CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Menumpang Lampu Mcdonald's Untuk Belajar

10-7-2015 04:31 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 6837| Komen: 20

Description: Baru-baru, imej seorang kanak-kanak yang 'menumpang' lampu semata-mata untuk belajar sangat menyentuh hati ramai netizen.
Oleh Adib Za

Tatkala ramai yang merungut tentang banyak perkara dalam negara, apa kata sesekali melihat kesusahan yang dilalui masyarakat di negara lain. 


Baru-baru, imej seorang kanak-kanak yang 'menumpang' lampu semata-mata untuk belajar sangat menyentuh hati ramai netizen.

Kanak-kanal lelaki berusia 9 tahun ini didapati duduk di tepi jalan berhampiran cawangan McDonald's di Manila, Filipina. 

Dengan hanya menggunakan bangku kecil, kanak-kanak ini tekun menulis dan menyiapkan kerja sekolahnya. 

(Sumber foto: Mirror UK)


Memetik laporan Mirror, difahamkan rumah kanak-kanak ini telah musnah ditelan api, dan dengan hanya berbekalkan lampu di tepi jalan, di sanggup menyiapkan kerja sekolahnya. 


Gambarnya itu menjadi viral dan menyedarkan ramai orang betapa pelajaran itu sangat penting, terutamanya bagi mereka yang ingin mengubah kehidupan mereka kepada yang lebih baik. - CARI Infonet
27

Bagus
18

Marah
25

Terkejut
35

Sedih
35

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (160 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pooh~key 9-7-2015 07:11 PM
Yahudi 1, isle 0.... Gimana ni sis?
Quote Mary_jane 9-7-2015 08:20 PM
Bolehlah mcd taja pembelajaran adik ni sampai ke degree.
Quote ipes2 10-7-2015 01:45 AM
Sangat terharu. Teringat pernah tengok orang dalam kampong saya, belajar dalam serba kekurangan; tetapi dia tetap berusaha juga. Apakah agaknya nasib mamat tu. Allah balasi setiap usaha.
Quote myvios 10-7-2015 06:25 AM
semoga berjaya dik...
Quote MissNigga 10-7-2015 06:34 AM
some ppls lak ... menumpang free wifi McD nak beronline katanya
Quote Modngengade 10-7-2015 06:42 AM
pooh~key replied at 9-7-2015 11:11 AM
Yahudi 1, isle 0.... Gimana ni sis?

Dan kau pulak dapat apa? Semakin tolol?
Quote pooh~key 10-7-2015 06:49 AM
Modngengade replied at 10-7-2015 06:42 AM
Dan kau pulak dapat apa? Semakin tolol?

Ya Allah sis.... Mohon banyakkan masuk kelas ugama sis... Tapi jangan beronline facebook pula masa sesi kelas tersebut. Takut ilmu yang nak disampaikan tak sampai pula... Maklum, sis kan slow sikit binatangnya... Moga selepas itu sis tidak lagi membongokkan urang lain... @krustykrab
Quote Modngengade 10-7-2015 06:51 AM
pooh~key replied at 9-7-2015 10:49 PM
Ya Allah sis.... Mohon banyakkan masuk kelas ugama sis... Tapi jangan beronline facebook pula masa ...

Memang sah tahap tolol kau semakin berada pada tahan membimbangkan.

Quote WawaRaRa 10-7-2015 06:54 AM
gud luck dik... semoga ko trus istiqamah dan dapat membantu family ko....
Quote aikee04 10-7-2015 08:03 AM
Iklan pecuma utk mcd...
Quote nad014 15-7-2015 07:25 AM
pooh~key replied at 10-7-2015 06:49 AM
Ya Allah sis.... Mohon banyakkan masuk kelas ugama sis... Tapi jangan beronline facebook pula masa ...

ada ke disebut agama budak tu? elok la tu nama menggambarkan sifat sebenar..

Quote pooh~key 15-7-2015 10:15 AM
nad014 replied at 15-7-2015 07:25 AM
ada ke disebut agama budak tu? elok la tu nama menggambarkan sifat sebenar..

Yang awok ni menyampuk tak tentu hala tak tahu hujung pangkal cerita dah kenapa?
Quote cheergirlz 13-4-2017 03:36 PM
confirm adik nie akn brjya bla dewasa..sape y berusaha pasti berjaya...
Quote ronapink 13-4-2017 03:42 PM
cheergirlz replied at 13-4-2017 03:36 PM
confirm adik nie akn brjya bla dewasa..sape y berusaha pasti berjaya...

woiiiiiiii thread lama

@spiderman80 @perang_sivil
Quote wana89 13-4-2017 03:48 PM
  1. Gambar itu telah dirakam [color=Red]d[b]i restoran McDonald di Manila, Filipina [/color][/b]oleh Joyce Torrefranca.
Copy the Code


kat pinoy
boleh jadi kristian la kan
Quote cheergirlz 13-4-2017 03:48 PM
ronapink replied at 13-4-2017 03:42 PM
woiiiiiiii thread lama

@spiderman80 @perang_sivil

hihihi...sja singgah sorry
Quote ronapink 13-4-2017 03:52 PM
cheergirlz replied at 13-4-2017 03:48 PM
hihihi...sja singgah  sorry

baca peraturan tak..
Bod Isu semasa, kalau dah berita 2015 bukan semasa dah..

xpasal2 thread kena tutup..
Quote cheergirlz 13-4-2017 04:15 PM
ronapink replied at 13-4-2017 03:52 PM
baca peraturan tak..
Bod Isu semasa, kalau dah berita 2015 bukan semasa dah..


ooh..ok2..minta maaf sekali lagi
..
Quote ronapink 13-4-2017 04:17 PM
cheergirlz replied at 13-4-2017 04:15 PM
ooh..ok2..minta maaf sekali lagi
..

saya bukan mod..

nanti mod masuk, dia lock la thread ni

Lihat semua komen(20)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 10:12 AM GMT+8 , Processed in 0.222891 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top