CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Letak Di Luar Beranda, Dera Anak Ke?

6-1-2022 01:42 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 1358| Komen: 3|Original author: tatod

Description: Sebuah video memaparkan seorang kanak-kanak yang didakwa diletakkan di luar beranda mulai tular sejak semalam. Rakaman itu semestinya mengundang amarah dan menggesa pihak polis menyiasat kesahihan per ...


Sebuah video memaparkan seorang kanak-kanak yang didakwa diletakkan di luar beranda mulai tular sejak semalam. Rakaman itu semestinya mengundang amarah dan menggesa pihak polis menyiasat kesahihan perkara tersebut.

Dikongsikan di Twitter oleh EAGF, video dengan 'watermark' TikTok Hafiznassir itu dipercayai berlaku di Bukit Jalil.



Walaupun video berdurasi 18 saat itu tidak dapat memberikan gambaran seperti yang didakwa, namun tindakan membiarkan kanak-kanak berkenaan berada di luar beranda sangat berbahaya. Apatah lagi ia boleh meninggalkan kesan trauma pada anak seumur hidup. Atau lebih teruk, nyawanya mungkin akan melayang.




Adalah perkara biasa bagi seorang kanak-kanak membuat kesilapan dan bukan satu kesalahan bagi ibu bapa yang memberikan hukuman sebagai cara mendisiplinkan anak. Bagaimanapun, meletakkan anak di tempat berbahaya sebagai bentuk hukuman adalah tindakan yang salah. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prettyuglybabe 6-1-2022 03:21 PM
viral = yes
report polis = no

Quote Carcosa 6-1-2022 11:58 PM
Aku benci betul batak viral mcm ni. Kau upload video, lepas letak caption mengundang. Then lepas tu diam.
Bila dah viral, barulah terhegeh2 ckp nanti aku update.
Eh babi, 1st of all, bila kau nampak je kejadian, ko telepon polis dulu. Then baru ambik video sementara tunggu polis dtg. Nanti2 lah baru upload. Cemana dia tau parents tu dera budak tu?
Quote tumpanglalu74 7-1-2022 12:21 AM
Kari kettew..

Lihat semua komen(3)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 09:24 AM GMT+8 , Processed in 0.159937 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top