CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kejam! Anjing Dibiarkan Mati Kepanasan Dalam Kereta

1-7-2015 02:53 PM| Diterbitkan: CMFreporter2| Dilihat: 8523| Komen: 47

Description: Kejadian di Perancis itu menyaksikan seekor anjing terbiar kesakitan dan kepanasan dalam kereta selama 4 jam.
Oleh Adib Za

Satu video yang tersebar di media sosial menunjukkan detik-detik yang menyentuh perasaan apabila seekor anjing didapati bagaikan 'direbus' dan sedang tenat di dalam kereta.


Kejadian di Perancis itu menyaksikan seekor anjing terbiar kesakitan dan kepanasan dalam kereta selama 4 jam.

Menurut laporan Metro UK, pemilik kenderaan membiarkan anjingnya di dalam kereta ketika dia sedang membeli belah di dalam Ikea.

Video itu memaparkan bagaimana seorang anggota polis memecahkan cermin kereta untuk menyelamatkan anjing tersebut yang kelihatan sangat tenat dan kepanasan. 



Selepas diberikan air, anjing yang bernama Fidji itu segera dialihkan.

Bagai manapun, ia mati pada hari yang sama kerana didapati mengalami pendarahan dalaman yang teruk. 


(Sumber foto: Metro UK)


Buat para pemilik binatang peliharaan, jangan biarkan anjing atau kucing tinggal dalam kereta dalam jangka masa yang lama.

Ia ibarat membunuh dengan cara merebus binatang tersebut! Kejamnya! - CARI Infonet
12

Bagus
11

Marah
18

Terkejut
20

Sedih
11

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (83 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mawibotak 30-6-2015 01:18 PM
kan dah nyusah kn polis
Quote Jagendas 30-6-2015 01:18 PM
der
gua ingat kat damansara der
baru gua nak hencap spesis yg satu tu..
datang2 round mcm nk borong semua
last2 borong karipap der
Quote alibotak 30-6-2015 01:20 PM
ada bahlol mnakharam kata anjing tarak peluh...

wa sekolahkan bahlol tu cukup2...

sampai sekarang nakharammm tu tarak berani angkat muka dgn wa...




Quote green_coffee 30-6-2015 01:20 PM
Jagendas replied at 30-6-2015 01:18 PM
der
gua ingat kat damansara der
baru gua nak hencap spesis yg satu tu..

Tu spesis yg dtg nk mkn jer....
Quote tightcherry 30-6-2015 01:20 PM
Motif bwk hanjeng? Nsb bwk tak bwk baby
Quote stilla 30-6-2015 01:22 PM
Sekarang nie musim panas ke? Kesian anjing tu.
Quote miabebe 30-6-2015 01:22 PM
Kesian anjing tu..padan muka tuan anjing tu mst nyesal smpai matik!.!.!.!.!.!.!
Quote Decaffeinated 30-6-2015 01:27 PM
bukan nak backing

negeri sejuk biasa parking in the open. this is summer and dengan tingkap mungkin tertutup boleh terlupa yang kereta boleh bertukar jadi oven....

aku tak rasa family ni lupa pasal anjing tu...

Quote alibotak 30-6-2015 01:30 PM
Decaffeinated replied at 30-6-2015 01:27 PM
bukan nak backing

negeri sejuk biasa parking in the open. this is summer and dengan tingkap mungk ...

wa yakin famili tu tau anjing berpeluh...

tak macam lu...

bahlol tingkat tinggi...

bahlol keturunan...

susah nak hilang.


Quote atira 30-6-2015 01:32 PM
aik lava pondan dah takut nak pakai nick lava ke...
apa2 hal.. report tetap report
Quote dragger 30-6-2015 01:35 PM
miabebe replied at 30-6-2015 01:22 PM
Kesian anjing tu..padan muka tuan anjing tu mst nyesal smpai matik!.!.!.!.!.!.!

miang kalau bawak anjing jenjalan jgn tggl dlm kereta tau.. cian anjing panas dlm kereta


Quote Decaffeinated 30-6-2015 01:36 PM
miabebe replied at 30-6-2015 01:22 PM
Kesian anjing tu..padan muka tuan anjing tu mst nyesal smpai matik!.!.!.!.!.!.!

Semoga arwah anjing tu selamat ke syurga bersama2 bidadari2 anjing yang lawa2 dan sentiasa in heat...

Ameen...

p/s: tak macam arwah satu lagi tu, arwah mulot busuk orangnya...


Quote alibotak 30-6-2015 01:36 PM
atira replied at 30-6-2015 01:32 PM
aik lava pondan dah takut nak pakai nick lava ke...
apa2 hal.. report tetap report

belum siap...kena tunggu satu jam...

ahhh tarak kisah la...orang hebat pakai nick apa pun tetap hebat...

tak macam lu....disiplin anak sendiri pun lu boleh control sampai kena sorok NINTENDO sebab dorang tarak mau dengar cakap lu...




Quote alibotak 30-6-2015 01:38 PM
Decaffeinated replied at 30-6-2015 01:36 PM
Semoga arwah anjing tu selamat ke syurga bersama2 bidadari2 anjing yang lawa2 dan sentiasa in heat ...

anjing masuk surga...mak pak lu tetap ke neraka..

hangus terbakar berdua dua an...




Quote missDollie 30-6-2015 01:38 PM
jakun tak pernah sampai ikea..shopping sampai 4 jam..jahanam betul..
Quote alibotak 30-6-2015 01:40 PM
Decaffeinated replied at 30-6-2015 01:36 PM
Semoga arwah anjing tu selamat ke syurga bersama2 bidadari2 anjing yang lawa2 dan sentiasa in heat ...

dah masuk neraka...cam pemintak sedeqah tunggu doa anak yg soleh...

macam tarak tau anak dorang gay....soleh tang mana nyer..??




Quote miabebe 30-6-2015 01:41 PM
dragger replied at 30-6-2015 01:35 PM
miang kalau bawak anjing jenjalan jgn tggl dlm kereta tau.. cian anjing panas dlm kereta

Mia mane de bela anjing lah...

Rabiatul adawiyah bg anjing minum pun masuk syurga..

Xsalah kasihan kan makhluk Allah walaupon ia najis berjalan..hmmmm....
Quote alibotak 30-6-2015 01:41 PM
Decaffeinated replied at 30-6-2015 01:36 PM
Semoga arwah anjing tu selamat ke syurga bersama2 bidadari2 anjing yang lawa2 dan sentiasa in heat ...

gay bapok....cam celaka...

nak sound orang pun tarak berani...

sindir2 sambil nyorok belakang pompuan je lu mampu..

sebijik cam anak babi sakit sipilis.



Quote Modngengade 30-6-2015 01:43 PM
haha igt kat one utama

Lihat semua komen(47)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 05:01 PM GMT+8 , Processed in 0.102134 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top