CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Silaplah Kalau PDRM Tak Buat Operasi!" - Iesya Toh Berang Budak Rohingya Samseng

5-1-2022 11:43 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2250| Komen: 25

Description: Pengacara Iesya Toh di Instagram meluahkan rasa marah apabila melihat rakaman video peminta sedekah kanak-kanak warga Rohingya yang mengganas di jalanan.
Pengacara Iesya Toh di Instagram meluahkan rasa marah apabila melihat rakaman video peminta sedekah kanak-kanak warga Rohingya yang mengganas di jalanan.


Kredit foto: IG Iesya

Dalam hantarannya semalam, video berkenaan menunjukkan kanak-kanak lelaki sama meminta sedekah daripada orang awam.

Menenerusi video itu, kelihatan gayanya yang berani dengan mengeluarkan kata-kata berbaur ugutan apabila tiada yang menghulurkan wang kepadanya.



"Silaplah kalau PDRM tak buat operasi! Ni minta sedekah ke, ugut minta duit Samseng betul! 

"Hantar balik kat kaum dia! Tengok huru-hara macam mana kat sana!" tulisnya marah.


Kredit foto: IG Iesya


Melihat kegiatan sindiket kanak-kanak warga asing meminta sedekah seperti ini semakin berleluasa, pengacara terkenal ini mahu pihak berkuasa mengambil serius terhadap isu tersebut.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote buragazz 5-1-2022 11:52 AM
AKu pun menyentap semalam... Ada 3 video memula tu yang budak ketuk cermin tunjuk penumbuk.. pastu video ada sis tgh jalan budak tu sound sis sound balik apa masaalah kau rasanya budak yang sama video ke 3 yang budah dah besor sikit pastu dia nak bukak pintu CRV tak boleh dia nak bukak pintu Persona tukang merakam pastu tunjuk isyarat kat perakam tu.. perakan kata isyarat middle finger tapi aku nampak lain... apa2 pun kasa hantau balik bukat buruk imej negara jer..
Quote dudaberhias 5-1-2022 11:58 AM
eee geramnya iols sejak2 ni bebudak rohingya ni tunjuk acah2 samseng... nak minta sedekah tu sama sekali iols takde masalah... sebab sebelum ni pun memang suka ke tak hulur jugak duit dekat theyolsss...

tapi jangan sesekali balas balik dengan perilaku biadap macamni... elok tangkap je dan denda *bukan dengan duit sebab confirm theyols takde duit* denda je dengan ketuk ketampi ke, basuh tandas etc...

bebudak pelarian ni kita faham la sebab deorang takde education dan hidup dalam kemiskinan tu salah satu faktor deorang bersifat biadap macamni... tapi untuk jadi beradab tu tak perlu la education tahap sekolah tinggi ataupun duit kepuk2 dalam bank...
Quote kucingitam 5-1-2022 12:05 PM
eh perangai..nak panggil babi pun rasa babi tak salah..
Quote ketambangkang 5-1-2022 12:20 PM
dia punye biadab smpai tahap nak bukak pintu kereta tu yg aku paling x leh terima..bayangkan klu kete x kunci (tak semua kete ade auto locked)
Quote buapakperut 5-1-2022 01:24 PM
Baruanya kesayangan friskies ni
Quote cheezel 5-1-2022 01:46 PM
Aku rasa viral merata dah psl kes ni tp still xde tangkapan apa2.

Kerajaan xtau nak gerakkan agensi mana satu ke? Lol

Quote cheezel 5-1-2022 01:47 PM
Melayu jual jeruk kt trafik light tangkap.

Rohingnya celaka pendatang ni dibiarkan je.

Mmg sial la

Tgk jela. Pasr borong selayang tu kne gempur kejap je. Pastu senyap balik

Ada yg membela ke ni??
Quote laksmanabentan 5-1-2022 01:51 PM
cheezel replied at 5-1-2022 01:47 PM
Melayu jual jeruk kt trafik light tangkap.

Rohingnya celaka pendatang ni dibiarkan je.

ada yang membela ker?? hihihihi......sesuatu sgt kannn.....
Quote Mawar91 5-1-2022 02:05 PM
Kat Langkawi tu pon bersepah Smpai siap da ade perkampungan lgi.x Paham la klu pembersih perangaj elok x pe ni da LA pengotor samseng kje beranak je menyusahkan org pulak.Jgn Malaysia jadi macam Palestin udah la .negara dijajah Israel . Nauzubillah.
Quote prettyuglybabe 5-1-2022 02:40 PM
muka budak tu memang muka mintak penumbuk
Quote Aikiko 5-1-2022 02:47 PM
Senang jer, toksah kasi duit dah kat depa nih waima seringgit

JANGAN BAGI!!!!
Quote nazriatie 5-1-2022 02:51 PM
Sialnya perangai
Quote nakkomenjugak 5-1-2022 02:53 PM
iol tak galakkan keganasan tapi kalau orang lempang bebudak ni, iol paham
Quote sambaldurian 5-1-2022 02:59 PM
Sbb tula ak x suka mende yg konon2 dunia simpati tu aung su yii, wanita hebat la. Pandai dia dulu buat derk je ngan rohingya myanmar. Ada ak kesah kaedahnya.
Quote endihesh 5-1-2022 03:59 PM
kalau dah negara sendiri, Myanmar pun sanggup bunuh bangsa ni sebab mmg perangai lahanat, Malaysia kemain dok tatang depa ni macam manusia paling tertindas.. rohingya dgn israel ni sama je.. ni sekarang nak fight dpt hak keistimewaan macam warganegara lak.. pandai2la NGO tu belai depa ni.. buat jenayah pun takleh tahan, konon terdesak.. habis tu, rakyat sendiri pun ramai je terdesak boleh lak kena tindakan.. Bangladesh dah siapkan kawasan utk bangsa ni dah, tapi eksyen..sanggup meranduk lautan sampai mati kering dalam bot nak dtg Malaysia.. dah dtg sini, buat perangai samseng pun ada NGO bela..

hadap jelah ye..
Quote shi_jewel 5-1-2022 04:06 PM
Pelarian Rohingya tahu apa yang perlu mereka lakukan ialah berikhtiar dan menggunakan apa cara pun asalkan mendarat di Malaysia.


Mereka tahu sesampai sahaja di Malaysia, mereka akan mendapat perlindungan UNHCR dan dikurniakan kad UNHCR.

Kad UNHCR ialah kad kebal pelarian Rohingya bebas berkelana seantero Malaysia. Berbekalkan kad UNHCR inilah mereka bebas melakukan apa saja.

Mereka tahu hak mereka sebagai orang pelarian cukup terjamin dan dibela pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan dan barisan peguam-peguam hak asasi manusia, ada juga ahli Parlimen yang lantang bersuara untuk mereka.

Ini jwpn yg i quote dari sinar harian...

So, iesya... U paham la ek knp polis x ambl tindkn... Ada internet, x nak cari fakta.. Huhh
Quote dino 5-1-2022 04:33 PM
dudaberhias replied at 5-1-2022 11:58 AM
eee geramnya iols sejak2 ni bebudak rohingya ni tunjuk acah2 samseng... nak minta sedekah tu sama se ...

itu psl puak rohingya org tak terima sbb ni la.. mula2 nangis merayu.. pastu dah power skit jd samseng…
Quote miu84 5-1-2022 04:38 PM
Ramai jah orang menyampah kat rohingya nih. Bukan tak simpati, tapi perangai diaorang memang mintak kaki.
Quote Fly_over 5-1-2022 04:52 PM
Edited by Fly_over at 5-1-2022 04:54 PM

myampah mmg myampah. kalau hantar balik sure kena lahar dgn aktivis2 dlm dan luar negara. iols pernah nampak posting antarabangsa puji malaysia. ada la org2 luar ni mlahar kata malaysia x tolong org rohingya.  pemimpin malaysia ni nak nampak suchi2 je. mesti x sanggup kena lahar.. vid2 budak2 rohingya ni x viral sampai luar negara. tp kalau dorg nk play victim sampai pulak luar.

Lihat semua komen(25)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 05:01 AM GMT+8 , Processed in 0.066372 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top