CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

PLUS Sedang Uji Pembayaran Tol Guna Kad Debit, Kredit!

13-1-2022 06:16 PM| Diterbitkan: Agent13k| Dilihat: 1053| Komen: 17|Original author: Agent13k

Description: PLUS dalam persediaan untuk memperkenalkan tol dengan sokongan RFID dari laluan utara ke selatan yang akan bermula 15 januari 2022, pada waktu yang sama, PLUS berkongsi mengemaskini tentang PLUS dan s ...
PLUS dalam persediaan memperkenalkan tol dengan sokongan RFID dari laluan utara ke selatan yang akan bermula 15 januari 2022.

Pada waktu sama, PLUS berkongsi juga sedan menguji pilihan pembayaran tambahan menggunakan kad debit dan kad kredit.


funtasticko

Percubaan rintis kini sedang dijalankan di plaza tol terpilih, tetapi tidak dinyatakan lokasinya. 

Halaman khusus PLUS RFID dengan lokasi sokongan masih aktif, namun tidak dapat dipastikan sama ada plaza tol masih disokong atau tidak.


kredit foto: RFID.PLUS


Pada 2018, PLUS pernah melakukan ujian PLUS RFID yang menggunakan Kad kredit dan debit tetapi mendapat tentangan daripada pihak CIMB.

Sekarang tidak pasti sekiranya pihak berkenaan masih akan memberi tentangan berhubung langkah ini. 

Yang pasti, sudah tentu ramai akan suka jika boleh membuat pembayaran menggunakan kad kredit dan debit kerana ianya akan memudah dan mempercepatkan proses pembayaran tol.

Ini bermakna, anda tidak perlu menambah nilai Touch n Go dan setiasa menyemak baki kad. Harap-harap, penggunaan kad kredit dan debit itu boleh digunakan di semua plaza tol tidak lama lagi.

Adakah anda suka perubahan kaedah pembayaran tol ini?  - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_premierleag 13-1-2022 06:26 PM
Pada 2018, PLUS pernah melakukan ujian PLUS RFID yang menggunakan Kad kredit dan debit tetapi mendapat tentangan daripada pihak CIMB.

cibai punya beng x abih2 menyusahkan org len
Quote mzzenma 13-1-2022 07:12 PM
kenapa si sotong yg gigih tolak
Quote mzzenma 13-1-2022 07:16 PM
kenapa si sotong yg gigih tolak
Quote me12345 13-1-2022 07:20 PM
Guna smart tag pun berderet tunggu...
Quote becir 13-1-2022 07:25 PM
Finally! Takyahla kayakan kroni tng tu..dulu Jual flimsy plastic smart tag pun sampai rn120, cam hanat masing2..bila parking introduce byr with tng card eh boleh pulak tambah service charge padahal konsep nak suruh orang beralih to cashless xyah bwk cash dah..harap company ni mereput jela .tng e wallet tu pun sama, asikla advertise same job vacancies berulang2 sure company toxic
Quote mikasa 13-1-2022 07:34 PM
Sotong ada share dalam tngo kalau tak silap kan
Quote kasibiman 13-1-2022 07:42 PM
Touch n gostan Tu mmg subsidiary sotong.

Cam gampang TNG.

Negara lain pakai cashless = Ada discount lgi. Tambang ketapi lagi murah sbg cth.

Sini pakai dia punya cashless = kene bayar lagi Mahal.

Tak sabar Aku nak tunggu TNG Tu mereput
Quote ~boolean 13-1-2022 07:47 PM
malaysia ni ada potensi nak pergi jauh, tapi...tu lah...kroni..

#orkajagaorka
Quote tungkai 13-1-2022 07:51 PM
Bukan dulu Maybank ada buat gak ke? Zing card ke apa nama. Bagi aku tu sangat bagus..
Quote milokepal 13-1-2022 07:52 PM
baguss sangat.... kalau TnG tu blh reload online xpe gak
Quote sambaldurian 13-1-2022 08:12 PM
Bkn ke ada kredit kad yg mmg ada fungsi zing card. Klu apply sekali la nk zing card.
Quote iman_kasih 13-1-2022 08:35 PM
tungkai replied at 13-1-2022 07:51 PM
Bukan dulu Maybank ada buat gak ke? Zing card ke apa nama. Bagi aku tu sangat bagus..

Zing card sampai skrg ada lagi
Quote Decaffeinated 13-1-2022 09:11 PM
tungkai replied at 13-1-2022 07:51 PM
Bukan dulu Maybank ada buat gak ke? Zing card ke apa nama. Bagi aku tu sangat bagus..

Zing card tu maintain minimum credit RM50 kan? Kalau ada 10,000 yang subscribe, T&Go dah ada minimum setengah juta dalam pocket buta2 ja.


Quote syamzana 13-1-2022 09:15 PM
apebenda la baru nak buat...bagus la sng sket
Quote lurve82 13-1-2022 09:31 PM
tungkai replied at 13-1-2022 07:51 PM
Bukan dulu Maybank ada buat gak ke? Zing card ke apa nama. Bagi aku tu sangat bagus..

Yeszaa...aku pki zing card..senang..
Quote yellowsky 13-1-2022 10:45 PM
Edited by yellowsky at 13-1-2022 04:05 PM

bagus kalau guna debit card senang
Quote Carcosa 13-1-2022 11:54 PM
TnG mmg babi. Walaupun utk tol, aku pakai RFID, tapi standby jgk TnG card, sbb ada toll takde RFID, and some parking pakai TnG.
Tapi yg mega lahanat nye TnG babi ni, nak topap kena bayar cash. Takboleh online. Kenalah berangkut bwk TnG card babi tu, ke kedai bukulah, kedai mamak lah. Dah park kereta, dah jalan dlm mall, baru teringat card TnG mega lahanat tu, tertinggal dlm kereta. Turunn balikkena amek. Cam sial TnG ni

Lihat semua komen(17)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 09:13 AM GMT+8 , Processed in 0.073837 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top