CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Haters Gonna Hate, Mulut-mulut Ni Jugalah Sebab Ramai Masuk Neraka" - PU Riz

13-1-2022 05:16 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 19764| Komen: 336|Original author: LilRose

Description: "Mulut-mulut ini jugalah yang menyebabkan ramai manusia masuk neraka."
"Mulut-mulut ini jugalah yang menyebabkan ramai manusia masuk neraka."

PU Riz atau nama sebenarnya Ustaz Muhammad Haris Mohd Ismail menerusi perkongsian di Instagram beberapa hari lalu, berpesan kepada orang ramai supaya mengendahkan kritikan orang lain.


Kredit foto: IG

"Tuan-tuan, orang ni selalu akan nak kita jatuh, nak kita nampak buruk kerana itu adalah sebahagian besar kesukaan manusia.

"Jadi, kepada anda yang sedang atau masih mengikut apa yang diperkatakan orang atau kawan yang negatif, maka berhentilah kerana anda tidak tahu kejayaan apa ada di hadapanMu.


"Haters gonna hate," tulisnya.


Kredit foto: IG

Bak kata pendakwah bebas itu, rezeki datang dari Allah tak boleh dihalang. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote GegarVaganja 13-1-2022 05:27 PM
Ya Allah.
Bahasa kau tetap tak berubah walau dah jadi cikgu.
Persis bangla jua.

Quote cikgojesss 13-1-2022 05:33 PM
bangsat nya kau punya karangan.. gagal total jenis budak kelas hujung
Quote orglama 13-1-2022 05:35 PM
Wow...dah naik pangkat ambik alih keja malaikat & Tuhan ke nak tentukan org masuk neraka?
Quote cikpisang 13-1-2022 05:37 PM
Ayat tipikal penunggang agama
Quote nakkomenjugak 13-1-2022 05:41 PM
Haters gonna hate.
Hahahahaha
Jahlop gonna jahlopppp
Bangla gonna bangla
Disinisssskan oleh fonen ex FA juaaaa
Quote Thunderclouds 13-1-2022 05:42 PM
Hahahahaha..sikit2 nk petik nuraka. Lemahhhh
Quote akuHavocczz 13-1-2022 05:45 PM
Manusia mana lah beli produk menunggang tu
Quote makcun14 13-1-2022 05:50 PM
Edited by makcun14 at 13-1-2022 06:09 PM

Heheh suka ati jach me 'neraka'  kan orang.
Angkuh sungguh, patut la berjodohan ngan jah terpaling
Quote fealefea 13-1-2022 05:54 PM
nak tanye, anugerah beli ke anugerah merit. Anugerah dekan je aku caya zaman skrg.
Quote cicicumel 13-1-2022 06:05 PM
Deols jual produk baru bantal moon pillow tu, ada kolaborasi dgn Supian Suhaimi ke? Sbb produk tu mcm lebih kurang je dgn bantal yg baby pian tu.ke amik idea je sbb i mcm teringat team lofa ada buat meeting dgn Pian.
Quote Orix 13-1-2022 06:08 PM
biasanya org cetek akal bila dh xde point mmg dia main syurga neraka jelah yg mampu
Quote mendeluk 13-1-2022 06:11 PM
Haris, patutnya you takpayah kot up karangan macam ini. Mengundang kecaman lagi adalah. Better to say thank you etc je. Jangan letak negative dkt caption lagi ramai org nak kecam kot.
Quote kakasotong2 13-1-2022 06:13 PM
Helok dah laki bini ni berjodohan berdua. Perangai dua2 hauk yach. Sorang terpaling kaya sorang terpaling syurga menerakakan orang
Quote awanearisu 13-1-2022 06:16 PM
Sebagai seorang guru atau bakal graduan TESL, sekurang-kurangnya perbetulkanlah frasa pasar tersebut. Kalau tak ada usaha sebegitu, tampak seperti tidak menghormati bidang sendiri pula.

Haters are going to hate.
Quote nsagb 13-1-2022 06:32 PM
Geli hati baca komen semua...
Quote QueenCaramel 13-1-2022 06:32 PM
Ucapan die x positif n x membina langsung..appoo..
So negatif..da dpt award tu say thanks and kate la sebagai pembakar  semangat utk kerja lebih gigih utk keluarga..gituuu..ini apo neraka syurga plakk..fail lah PR Si piyuu
Quote bungarose 13-1-2022 06:35 PM
Aku cukup menyampah orang suker play victim
Ngko yang buat jahat dulu, biler orang lain react atas kejahatan ngko, tetiber ngko acah2 mangsa.....orang lain laks yang nampak jahat
Quote AlyaAsylo 13-1-2022 06:37 PM
Kesian jah dapat laki camni. Jah, laki kami ada kelas tau, update socmed pun jarang2 sekali..idok ler nak buh caption panjang2 cam puris ni, apatah lagi nak menyindir2 orang.. kesiannya berlakikan lelaki sentap kalah pompuan. X macho langsung
Quote Aikiko 13-1-2022 06:40 PM
Mencik laki bini penunggang tersohor nihhh
Yiihh komen acah dia terpaling suci
Puihhhhhh ajet ko confirm masuk syurga ke??
Berangan much

Lihat semua komen(336)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 08:12 AM GMT+8 , Processed in 0.198776 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top