CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Kanak-Kanak Lapor Berita Ular Sawa Semakin Popular, Tony Eusoff Dakwa Dia Sedang Dieksploitasi

27-1-2022 06:19 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 9200| Komen: 150|Original author: Tatod

Description: Bakat Muhammad Haziq Mohd Asyraf sebagai penyampai berita mulai disedari selepas rakaman dirinya sedang melaporkan kejadian penemuan ular sawa tular di semua platform media sosial. Ramai yang memuji d ...


Bakat Muhammad Haziq Mohd Asyraf  sebagai penyampai berita mulai disedari selepas rakaman dirinya sedang melaporkan kejadian penemuan ular sawa tular di semua platform media sosial. Ramai yang memuji dan kagum kepetahan kanak-kanak berusia 12 tahun itu.

Tidak menafikan bakat dan kelebihan kanak-kanak itu, pelakon supertele Penunggang Agama, Tony Eusoff mendakwa bahawa populariti wartawan cilik itu sudah mula diesksploitasi.


Membuat kenyataan berkenaan di Twitter, ciapannya mendapat sokongan daripada beberapa warga maya yang turut menghidu agenda pihak  tertentu serta cubaan mengambil kesempatan.

Mereka berharap agar tempoh ini digunakan sebaik mungkin sebagai contoh membuka saluran YouTube sendiri kerana isu tular kebiasaannya mempunyai jangka hayat pendek. 




Terdahulu, wartawan Astro Awani yang berkesempatan menemu bual Haziq memberikannya peluang melaporkan keadaan semasa di Pasar Basah Bukit Selambau, Sungai Petani, Kedah. Haziq dengan santai berjalan di sekitar lokasi sambil berkongsi maklumat.

Menjadi perhatian ramai pihak, dia turut merasai pengalaman baharu apabila berpeluang menaiki van Jabatan Penerangan Negeri dan membuat hebahan di sekitar kampungnya mengajak orang ramai untuk mengambil dos penggalak.

Haziq juga mengesahkan ada menerima tawaran berlakon. Bagaimanapun, penghidap Talasemia itu menyimpan cita-cita untuk bergelar cef.



Apa pendapat anda? -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mama_cat 27-1-2022 07:11 PM
alahai, si lala alana tu ampa takmau komen lak... anak kapel terhebat keknizzzz tu ampa tak komen lak? mentang2 parent budak ni org kampung, ampa mengata mcm mcm... . padahal budak tu cerdik ja.. pandai masak bagai, sapa yg didik? anak retis lagi ramai mak pak depa exploit
Quote missyL 27-1-2022 07:14 PM
mama_cat: alahai, si lala alana tu ampa  ...


Yg anak2 artis mmg parents mereka dgn rela exploit anak masing2
Lg2 yg comey
Quote Suchi 27-1-2022 07:23 PM
Budak ni ada talassemia rupanya sian plak setiap bulan dia kena g hospital.
Tp bagusnya dia pandai masak baking bagai.
Nikmat tul kalau ada rajin masak mak boleh bersara dh biar je dia keletung keletang kat dapur heheh
Quote faraway1 27-1-2022 07:54 PM
Biarlah sementara orang berminat, benda benda ni bermusim, lepas ni who are you gitu
Quote nakkomenjugak 27-1-2022 07:59 PM
Yang home school tu cite pasal si dek non akish ke?
Quote ghalibboy 27-1-2022 07:59 PM
Petah betul dia bercakap.  Cerita belajar buat karipap bila tengok pengasuh buat karipap, tak silap masa tu umur dia 2 tahun...
Quote Carcosa 27-1-2022 08:05 PM
Edited by Carcosa at 27-1-2022 08:06 PM

Nak OT jap
Me'ols penah jumpa depan2 Tony ni. Me'ols tgh beratur dpn Maybank Desa ParkCity. Dia agak menareks yach
Dgn polite nye dia tanya husband meols "Are you queueing?". Tak mcm sesetengah rakyat marhaien yg malu2 babi tonyok taknak bertanya, main potong je queue.
Husband meols pun strike a conversation dgn beliau, dan beliau sangat peramah yach. Hot jua dia.
Walaupun pakai mask, meols terus gugel nama heols, semata2 nak make sure tu dia.
Terbukti sbb meols compare kan tatoo beliau.
Yg penting, laki aku tak kenal pun dia ni siapa
Quote makadek 27-1-2022 08:15 PM
Mmg pun
Malaysia ni mudah gila ko nk glemer
Diorg cpt terujaaaaa
Ok la aku pn tabik kt budak ni ada bakat
Tp cam biasa la media suka over expose
Siap kkm jdkan dia utk promo vaks
Apa je kelainan sikit kt seseorang semua pakat nk kumun
Sakai gilaaaa laaa
Quote makadek 27-1-2022 08:16 PM
ghalibboy replied at 27-1-2022 07:59 PM
Petah betul dia bercakap.  Cerita belajar buat karipap bila tengok pengasuh buat karipap, tak silap  ...

Yitu hasanahhhhh biasa umur 4/5 tahun baru kita igt ...umur 5tahun la kalau aku pnya memori
Quote makadek 27-1-2022 08:18 PM
mama_cat replied at 27-1-2022 07:11 PM
alahai, si lala alana tu ampa takmau komen lak... anak kapel terhebat keknizzzz tu ampa tak komen la ...

Kata jugak tp aku tak follow anak2 rwtis serta mana2 ig so tatauuuu

Budak ni tiber pemes tu tau
Tp tk nafi dia gifted
Ada sifat leader
Quote Adrif 27-1-2022 08:37 PM
makadek replied at 27-1-2022 08:16 PM
Yitu hasanahhhhh biasa umur 4/5 tahun baru kita igt ...umur 5tahun la kalau aku pnya memori

tu la. power memori dia umo 2 tahun dapat ingat

aku umo 5-6 tahun baru dapat ingat. itupun memori awal, kena dera dengan pengasuh. dia dok hentak2 kepala aku kat dinding  

Quote tunangku 27-1-2022 08:57 PM
Adrif replied at 27-1-2022 08:37 PM
tu la. power memori dia umo 2 tahun dapat ingat

aku umo 5-6 tahun baru dapat ingat. itupun memori ...

Kalau dah gifted tu umur berapa2 pun boleh ingat..
Mgkin dua tahun lebih
Quote cikgojesss 27-1-2022 09:02 PM
so, sia-sia la rogayah sohai dan yenna zaim promote si salamon n leleyhh.. penat dah show off bakat anak2 supaya viral cam adik ni, ujung2 tetap dipandang sepi di aidilfitri
Quote cikgojesss 27-1-2022 09:05 PM
Carcosa replied at 27-1-2022 08:05 PM
Nak OT jap
Me'ols penah jumpa depan2 Tony ni. Me'ols tgh beratur dpn Maybank Desa ParkCity. Dia agak ...

bulu heols nampak mcm sedap
Quote imransulaiman 27-1-2022 09:09 PM
Biarkanlah....mungkin itu cara dia terkenal. Daripada takde orang ambil tahu.

Entahlah....
Quote faraway1 27-1-2022 09:13 PM
makadek replied at 27-1-2022 07:16 AM
Yitu hasanahhhhh biasa umur 4/5 tahun baru kita igt ...umur 5tahun la kalau aku pnya memori

Mungkin mak asyik repeat, kau belajar buat karipap dengan pengasuh dulu, masa kau 2 tahun..

So ingatlah dia..
Quote lilcountess 27-1-2022 09:16 PM
mama_cat replied at 27-1-2022 07:11 PM
alahai, si lala alana tu ampa takmau komen lak... anak kapel terhebat keknizzzz tu ampa tak komen la ...


mungkin tony tu concern budak tu kena eksploit oleh pihak yg tak bertanggungjawab aja. gunakan dia sbb tgh viral tp budak tu sendiri tak dapat imbuhan yg setimpal. tambahan pula mak ayah budak tu mungkin tak cukup cekap nak tepis dan tapis org yg nak ambil kesempatan. mcm lara & anak retis tu lain. mmg mak ayah bebudak tu dah faham selok-belok sepak terajang industri glamour, iklan, berlakon semua tu
Quote haruslah 27-1-2022 09:21 PM
Kalau dah sampai kkm suh promot vax tu mcm x patut la
Tu dah mcm mempergunakan

Tp budak ni mmg spontan
Siap tiber mak dia dpt datin
Yg lain pacik macik

Harap2 dapt la payment sket
Buat belanja rawatan dia
Tlg mak dia
Tapi, plis skolah mcm biasa....
Quote GegarVaganja 27-1-2022 09:25 PM
Carcosa replied at 27-1-2022 08:05 PM
Nak OT jap
Me'ols penah jumpa depan2 Tony ni. Me'ols tgh beratur dpn Maybank Desa ParkCity. Dia agak ...

Syukur la kak laki akak xkenal dia.
Kalau kenal, pastu dia sendiri cakap Tony tu helok kat akak, lagi ghisauuu.

Lihat semua komen(150)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 11:23 AM GMT+8 , Processed in 0.079002 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top