CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Album Baru: Imej Siti Nurhaliza Persis Shila Amzah?

3-7-2015 04:46 PM| Diterbitkan: CMFreporter2| Dilihat: 18047| Komen: 62

Description: Tahniah diucapkan kepada Dato' Siti Nurhaliza atas pelancaran album terbaharunya, Unplugged Siti Nurhaliza.
Oleh Adib Za

Tahniah diucapkan kepada Dato' Siti Nurhaliza atas pelancaran album terbaharunya, Unplugged Siti Nurhaliza.

Album yang dianggap begitu penting ini kerana menjadi simbol kepada dua dekad penglibatannya dalam dunia seni negara.

Pasti ramai yang masih ingat kemunculan Siti pada tahun 1995, iaitu 20 tahun yang lalu dalam program Bintang HMI.

Tiada siapa yang menyangka pemilik nama ini akan sampai ke tahap hari ini, berdiri sebagai salah seorang lagenda dalam bidang seni negara dan juga tidak keterlaluan jika dikatakan peringkat Asia. 

Album ini merupakan hasil rakaman konsert unplugged Siti yang berlangsung pada 7 April yang lalu. Dan pastinya pemilihan lagunya juga  memaparkan perjalanan muziknya dari mula hingga kini.

Ia turut memuatkan tiga lagu baharu iaitu Mikraj Cinta, Menatap Dalam Mimpi dan Engkau.

Namun, sesuatu telah menarik perhatian netizen, selain jualan mengagumkan sebanyak 5,000 unit sejak dilancarkan pada minggu ini, kulit album ini turut diperkatakan.

"Macam imej Shila Amzah..," ujar seorang netizen sambil membandingkan kulit album ini dengan pakaian Shila Amzah ketika Anugerah Juara Lagu tahun ini.

Ini baik dari segi rona, gaya hijab dan juga mekap yang hampir serupa.

Walau apapun, ia pastinya tidak menjadi masalah besar kerana inspirasi atau ilham sentiasa berlaku dalam mana-mana karya. Bukan begitu?  - CARI Infonet









28

Bagus
39

Marah
15

Terkejut
29

Sedih
28

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (164 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote makton 3-7-2015 02:07 PM
baju tok ti tu mcm baju perisai pahlawan kesatria cerita merlin. haha

Quote doubleA 3-7-2015 02:17 PM
bulat2 pun nampak mcm shilalat dah

good luck makiti!
Quote tomet05 3-7-2015 02:18 PM
boleh doanload ke x nih .. kiki
Quote bottombikini 3-7-2015 03:21 PM
makton replied at 3-7-2015 02:07 PM
baju tok ti tu mcm baju perisai pahlawan kesatria cerita merlin. haha

inspired by....

pemaleh tul designer ni
Quote HOTCILI 3-7-2015 04:58 PM
makton replied at 3-7-2015 02:07 PM
baju tok ti tu mcm baju perisai pahlawan kesatria cerita merlin. haha

Ooooohhh Prince Arthur...
Quote nurul_akmar 3-7-2015 05:27 PM
tok ti banyak imej dia similar2 retis lain
Quote zonebebas 3-7-2015 11:30 PM
bukan pernah ke siti pakai benda alah kat kepala tu seblum ni? masa AF 2013 rasanya

Quote danieladam 4-7-2015 12:00 AM
Sedap lagu ni..celah mana mcm shila amzah? Rasa cam shila lat dh gemuk, lg gemuk dari tok ti.
Quote cicicumel 4-7-2015 12:05 AM
Shila amzah WH0????? Plz lah
Quote shanshero 4-7-2015 01:57 AM
tok t artis emi eh
Quote shanshero 4-7-2015 01:58 AM
nape dia kluar src
Quote shanshero 4-7-2015 01:59 AM
ni album koleksi eh
Quote shanshero 4-7-2015 02:00 AM
eh banyak lak tanya haha
Quote Orix 4-7-2015 02:32 AM
shila who ?
Quote beta_carotene 4-7-2015 02:41 AM
lagu mikraj cinta neh lemau.... stereotype melody
Quote LembingDayanti 4-7-2015 02:49 AM
Suara siti macam biasa sedap tapi sorry lagu ni ke yg hafiz hamidon buat tu? Tak minat!

ANd yes siti ni memang tak boleh kalah. Anuar keluar dvd dia pun esok keluar dvd, yuna ada album english dia pun nak. Shila pun dia nak tiru. silap bulan album cina pun dia ada hujung tahun ni. No more la siti its over
Quote gugunogaga 4-7-2015 03:01 AM
macam lambat sikit iols nak hadam melody lagu ni.. music & image sheols makin kearah makcik2.. faktor usia kot

tapi lagu seluruh cinta yg duet dgn cakra khan tu iols suka..
Quote milot 4-7-2015 04:15 AM
Bagusla dik.crik cinta Allah pulakkkk  
Quote fadz84 4-7-2015 06:07 AM
Skrg lyn lgu tak pernah menyerah DN. fresh n vocal dyg as usual mantap

Lihat semua komen(62)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 03:12 PM GMT+8 , Processed in 0.106138 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top