CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Budak Merajuk Berdiri Atas 'Awning' Tingkap Pangsapuri

31-7-2015 12:17 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 10452| Komen: 46

Description: Kita sering kali mendengar cerita perihal kanak-kanak jatuh daripada tingkap pangsapuri, terkurung dalam rumah, melecur terkena air panas dan sebagainya ...
Oleh Izzah Abbasy

Kita sering kali mendengar cerita perihal kanak-kanak jatuh daripada tingkap pangsapuri, terkurung dalam rumah, melecur terkena air panas dan sebagainya.

Kali ini kejadian seorang kanak-kanak yang merajuk dengan ibu bapanya bertindak keluar ke balkoni rumahnya dan berdiri di atas bumbung 'awning' jiran bawah. Kejadian yang mengerikan ini walau bagaimanapun telah diselamatkan oleh orang ramai yang kebetulan perasan dengan kejadian ini berjaya menarik tangan kanak-kanak tersebut.




Kanak-kanak kecil pun sudah pandai memberontak dengan cara bahaya ini. Ibu bapa janganlah ambil mudah hal sedemikian. Selami hati anak-anak andai rajuk mereka berpanjangan. Anak adalah amanah yang dipertanggungjawabkan oleh Allah SWT ke atas ibu bapa. - CARI Infonet

4

Bagus
5

Marah
10

Terkejut
7

Sedih
9

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (43 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote AbukRokok 31-7-2015 07:28 AM
ekstreme betul2 budak2 skrg punya merajuk
Quote AbukRokok 31-7-2015 07:28 AM
Rajuk Raya... hmmm mcm tajuk cerita  drama raya je
Quote dubuk 31-7-2015 07:34 AM
ada tingkat lagi ka di bawah
Quote gaara_X 31-7-2015 07:39 AM
apo nak jadi ngan ekau nie jang
Quote watachiwa 31-7-2015 07:44 AM
aku dulu merajuk lari gi bawah umah je.. jenis umah tinggi, bawah ade kolong tu.. duk 10 menet kang ade la yg dtg bawak rotan.. terus mencecet naik umah balik..
lps tu buat mogok lapar je..

Quote Athrun.Zalaa 31-7-2015 09:36 AM
Kerajaan bonus RM500 jer dikk...

Kak Ros nak beg raya...
Tu je Najib sanggup bg utk penjawat awam...
Quote ogata 31-7-2015 09:40 AM
i pernah mogok lapar 3 hari...3 hari xkluar bilik..tak mandi etc..makan roti n air suam je...

Quote bellaa 31-7-2015 09:40 AM
Budak skrg degil lain mcm
Quote prettyuglybabe 31-7-2015 10:15 AM
nak lari pintu kunci or tak tau pegi mana..
amik selipar duduk atas awing je la mampu..
konon-konon dah lari rumah nak mak bapak teriak mencari satu malaysia..
anak... anak.. panjang sungguh akal..
Quote batmana 31-7-2015 09:15 PM
Budak2, kmana tumpah nya kuah kalu x knasi
Quote liyamariska 31-7-2015 09:21 PM
nape laa budak wat mende yg menyusahkan suma org...
Quote lazim 31-7-2015 09:25 PM
ogata replied at 31-7-2015 09:40 AM
i pernah mogok lapar 3 hari...3 hari xkluar bilik..tak mandi etc..makan roti n air suam je...

makan roti n minum air suam tu kira mogok lapar ek
Quote exclusive_vvip 31-7-2015 09:26 PM
uih,dik...jgn besar nanti ko merajuk ngan boipren pun gi panjat bangunan...kesian abam bomba nak kene pujuk kau...
Quote atekome 31-7-2015 10:38 PM
Rotan je kalo nk ngader2..nk mrajuk bagai cmtu skali..
Quote sukacactus 1-8-2015 12:07 AM
Kat mana ni
Kemain bdk2 skrg
Ank2 aku kalau buat merajuk just dok dlm bilik kunci pintu
Aku senang je...kasi silent treatment...nnt mesti dia org dtg mintak maaf
Quote Orix 1-8-2015 12:13 AM
lazim replied at 31-7-2015 09:25 PM
makan roti n minum air suam tu kira mogok lapar ek

mogok lapar 2.0 namanya... makan roti n air suam tu dikira mogok lapar...kalau tak mogok harusslahh nasi goreng+ayam goreng+telor+ikan bilis
Quote famri7 1-8-2015 12:17 AM
disini terserlah terik failed parenting di kalangan ummah..sngt memalukan sis...alang2 dah panjat baik terjun jah dik..baru parent kau tersnyum manis katanya kurang sikit beban GST..
Quote ogata 1-8-2015 01:58 PM
lazim replied at 31-7-2015 09:25 PM
makan roti n minum air suam tu kira mogok lapar ek

tak luar bilik...
nak pak tak nampak i makan..
roti n air suam tu memang da dalam stock bilik i dari kecik sampai skg...

lol...
Quote ipes2 4-8-2015 09:57 PM
ogata replied at 1-8-2015 01:58 PM
tak luar bilik...
nak pak tak nampak i makan..
roti n air suam tu memang da dalam stock bilik i  ...

mogok lapar ape siap makan roti lagi

Lihat semua komen(46)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 01:35 AM GMT+8 , Processed in 0.086946 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top