CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Edisi Viral : Burung Gagak Tumpang Atas Helang di Udara!

2-7-2015 10:26 AM| Diterbitkan: CMFreporter1| Dilihat: 15856| Komen: 39

Description: Seekor burung gagak ‘menumpang’ burung helang di udara pula mendapat perhatian umum, sememangnya kejadian seperti ini jarang sekali dapat dilihat dan berlaku. ...


Sebelum ini gambar seekor cerpelai ‘menunggang’ atas seekor burung belatuk di London pernah viral dan tersebar luas di laman sosial sehingga mendapat perhatian netizen.

Baru-baru ini, seekor burung gagak ‘menumpang’ burung helang di udara pula mendapat perhatian umum, sememangnya kejadian seperti ini jarang sekali dapat dilihat dan berlaku.

Gambar tersebut diambil oleh seorang jurugambar amatur, Phoo Chan dan ianya berlaku di Washington, Amerika Syarikat.


Kelihatan burung gagak hitam itu begitu 'berani' mendarat di atas burung helang itu yang dipercayai sedang mencari mangsa untuk dijadikan santapan. 



Difahamkan gagak tersebut hanya menumpang burung pemangsa tersebut selama beberapa saat sebelum kembali terbang membawa haluan sendiri.

Mungkin permuafakatan yang ditunjukkan oleh kedua-dua burung tersebut boleh dijadikan amalan buat masyarakat Malaysia. 

 
sumber semua foto : MYNEWSHUB.CC 

15

Bagus
26

Marah
15

Terkejut
23

Sedih
22

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (118 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Modngengade 2-7-2015 09:51 AM
gagak tersalah landing ker sis,  harus gagak akan dipaksa oleh helang untuk menulis surat minta maaf secara rasmi....  kan  @malawi6
Quote mahmoode 2-7-2015 09:55 AM
gambo yg 1st tu nice sebab kedua2nya mengepak...
Quote mattzzx 2-7-2015 09:56 AM
itu gambar original ??
Quote EJALTI 2-7-2015 10:02 AM

Ya rasanya.....tengok kat link tuh uols....
Quote mzzenma 2-7-2015 10:04 AM
sesedap rasa dia ja nak tumpang2
selamat comel
Quote zameyla 2-7-2015 10:08 AM
haha...letih terbang kot...puasa, sebab tu tumpang Sang Helang jap...
Quote imthegirl 2-7-2015 10:12 AM
Mujur tak kena makan dengan helang
Quote fcl29 2-7-2015 10:12 AM
hihii comel... gagak buat muka x bersalah
Quote mattzzx 2-7-2015 10:19 AM
EJALTI replied at 2-7-2015 10:02 AM
Ya rasanya.....tengok kat link tuh uols....

ok, nanti matt tengok.....

Quote kenarikelabu 2-7-2015 10:22 AM
Bertuah gagak tu...haha. Sbb helang jarang terbang rendah, sbb angin kat bawah takde & tak kuat.
Quote imransulaiman 2-7-2015 10:30 AM
Dah macam gangster meninjau kawasan rupa gagak tu
Quote sgbuloh 2-7-2015 10:30 AM
agak2nye helang tu perasan tak?
Quote delsmomm 2-7-2015 10:30 AM
bestfren kekdahnye..

ataukah satu alamat gagak akhirnya berjaya menjinakkan & memelihara helang sbg haiwan peliharaan....
Quote Acong 2-7-2015 10:34 AM
aku rasa dua ekoq tu kawan   
Quote krustykrab 2-7-2015 10:52 AM
gagak tu mesti tumpang berak sekali atas helang tu
Quote ais_kosong 2-7-2015 10:56 AM
cantik lak..
Quote kentel 2-7-2015 10:57 AM
funny............
Quote malawi6 2-7-2015 11:01 AM
Modngengade replied at 2-7-2015 09:51 AM
gagak tersalah landing ker sis,  harus gagak akan dipaksa oleh helang untuk menulis surat minta maaf ...

ye la mentri jowo punya kebanggaan malaysia
Quote amon_79 2-7-2015 11:52 AM
hebat nmpk gagak tersebut berdiri di belakang helang itu...

Lihat semua komen(39)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 09:03 PM GMT+8 , Processed in 0.082133 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top