CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Kecewa Dengan Vida, Iqbal Dah Jumpa Pengganti-"Selalu Ingatkan Untuk Solat, Nak Hadiahkan LV Dan Dior Pun Tolak"

26-1-2022 03:10 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 4253| Komen: 43|Original author: Oleh: Saiful

Description: Selepas kecewa tak dapat kahwin dengan DS Vida, Iqbal Zulkefli dah jumpa kekasih baharu.
Selepas kecewa tak dapat kahwin dengan DS Vida, Iqbal Zulkefli dah jumpa kekasih baharu.

Katanya artis yang baru nak naik dari negara seberang, Indah Nevertari.


Iqbal menyatakan hubungan mereka mula akrab sejak dua minggu lepas dan selesa berkawan dengan juara program realiti nyanyian Rising Star Indonesia musim pertama itu.


Foto: IG

"Kami sekarang sedang kawan-kawan, boleh dikatakan kawan rapat. Kami bertemu di sebuah studio rakaman di Jakarta. Selepas saya post foto dan video bersama di Instagram memang ramai yang mesej mendoakan agar hubungan kami ini ke fasa seterusnya.


"Tapi buat masa ini saya belum bersedia lagi sebab saya lebih selesa berkawan dahulu, tak naklah baru kenal terus ajak bercinta, saya pun dah beritahu awal-awal mahu bersahabat dahulu supaya tak nampak macam bagi harapan.

"Tak perlu la nak tergesa-gesa tentang cinta sebab saya percaya soal jodoh sama ada cepat atau lambat pasti akan tiba juga... buat masa ini saya sangat selesa berkawan dengan Indah di sini," katanya kepada mStar.



Di Instagram, Indah ada memuat naik gambar bersama Iqbal. Dia bersyukur dipertemukan dengannya kerana memahami penjuangannya dalam industri seni.

"Syukur Alhamdulillah Allah pertemukan Innev (nama panggilan Indah) dengan seseorang yang sangat baik, rendah diri dan memahami setiap perjuanganku.

"Aku berjanji akan selalu membuatkmu gembira. Terima kasih kamu yang tampan Iqbal," tulisnya.



Sementara itu Iqbal kata dia mahu mengenali Indah kerana sikapnya.

"Banyak perkara mengenai Indah yang buatkan saya suka antaranya dia sangat menjaga solat. Kalau kami keluar ke mana-mana, dia akan ingatkan dan kami solat bersama-sama.



"Dia juga boleh menerima teguran, sentiasa terbuka dengan sebarang pendapat... Indah juga bukan orang yang materialistik atau memandang harta benda.

"Baru-baru ini saya nak belikan dia barangan berjenama mewah jenama Louis Vuitton dan Dior tapi semuanya dia tolak. Dia berkeras tak mahu." 


Semoga berjodohan ya, tak sabar nak tengok Iqbal kahwin. Tak gitu? -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote swimswim 26-1-2022 03:17 PM
Tak layak nk dpt komen apa2 sbb bkn hartis pun. Next time aku skip kan je tered kalau keluar nama dia. Biar komen takde lgsg.
Quote cikatilia 26-1-2022 04:03 PM
belurghsaajshajshakjhsahakakak

bosannya mamat neh
Quote dani-rox 26-1-2022 04:15 PM
gelinya tengok mamat pondansyen nih
Quote DayangKirana 26-1-2022 04:19 PM
hari tuh masa dia kat sana, memang ade nampak dia post offer diri, nak cari kot2 ade Indon yang sudi nak kawan..
pancing dah mengena nampaknye...
Quote tasha 26-1-2022 04:28 PM
Makin meroyanlah bidah dgr berita ni....
Quote missyL 26-1-2022 04:54 PM
Mcm perempuan ni mmg suke je die nie
Elok la tros pindah sane.
Perempuan ni cantik jgk kt ig die.

Tp followers 100k je x femes sgt tu
Indonesia paling2 pn sejuta sbb rakyat rmaai
Quote abadi84 26-1-2022 04:57 PM
Baguslah cari org muda tak byk masalah
Quote Riverdale 26-1-2022 05:00 PM
tasha replied at 26-1-2022 04:28 PM
Makin meroyanlah bidah dgr berita ni....

Sbb ni kot si vida offer diri nak jdi mak baru utk anak² shuib
Quote Paiya 26-1-2022 05:01 PM
semoga berjodohan
Quote elzy 26-1-2022 05:27 PM
Baguslah kalau dah ada pengganti, lepas ni jangan laa meroyan lagi dengan mantan kekasih, oopss!
Quote cheezel 26-1-2022 05:51 PM
Iqbal ni kan dok portray diri dia kaya. Gila indon tu xnk
Quote namieamuro 26-1-2022 05:53 PM
geng piska kan. rugi la die tolak si kebal ni
Quote Rogue98 26-1-2022 06:10 PM
Terserlah kegoblokan si bebal ni. Nak pikat org kena tunjuk pen 75juta. Sedehhhh....
Quote Tembikaigoreng 26-1-2022 06:17 PM
Sejenis kayu nak belakon pun sesuai jadi meja je
Quote ekmal_sorrow 26-1-2022 06:23 PM
despite mamat ni ada masalah mental mcm fathiya, at least aku tgk dia ni makin improve
and finally dpt awek yg boleh tahan lawa
Quote MinyakAngin 26-1-2022 06:28 PM
Nak bersahabat dulu sbb takmau bagi harapan??

Lawak la dia ni
Quote tupaiterbang 26-1-2022 06:39 PM

sampah

Quote doubleA 26-1-2022 06:41 PM
Ko migrate ke yindon pun no one cares
Quote orkidorkido 26-1-2022 06:49 PM
Alaahhhhh vida jer pon. Tak malu ke duk mengaku kecewa dengan vida

Lihat semua komen(43)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 07:10 AM GMT+8 , Processed in 0.089080 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top