CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Pertikai Ruang Bangsa & Agama Dalam Borang MUDA, Nak Gelak Ke Nak Marah?

6-1-2022 05:31 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 1465| Komen: 13|Original author: LilRose

Description: Pendaftaran ahli Muda mendapat sambutan luar biasa ekoran kenyataan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mendakwa Parti Muda yang diasaskannya itu bukan parti Melayu.
Kredit foto: Twitter


Pendaftaran ahli Muda mendapat sambutan luar biasa ekoran kenyataan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mendakwa Parti Muda yang diasaskannya itu bukan parti Melayu.


Kredit foto: Twitter

Bagaimanapun, lain pula ceritanya di Twitter apabila ada pengguna mula bersuara menyatakan rasa tidak puas hati dengan borang permohonan keahlian Muda.


Kredit foto: Twitter

Individu terbabit mempertikaikan jika Muda adalah sebuah parti bukan hanya untuk Melayu, sebaliknya untuk semua rakyat Malaysia, mengapa perlu menyatakan bangsa dan agama dalam borang berkenaan?


Kredit foto: Twitter

Pendapatnya itu mendapat perhatian ramai yang berpendapat individu berkenaan sengaja mencetuskan isu.






Kredit foto: Twitter

Apa pula penjelasan Ahli Parlimen Muar itu berhubung isu ini? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Decaffeinated 6-1-2022 06:58 PM
yang defend kata takde isu tu mesti melayu

Quote angelofish 6-1-2022 07:04 PM
ok la.bersaing la kau dengan pkr
Quote mrsbale 6-1-2022 07:09 PM
Baru nk isi borang jadi ahli dah macam2.
Belum isi borang nk bertanding jawatan lg
Quote Orix 6-1-2022 07:12 PM
ko tanya jela Tuhan knp dia cipta manusia berbangsa kaum n pelbagai bahasa... duhhhhhhhhhhhhhhh
Quote xy_daen 6-1-2022 07:16 PM
Takde isu pun..so kena lah create isu sebab sambutan pendaftaran MUDA agak memberangsangkan...
Quote clarizsa 6-1-2022 08:03 PM
Macam best plak party
Quote Adrif 6-1-2022 10:53 PM
isi borang pun dah bising?

jangan la join MUDA ke, BELIA ke, ape benda ke.

gi join BOOMER tu. yang tu ye, nampak kertas kerja semput, masing2 MC, pass kat orang bawahan. kalau kena buat kerja jugak, membebel, komplen itu ini
Quote Decaffeinated 6-1-2022 11:39 PM
kat malaysia ni tak payah tanya tengok nama dah tau melayu cina india dan boleh assume agama. Kalau setakat nak buat statistik 95% kebolehpakaian good enough lah kot.

Quote Minami2013 6-1-2022 11:45 PM
Biasa utk data dan statistics. Baru ler tahu majority bangsa apa yg support muda, agama apa.. mana yg kurang dpt support tu baru lah boleh buat post mortem.. nk kempen mcm mana nk attract. Kalau tk de data ni, main agak2 je drpd nama mmg tak tepat lah. Itu ler kepentingan data utk analisa dan decision making etc. Anyway, muda ni kalau dpt gilap lagi ramai calon2 berpotensi, boleh pegi jauh. Nk menang tu susah lah, tp boleh lah bersaing.
Quote MANSTIR 7-1-2022 10:20 AM
Minami2013: Biasa utk data dan statistics. ...


Nak gilap apa sedara kalau ketua dia dah jadi scammer?
Quote keane.somewhere 7-1-2022 11:03 AM
Bukan Bangsa...sebetulnya Etnik.

Bangsa tu Nationality
Quote keane.somewhere 7-1-2022 11:04 AM
Join pembangkang semua Jenis party politic
Quote Punat_button 7-1-2022 06:01 PM
acik2 jgn gelak kuat sangat takut dukanya lagi parah nanti

pesanan khidmat masyarakat iols

Lihat semua komen(13)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 10:50 AM GMT+8 , Processed in 0.171488 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top