CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

"Bertambah Hensem Dan Muda, "Wajah Terkini ‘Adik’ Phua Chu Kang Di Usia 49 Tahun Dipuji Netizen

12-1-2022 10:58 AM| Diterbitkan: Cintaerina| Dilihat: 1656| Komen: 27|Original author: Cinta Erina

Description: "Bertambah Hensem dan Muda", Wajah Terkini ‘Adik’ Phua Chu Kang Di Usia 49 Tahun Dipuji Netizen

Sumber: Google Image

“Don’t play play, okay” ungkapan ini cukup popular dalam satu sitkom dari negara jiran, Singapura iaitu Phua Chu Kang. Sangat nostagia walaupun ianya siri komedi dari negara luar tetapi ia pernah menjadi sangat popular di Malaysia suatu ketika dahulu. 

Sampai sekarang orang ramai masih terngiang-ngiang cara mereka bertutur dalam slanga ‘Singlish’. Kini sudah genap 15 tahun drama siri komedi itu berakhir sejak episod terakhir sitkom itu ditayangkan. 

Baru-baru ini, para pelakon sitkom ini bertemu semula dalam satu rancangan “Phua Chu Kang Pte Ltd” yang disiarkan khas oleh CNA untuk mereka yang merindui barisan pelakon ini. 


Tetapi apa yang menarik perhatian netizen apabila salah seorang pelakon sitkom itu muncul dalam rancangan tersebut ia membuatkan rakan-rakannya tergamam. Ya, penampilannya berubah 360 darjah dan kelihatan lebih hensem dan muda.

Ini wajah 25 tahun dahulu… 

Sumber: Google Image

Ini wajah sekarang, sangat tampan dan berbeza daripada dahulu.

Sumber: Google Image

Ramai yang tak percaya dengan kemunculan pelakon Pierre Png yang popular dengan watak Phu Cu Beng, adik kepada Phua Chu Kang ini kerana dia nampak lebih muda dari usianya. Tak kurang juga ada netizen yang meminta dia  untuk membuat reveal tentang regimen skincarenya.

Sumber: Twitter Kris

Difahamkan dalam video di bawah, mereka menceritakan kembali kisah lucu disebalik takbir pembikinan sitkom ini. Mereka menceritakan ada situasi di mana para pelakon terpaksa mencari ‘tahi lalat’ yang hilang. Banyak kenangan yang diimbau bersama di dalam rancangan ini. 

Ramai lagi wajah-wajah yang korang boleh lihat dalam rancangan ini menerusi video di bawah, jom layan. -CARI




Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nia_salina 12-1-2022 11:24 AM
tp sedihla dia bagi kidney ke liver dkt the wife..last last berpisah jugak
Quote chandrahusin 12-1-2022 11:34 AM
Fav prog dulu2 ni
tua2 dh semua
aku pun dh tua
Quote mama_cat 12-1-2022 11:57 AM
nia_salina replied at 12-1-2022 11:24 AM
tp sedihla dia bagi kidney ke liver dkt the wife..last last berpisah jugak

l berpish jugak ka... kesiannya... mcm cinta mati dah masa dia donate tu kan... viral habis...
Quote piep 12-1-2022 12:00 PM
waktu muda pun hensem.. sekarang masih hensem.
Quote nia_salina 12-1-2022 12:04 PM
mama_cat replied at 12-1-2022 11:57 AM
l berpish jugak ka... kesiannya... mcm cinta mati dah masa dia donate tu kan... viral habis...

haah. i pun mcm awwwww. tp last2 bepisah.
Quote She-Ra 12-1-2022 12:06 PM
ah beng aaaa
haihh suka betul dgn sitcom PCK ni
asal cari boot je, mesti sebut boot PCK.. melekat sampai sekarang
Quote mama_cat 12-1-2022 12:09 PM
nia_salina replied at 12-1-2022 12:04 PM
haah. i pun mcm awwwww. tp last2 bepisah.

mcm sampai skang tak kawen2...
Quote nia_salina 12-1-2022 12:20 PM
She-Ra replied at 12-1-2022 12:06 PM
ah beng aaaa
haihh suka betul dgn sitcom PCK ni
asal cari boot je, mesti sebut boot PCK.. m ...

paling i ingat crossover senario n phua chu kang. betapa besau nya senario dulu hehe
Quote becir 12-1-2022 12:22 PM
paling suka watak frankie foo musuh ketat pck, tetap memuja rosie walaupun dah kawen..
Quote She-Ra 12-1-2022 12:33 PM
nia_salina replied at 12-1-2022 12:20 PM
paling i ingat crossover senario n phua chu kang. betapa besau nya senario dulu hehe

senario serba serbi boleh.. konsert jelajah asia lg.. don play play aaa
Quote nadie90 12-1-2022 02:12 PM
Tak dinafikan mmg handsome hihih.....dulu tgk imej depa dalam sitkom ni igt kat luar pun rupa lagu tu jgk...bila Google imej depa offscreen mmg lain la....yg berlakon jadi bini PCK pun offscreen cantik ja....lain habis dari imej Rosie yg mcm makcik2 ja
Quote Jitu 12-1-2022 02:29 PM
aku tak berapa ingat sangat pasal sitkom PCK ni tp rasanya pernah layan jugak dulu
aku lebih ingat citer hercules dgn xena masa era tu
Quote chinta89 12-1-2022 03:49 PM
kasut phua chu kang mmg legend
Quote awenda507 12-1-2022 04:16 PM
even kuar ulangan je cite pck ni aku tetap tengok dan gelak terbahak2
Quote prince_marhaen 12-1-2022 04:17 PM
bashahhhhhhhhhhhhh dengan Chu Beng sejak duluuuuuuuuuuuuuu!!!!
Quote ezacbee 12-1-2022 04:41 PM
She-Ra replied at 12-1-2022 12:06 PM
ah beng aaaa
haihh suka betul dgn sitcom PCK ni
asal cari boot je, mesti sebut boot PCK.. m ...

Kalau but kuning mesti cakap but pck
pastu melalut cakap PCK Best in Singapore, JB and some say Batam!
Quote She-Ra 12-1-2022 05:20 PM
ezacbee replied at 12-1-2022 04:41 PM
Kalau but kuning mesti cakap but pck
pastu melalut cakap PCK Best in Singapore, JB and some  ...

private limited jgn dilupa
haihh rindu betul zaman itu
Quote jas7512 12-1-2022 05:30 PM
nia_salina replied at 12-1-2022 11:24 AM
tp sedihla dia bagi kidney ke liver dkt the wife..last last berpisah jugak

Bkn kidney lah tapi parts of liver ..and mana ada dia berpisah dgn bini dia andrea de cruz tu..sbb klu ada mesti dah masuk berita mediacorp..i subscribe...ni pierre png..keturunan baba nyonya....cuma mrk xde anak je..i takut you confuse dgn srg lg yg bawa watak phua chu beng awal2 tu ..edwin chong ke apa ntah..pierre png yg berlakon crazy rich asian dulu
Quote nia_salina 12-1-2022 06:01 PM
jas7512 replied at 12-1-2022 05:30 PM
Bkn kidney lah tapi parts of liver ..and mana ada dia berpisah dgn bini dia andrea de cruz tu..sbb ...

o yekot hahaha. i mcm ada terbaca they go separate ways.yekot pelakon lain. haha my bad

Lihat semua komen(27)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-1-2022 03:41 AM GMT+8 , Processed in 0.095946 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top