CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Sakit Hati Tengok" - Ibu Mentua Diam-Diam Suap 'Baby' Umur 3 Hari Makan Bubur

12-5-2022 05:27 PM| Diterbitkan: Cintaerina| Dilihat: 1108| Komen: 8|Original author: Cinta Erina

Description: Seperti yang kita tahu, untuk bayi yang di bawah usia 6 bulan, hanya susu sahaja yang menjadi makanan harian mereka, tidak kira sama ada susu ibu atau susu formula.
Sumber: Tiktok Alya


Seperti yang kita tahu, untuk bayi yang di bawah usia 6 bulan, hanya susu sahaja yang menjadi makanan harian mereka, tidak kira sama ada susu ibu atau susu formula.

Tetapi baru-baru ini, satu video telah dimuat naik oleh pengguna Tiktok yang dikenali sebagai Alya. Menerusi video itu, kelihatan seorang ibu dari Indonesia menunjukkan perbuatan ibu mentuanya yang membuatkan ramai berang.


Video itu menunjukkan seorang bayi kecil telah disuap bubur oleh ibu mentuanya. Wanita ini berkata dia berasa sangat bersalah dengan apa yang berlaku kepada anaknya yang baru berusia 3 hari itu tetapi dia tidak mampu untuk melawan ibu mentuanya. 

Dalam video itu juga kelihatan ibu mentua Alya telah beberapa kali cuba untuk  menyuapkan bubur kepada anaknya. Walaupun anaknya tidak dapat menelan bubur itu, ibu mertuanya tetap menyuap bubur itu kembali ke dalam mulut cucunya.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen berasa sangat marah dengan tindakan ibu mertua wanita itu. Ramai golongan ibu yang tegas meminta wanita itu melawan tindakan ibu mertuanya untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku. 

Sumber: Tiktok Alya


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Shamilia79 12-5-2022 05:37 PM
Dah tu tak reti nak tegah mak mertua bebal kai iteww?!! Buat video boleh pulak?! Bebal2 org2 muda zaman media sosial ni!
Quote airmineral 12-5-2022 10:15 PM
hanya carutan mampu aku ckp kt mak budak ni
rakam video ghetii pulakkkk
vaviii betol
Quote epuepy 12-5-2022 11:07 PM
mak mertua aku gi Pandai2 suap kurma Kat Baby aku yg tak sampai 10 hari. Mengamuk aku! Terus angkat baby aku lari dari dia.
Kalo baby aku kena suap bubur mcm ni, mmg aku terajang org yg suap tu. Pedulik hape aku. Sakit kang, aku jugak yg kena tanggung.
Quote midori_katana 13-5-2022 09:35 AM
Aku dulu masa anak 1st, mak dan mak mentua ada la cakap nak suap pisang dgn air kanji sbb anak dok nangis. “Lapaq kot anak hang ni!”. Kata depa. Tapi aku cepat2 bantah dan bagitau doktor kata tak boleh bagi makan nanti rosak buah pinggang. Mujuq depa berdua akur ja walaupun dok kata la berulang kali ttg dulu2 org mmg buat camtu tapi anak elok ja.
Quote Sazreena 17-5-2022 04:53 PM
Kang kalau dah tersumbat usus baby tu, satu hal la pulak ko nak operasi bayiknyaa..nasib mak aku dan mil aku tak ceni. Kalau tak, mmg aku sound je. Penat beranak pun x abis lagi.
Quote Sazreena 17-5-2022 04:53 PM
Kang kalau dah tersumbat usus baby tu, satu hal la pulak ko nak operasi bayiknyaa..nasib mak aku dan mil aku tak ceni. Kalau tak, mmg aku sound je. Penat beranak pun x abis lagi.
Quote Artemesiaa 17-5-2022 05:49 PM
Dari sibuk rakam lebih baik cepat2 tegah
Quote Carcosa 18-5-2022 12:11 AM
Kau kalau sebagai seorang mak, tak dpt protect anak kau sendiri drpd bahaya, baik kau sendiri pegi mampos terjun gaung yg ada batu2 tajam
Aku tak marah pada mak mertuanya kau, aku marah pada kau. Seorang mak yg SEPATUTNYA memelihara zuriat sendiri drpd apa bahaya sekali pun.
But then again, Yindon, what do you expect??
Senang bunting. Yg ni mati, kang malam dia buat lagi dgn laki dia. 9 bulan, beranak lagi yg baru. Apa dehal

Lihat semua komen(8)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 10:56 AM GMT+8 , Processed in 0.076717 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top