku nak menolakk.. hohohobo
Quote matjerk 12-5-2022 11:04 PM
eyansss: bajet hot sangat…   ...

Aku rasa yg dikatakan saudara jauh tu..dtg beraya je kot... pastu ada lah kot bertanya2.. anak dara kau ke ni....  dh kawen belum... nak ke aku kawanka  dgn cucu aku...
Gitu je kot.... dia plak bajettttt hot.... MERISIK KUNUNNNN!!!! ada lagi ke zaman ni.. nk merisik mai terjah gitu je????

Aku stalk tiktok dia... muka FILTER je pon.....! X pyh bajet hot sgt lah...

Klu aku jadi parents boipren ko tu.. x kosa lah aku nak kawenkan anak aku dgn ko... gadis tiktok lapar content..! SEDDEHHHHHH!!!!
Quote 234126 12-5-2022 11:22 PM
Lakinya nampak helok tapi yg perempuan. Pikir balik dik sempat lagi ni nak cari perempuan lain kohkohkoh
Quote kaoru44 13-5-2022 06:07 AM
234126: Lakinya nampak helok tapi yg p ...
234126: Lakinya nampak helok tapi yg p ...



Kejammm...[em:4:]
Quote mamajawie 13-5-2022 09:38 AM
Demi content..urghhh..ingatkn hat pompuan tu iras hannah delisha rupanya iras kiah propa
Quote prince_marhaen 13-5-2022 10:33 AM
betina tik tok terpaling rebutannnn gittewww...halusinasi hasanah sungguh!
Quote DayangKirana 13-5-2022 10:47 AM
si gadis muka acik2 walaupun muda lagi.. kena jaga penampilan dik..
lagi2 lepas kawin and beranak pinak..nampak gaye senang nampak tembun and nampak tua dari usia.
Quote azie5zoe 13-5-2022 10:48 AM
mamajawie replied at 13-5-2022 09:38 AM
Demi content..urghhh..ingatkn hat pompuan tu iras hannah delisha rupanya iras kiah propa

Uiisshh..jangan cakap, sekarang orang yang muka tak siap ni lagi hot kat pasaran, walau dah kawen pun ramai rebut wey.

Quote Normabaru 13-5-2022 11:13 AM
Bideo bodoh nmpk Perot Perot Perot gini tetibe caption konon Dua rombongan ..

Ingatkan ada video cincin 2 ke ni takat caption je...mudah sgt warga TT kena kencing.bluerghhh...
Quote mamajawie 13-5-2022 11:49 AM
azie5zoe replied at 13-5-2022 10:48 AM
Uiisshh..jangan cakap, sekarang orang yang muka tak siap ni lagi hot kat pasaran, walau dah kawen  ...

betul juga tu sista..minat orang lain2 kan..anyway untung la sheollss dpat rombongan meminang banyak..iollss tu je la satu tu pun memang da kapel nearly 10 tahun bru nk masuk meminang


Quote Nurul8001 13-5-2022 12:40 PM
Alahaiiii, dah pakai filter berlapis pun masih tak letops. Kerja gomen ke yg sampai jadi rebutans ni

Betulke kena risik? Takde barang2 pun. At least,1 dulang yg ada cincin sebentuk ke.

Baru nenek menyibuk, tanya2 kosong untuk cucu, ko dah perasan? Pas tu buat content.
Quote annehuda 13-5-2022 01:19 PM
Mane satu gegurl nye yg duduk bawah tu ke? Hhhmmm
Quote ezacbee 13-5-2022 02:16 PM
Ooo kaki selfie. Patutlah.. Paham2
Quote prettyuglybabe 13-5-2022 02:40 PM
demi content..

Quote DyBBora2 13-5-2022 02:58 PM
Ada terbaca kat twitter kot.. bdk laki ni kabo, gf heols pon camtu gak..ada ramai boyz minat kat gf heols, makanya jalan mudah, heols kawen ngan org lain..bior le gf heols diminati ramai...hahhahah
Quote azie5zoe 13-5-2022 03:26 PM
mamajawie replied at 13-5-2022 11:49 AM
betul juga tu sista..minat orang lain2 kan..anyway untung la sheollss dpat rombongan meminang bany ...

Tahniah, semoga urusan uols berjalan lancar.

Quote mamajawie 13-5-2022 04:06 PM
azie5zoe replied at 13-5-2022 03:26 PM
Tahniah, semoga urusan uols berjalan lancar.

aiyoo amma appa iollss da nak bersalin anak no 3 da ni chuollss..i mean dulu masa bujang iollss dapat 1 kali je rombongan meminang tu pun bf iollss 1 fmily yg dtang..yg x bestnye dtg mse iollss tgah final exam kt u..x best tol..uhuk3

Lihat semua komen(28)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 11:31 AM GMT+8 , Processed in 0.218319 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top