CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

7 Perkara Mengenai Lelaki Apabila Masak

28-7-2015 01:12 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 9902| Komen: 20

Description: Lihat sahaja ayah, abang, adik lelaki, suami, tunang, teman lelaki anda....
Oleh : Fyruz Hanna

Walaupun ramai chef terkenal di dunia mahupun di Malaysia terdiri daripada kaum lelaki tetapi hakikat itu tak mampu memadam lelaki selebihnya jarang memasak dan dapur adalah pilihan tempat yang jarang dikunjungi di dalam rumah.

Lihat sahaja ayah, abang, adik lelaki, suami, tunang, teman lelaki anda. Jom lihat antara fakta yang bakal terjadi ketika kaum lelaki masuk dapur:

1. Menu masakan paling pandai dimasak lelaki adalah KARI.... iaitu megi kari.

2. Lelaki yang mempunyai hobi memasak sememangnya suka memasak namun tidak akan mengemas peralatan masak yang telah digunakan.


3. Lelaki masak mengalahkan rumah yang sedang bertukang. Ini pada lelaki untuk membuktikan mereka juga mampu masuk ke dapur.

4. Jangan terkejut kerana ada lelaki yang memasak tanpa memakai baju, malah hanya bertuala ( efek seksi semasa memasak) dan lebih sadis apabila mereka menghisap rokok.Terbalik dengan wanita, yang memilih untuk kemas sebelum masak.

5.Menu ringkas merupakan antara kejayaan terbesar lelaki iaitu telur goreng, sardin dan menjerang air.

6. Rumah lelaki bujang yang gemar memasak akan kehabisan gas memasak lebih cepat dari rumah wanita bujang. Ini kerana lelaki mengaplikasikan 'lebih besar api, lebih cepat masak'.

7. Kebanyakkan lelaki yang makan makanan kawan lelakinya masak tidak pernah mengkritik masakan kerana mereka lebih percaya konsep redha dan kenyang namun apabila wanita yang memasak, jumlah komen adalah lebih 2 buku.



 
9

Bagus
6

Marah
15

Terkejut
7

Sedih
10

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (54 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shiraloveyou 14-7-2015 10:05 PM
Patutlah kwn lelaki aku buat kek utk ktorg,bawahnye rentung skit
Quote timahterung 15-7-2015 04:00 AM
Kawan I dulu keje McD dia kata  pekerja laki kat kitchen kalau tak garu punai memang tak sah..Ada setengah tu garu vontot lagik..
Quote md.jie 15-7-2015 09:04 AM
tok guru pokcik penah berkata 'the best cook in the world is men'
Quote Kebabomb 15-7-2015 10:55 AM
timahterung replied at 15-7-2015 04:00 AM
Kawan I dulu keje McD dia kata  pekerja laki kat kitchen kalau tak garu punai memang tak sah..Ada se ...

Burger McD mengakibat kegatalan punai kot
Quote ipes2 15-7-2015 05:48 PM
Tetapi setuju tak bahawa bila kami masak, memang agak best lauk nya.
Kids I terang terang suka bila I masak. Hepi depa and puji puji etc
Marah bini
Quote turboturtle 15-7-2015 10:37 PM
ipes2 replied at 15-7-2015 05:48 PM
Tetapi setuju tak bahawa bila kami masak, memang agak best lauk nya.
Kids I terang terang suka bila ...

kiranya bila lelaki start memasak boleh menimbulkan kejelesan isteri
Quote turboturtle 15-7-2015 10:42 PM
5)
6) Jika seorang lelaki yang rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat. Cepat sikit masak. Kalau tak percaya, cuba tengok kat kedai mamak. Apinya bukan main lagi besar.

7) Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri. Kalau ada lumut dan lipas itu tandanya mesra alam.


2 ni bukan fakta tpi auta, xsemua lelaki mcm ni, ......dapur rumah aku kemas je.

cuma 50% lelaki ni kalu yg memasak mmg kotor, xlalu aku nk makan, tgk penampilan dh lh, badan pn berdaki kuku hitam
Quote ipes2 15-7-2015 11:24 PM
turboturtle replied at 15-7-2015 10:37 PM
kiranya bila lelaki start memasak boleh menimbulkan kejelesan isteri

Memang tepat skali!
Sian kids I sbb bini cam amik n masam masam kat depa
Quote batu kikir 26-7-2015 01:27 AM
Walopon aku lelaki............aku tak suka lelaki perah santan kelapa. Dua dua tangan kau meramas. Iyekk....
Quote spiderman80 26-7-2015 01:41 AM
Baik Spidey minum racun tikus kalau kena masak sendiri.
Quote MeetJoeFly 27-7-2015 05:27 PM
my dad is a cook. tak dinafikan dia punya habbit kalu masak mak aku akan bising. so kalu aku seskali masak ayah aku yang bising pulak supaya mak aku tak bising. selagi tak kemas dapur and sink dia tak kasi makan yang dimasak tu...
Quote senahitam 28-7-2015 09:37 AM
byk jugak yg betul fakta tu. laki aku masak sup n bubur nasik masa aku sakit sedap btol. lg best dari sup aku. tp tunggang langgang la dapur time tu. dia tau masak je tp x suka ngemas dapur.n btol dia suka guna api yg kuat. aku lak suka guna api slow. x suka masak ngan dia sbb style masing2 lain n bule buat gaduh wooo...

btw..arwah ayah aku pun jrg2 masak tp kalo dia masak lg best dari mak aku punya masakan.especially mee2 koteow goreng..plg aku rindu nk makan mee rebus utara ayah aku masak. dia penah buat 2 kali je. huhu
Quote amersudahbesar 29-7-2015 08:14 AM
fakta x betul langsung. mcm fakta utk diri sendiri
Quote zamzuri12 29-7-2015 02:51 PM
saya tidak setuju dengan fakta itu...
Quote iznanaziz 29-7-2015 04:56 PM
timahterung replied at 15-7-2015 04:00 AM
Kawan I dulu keje McD dia kata  pekerja laki kat kitchen kalau tak garu punai memang tak sah..Ada se ...

hah? apa?
uwekkk...biar betul


Quote iznanaziz 29-7-2015 05:22 PM
senahitam replied at 28-7-2015 09:37 AM
byk jugak yg betul fakta tu. laki aku masak sup n bubur nasik masa aku sakit sedap btol. lg best dar ...

betul3x
sekali dia masak
mcm tongkang pecah kat dapo
kitalah yg basuh semua pinggan mangkuk, periuk, kat sinki tu
tapi kekadang kalau dia masak
mmg lagi sedap dari kita
knp ek?
Quote senahitam 30-7-2015 09:04 AM
iznanaziz replied at 29-7-2015 05:22 PM
betul3x
sekali dia masak
mcm tongkang pecah kat dapo

ntah la...tp lidah laki sy mmg pandai merasa. lidah sy ni sume benda rasa sedap je. xpandai merasa. tu kelebihan dia kot.
Quote awinpj 31-7-2015 12:20 AM
Saya tgk kawan2 laki yg pandai masak mesti wife dia kurang pandai masak. Tp kalo ppn pandai masak mesti partner dia x brapa nak pandai...  xpenah jumpa yg sama2 hebat....
Quote faraway1 31-7-2015 01:39 AM
my husband pandai memasak,
so kalau memalam lapar, so rajin dia masakkan, breakfast memang dia
sejak 10 tahun lalu..

dan oh coz, me yang akan kemas dapur kemudian...

Lihat semua komen(20)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 06:07 PM GMT+8 , Processed in 0.405272 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top