CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Mandikan Pencuri Macam Jenazah? Takut Ada Benda Tak Beres Nanti' - PU Syed

14-1-2022 07:23 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 805| Komen: 11

Description: Semalam, media melaporkan remaja yang dimandikan seperti jenazah kerana mencuri tabung masjid dipenjara 10 hari dan denda RM4,000.
Semalam, media melaporkan remaja yang dimandikan seperti jenazah kerana mencuri tabung masjid dipenjara 10 hari dan denda RM4,000.


Kredit foto: Twitter

Bagaimanapun, Pencetus Ummah (PU) Syed, 39, berpendapat tindakan itu boleh mengundang masalah lain sekiranya ada pihak yang salah faham.


Kredit foto: IG PU Syed

Malah, kata pemilik nama Syed Mohd Bakri Syed Ishak, ia seolah-olah menampakkan agama Islam membenarkan berbuat zalim kepada umatnya.



Selain itu, di ruangan komen rata-rata pengikut bersetuju dengan kenyataan PU Syed kerana merasakan kelakuan itu terlampau keterlaluan.


Sumber: OHBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zacEfron 14-1-2022 09:32 AM
kira ok la tu.. drp kena pukul sampai mati  
Quote lemak_masin 14-1-2022 09:50 AM
Apa ke hal semua nak rekod & diviral..
Quote cikatilia 14-1-2022 10:01 AM
sekali org tu xsalah
dah puas berbirat ko libas pakai paip
kita libas dia balik bole x?
Quote zacks 14-1-2022 10:04 AM
Kalau ikut islam, patut budak tu kena hudud potong tangan sebab nak bagi pengajaran kepada semua.

Nak potong tangan atau kena mandi jenazah?
Quote zacEfron 14-1-2022 10:17 AM
zacks replied at 14-1-2022 10:04 AM
Kalau ikut islam, patut budak tu kena hudud potong tangan sebab nak bagi pengajaran kepada semua.

N ...

depa pengikut ajaran agama melayu..
tak tahu mengenai hukum islam..
yg depa tahu babi sj haram
Quote mziskandar 14-1-2022 10:50 AM
hukum hudud ditakuti bnyk n panjang process sebelom potong tangan.

kalau nilai yg dicuri tak melebihi kos makan sehari, tak makan, lapar, tak kena potong.
kena cari punca kenapa dia mencuri.
kalau tak dpat bantuan, kena carik punca kenapa tak dpt bantuan.
kalau sebab tak de keje, kena cari punca kenapa tak de keje.
kalau takde kelulusan, kena cari punca kenapa takde kelulusan.

ujung2, org kaya yg berstatus menteri yg menjdikan mencuri sbg hobi, kena potong tangan dulu.
Quote isseliparjepun 14-1-2022 11:00 AM
Dah buat, tapi tak rakam, tak upload di medsos, tak apa. Orang tak tau. Yang tahu awak awak sendiri. Ini dah lah rakam, post ke socmed. Memang nak cari limelight lah tu. Alasan si pencuri ialah nak beli ubat untuk nenek sakit. Pencuri pun alahai..
Quote bukannasigoreng 14-1-2022 11:08 AM
silap diorang ni pergi record, abang lah ni janji nak delete.
Quote Skuau 14-1-2022 11:20 AM
sehingga setakat ini...sapa boleh mengesahkan samada betul ke idok...budak ni mencuri... 'UNTUK BELI UBAT ATOK DIA'.????.....@diharijumaatygmuliaini.
Quote prettyuglybabe 14-1-2022 11:57 AM
Skuau replied at 14-1-2022 11:20 AM
sehingga setakat ini...sapa boleh mengesahkan samada betul ke idok...budak ni mencuri... 'UNTUK BELI ...

i baca kat twidder, kaki syabu budak ni..
satu kampung kenal..
nak beli ubat, kat kk bayar singgit je kot..
lain la kalau dia bawak datuk dia berubat kpj ke, gleneagles ke, prince court ke..
Quote tumpanglalu74 14-1-2022 12:11 PM
mandijenzah_1642073486.jpg

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 04:26 AM GMT+8 , Processed in 0.095157 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top