CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Dah Jadi Bekas Penaja Jangan Sibuk!" Netizen Tegur Vida Jangan Campur Urusan Juri

10-1-2022 11:33 AM| Diterbitkan: ameenarara| Dilihat: 1588| Komen: 13|Original author: ameenarara

Description: Usahawan terkenal, Dato Seri Vida yang menyaksikan program Gegar Vaganza Musim ke-8 merasakan pemarkahan juri tidak adil bagi kumpulan Sa.Ya iaitu gandingan pelawak terkenal, Saiful Apek dan Yassin.
Usahawan terkenal, Dato Seri Vida yang menyaksikan program Gegar Vaganza Musim ke-8 merasakan pemarkahan juri tidak adil bagi kumpulan Sa.Ya iaitu gandingan pelawak terkenal, Saiful Apek dan Yassin.


Dia memberi pendapat di Instagram dengan mengatakan kumpulan Sa.Ya mempunyai 'X-Factor' namun juri seakan pilih kasih.


Mereka yang bagus disingkirkan malah yang suara sudah 'pancit' pula disimpan untuk berjuang pada minggu seterusnya seperti Shidee.

Dalam luahan tersebut, dia juga turut mendedahkan ini semua adalah strategi program tersebut kerana dia pernah menjadi penaja dan tahu 'permainan' seperti ini.

"Adakah sebab mereka pelawak, penyertaan mereka sekadar menjadi pengisi dalam Gegar Vaganza?" luah Vida.

Foto: IG Vida

Foto: IG Vida

Dia tetap berpendirian gandingan Saiful Apek dan Yassin sentiasa menunjukkan peningkatan dalam persembahan.

Netizen pula menegur Vida supaya tidak masuk campur urusan juri walaupun sudah menjadi bekas penaja dan sudah terang-terangan kumpulan Sa.Ya menyanyi sumbang pada malam tersebut.

Foto: IG Vida

Kebanyakkan netizen berharap Vida hentikan spekulasi dan tidak perlu sibuk kerana dari awal lagi suara gandiangan duo ini memang sumbang namun hanya diberi peluang saja untuk mara ke setiap minggu. 

Foto: IG Vida

Semua ada pendapat masing-masing tapi sudah pasti juri mengetahui bakat sebenar dalam program paling digemari ramai ini. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote VirusDetected 10-1-2022 11:44 AM
MencaPub slagi bley yer Bida
Quote KamikuP 10-1-2022 01:00 PM
Juri rengsa kot sbb tetiap minggu dapat anugerah cuckoo.. ko mampoo?
Quote Tokeybundle 10-1-2022 01:08 PM
Sibuk je dibah ni.
Quote mizruncing 10-1-2022 02:58 PM
kau mmg saja nk SAYA kena kutuk kan? dorang dah move on kau plak lebih2
Quote lovelytouch 10-1-2022 03:09 PM
Heyyy haruslah tok vida ni mengomen sbb GV ni asal muasalnya idea sheols yacchhhh! Idea yg dah dijual kepada astro.
Quote MadameOnion 10-1-2022 03:32 PM
lantaklah dia nak komen ke apa..alahai netijen pun...yg depa bising2 kat fb komen sana sini takpa pulak
Quote kiah_mai_pulak 10-1-2022 03:38 PM
xda dia xda GV ni tahu.. hidup vida troye
Quote TeropongThaico 10-1-2022 03:58 PM
Siapa pun blh bg pendapat. Nak2 tok bida yg create gv ni. Walau takde hak dah tp tetap rasa kasihnya
Quote dudaberhias 10-1-2022 04:09 PM
Eeee tolonglah jangan bagi pendapat... Cukup la huru hara GV bila sheols sponsor dulu... Geli nak nengok acik scammer ni sponsor GV, silap2 di tipunya benda lain pulak selain barang kemas... Dah kaki penipu dan scammer tetap lah penipu.
Quote bedahmenjuyah 10-1-2022 04:10 PM
TeropongThaico replied at 10-1-2022 03:58 PM
Siapa pun blh bg pendapat. Nak2 tok bida yg create gv ni. Walau takde hak dah tp tetap rasa kasihnya

Bukan mami Mike ke oya idea gv ni. Tp iols tak tgk pun. Saje je sebok nak komen kikikiki
Quote TeropongThaico 10-1-2022 09:21 PM
bedahmenjuyah replied at 10-1-2022 04:10 PM
Bukan mami Mike ke oya idea gv ni. Tp iols tak tgk pun. Saje je sebok nak komen kikikiki

Kalau tak salah ada dulu yg ckp dia punya idea. Ai pun tak ingat sgt.
Ai mmg layan gv sbg halwa telinga. Sambil dengar sambil baca forum
Quote namieamuro 10-1-2022 09:32 PM
tenang iols tgk sponsorship dr farm fresh. takde gile slot dlm gv tu. acik bidah dpt mic teros mcm kne sawan tak reti control
Quote Mary_jane 10-1-2022 10:23 PM
Asal ada ruang jela dia ni, mesti menyelit.

Lihat semua komen(13)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 03:50 AM GMT+8 , Processed in 0.072420 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top