CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Rakyat Malaysia Perlu Bersedia Hadapi Cuaca Lebih Panas

1-7-2015 11:00 AM| Diterbitkan: CMFreporter1| Dilihat: 10966| Komen: 85

Description: Rakyat Malaysia perlu bersedia menghadapi cuaca lebih panas berikutan monsun barat daya yang sedang melanda negara ini.

sumber foto : http://cdn1-a.production.liputan6.static6.com/



Rakyat Malaysia perlu bersedia menghadapi cuaca lebih panas berikutan monsun barat daya yang sedang melanda negara ini.

Menurut Ketua pengarah Jabatan Meteorologi Malaysia (JMM), Datuk Che Gayah Ismail, 
musim kemarau diramalkan berlanjutan hingga September berikutan cuaca panas dan kering yang dibawa oleh musim monsun. 



"Hanya terdapat sedikit hujan, terutama pada awal pagi di kawasan pantai dan kawasan di selatan Selangor," 

"keadaan cuaca mungkin bertambah buruk serta mengakibatkan jerebu sekiranya terdapat pembakaran terbuka secara berleluasa."



Pemerhatian rambang di ibunegara semalam mendapati keadaan agak berjerubu, tetapi, menurut Che Gayah, keadaan itu mungkin kerana tiada hujan sejak beberapa hari lepas.


Semakan Jabatan Alam Sekitar mendapati kesemua 52 kawasan yang dibuat pemantauan kualiti udara di seluruh negara semalam menunjukkan Indeks  Pencemaran Udara berada pada paras baik dan sederhana.


Mereka yang berpuasa dinasihati supaya sering minum air pada waktu malam dan menambah pengambilan bendalir sebelum memulakan puasa.- CARI Infonet
 







6

Bagus
2

Marah
4

Terkejut
4

Sedih
5

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (23 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Mary_jane 1-7-2015 09:16 AM
Patut rasa macam low blood pressure je lately, bila nak bangun rasa pitam. Ayo amma.
Quote harimau76 1-7-2015 09:19 AM
tu maknanya, tak lama lagi bertambah la kawasan yg takder air kat Selangor...
Quote mesmerize 1-7-2015 09:21 AM
dulu penah bawak kawan pegi jumpa doc sebab demam, doc nasihat utk hidratkan badan, jangan minum air kosong semata2, nanti dia keluar jadi air kencing sajork tak stay in the body, minum fruit juices ataupun air kosong campur garam sikit untuk penghidratan lebih lama.. so ai dah stock up orange juice no sugar added bebanyak kat fridge untuk minum taim berbuka n sahur
Quote TuntungReturn 1-7-2015 09:33 AM
bisnes cendol laku ni
Quote Duta lover 1-7-2015 09:37 AM
Sbb tu aku x boleh klua umah skang
aku hanya tgk dunia bila malam je

Hari2 yg aku terpaksa aku klua dr bangunan or umah
aku akan jd sgt2 letih n dehydrated
bibir aku sampai pecah2 n jadi pucat lesi
dahla aku mmg a bit anemic skang

Sampai laki aku soh aku berbuka jela tgk aku dah lemah longlai
aku tak nak.
aku tido jela pastu, makruh pun makruh ler..huk huk
siyes dulu2 tak terasa sgt panas camni.

Quote wds 1-7-2015 09:47 AM
Teruk la rumah aku kali ni. Dah la rumah bumbung zin. 24jam panas berbahang-bahang. Sekarang ni pun xleh tahan.
Quote sukacactus 1-7-2015 09:50 AM
Kat rumah ni stok revive xputus2
Plg sedap dgn tekak yg kering skrg
Quote PenyokongNajib 1-7-2015 09:52 AM
mesmerize replied at 1-7-2015 09:21 AM
dulu penah bawak kawan pegi jumpa doc sebab demam, doc nasihat utk hidratkan badan, jangan minum air ...

semalam ada thread berkaitan ini

http://mforum.cari.com.my/forum. ... &extra=page%3D1
Quote lurve82 1-7-2015 09:58 AM
dah 2 hari tdo dgn ekon...sblm ni psg kipas jah...habis la bil bln ni...
Quote colacoca 1-7-2015 10:09 AM
Bulan julai kan tiap tahun panas
Quote sekel 1-7-2015 10:17 AM
sejak puasa nie mmg panas melampau-lampau

duduk kat ofis sedap lh ader air-cond

time tak keja, 5-6 kali asyik mandi

tak tahan bdn melekit dek peluh
Quote ninja boy 1-7-2015 10:18 AM
kesan rumah tanaman gituh
Quote otai_g 1-7-2015 10:32 AM
ninja boy replied at 1-7-2015 10:18 AM
kesan rumah tanaman gituh

rumah tanaman tu apa jadahnya?

Quote ninja boy 1-7-2015 10:46 AM
otai_g replied at 1-7-2015 10:32 AM
rumah tanaman tu apa jadahnya?

artikel itu tulis perenggan kedua terakhir

Quote MeghanK 1-7-2015 10:56 AM
minum air kosong banyak2 untuk elakkan heatstroke
elakkan minum kafein sepanjang bulan puasa ni sbb sifatnya yang dieuretic..nanti mengulang toilet je..habis air dalam badan
Quote otai_g 1-7-2015 10:57 AM
ninja boy replied at 1-7-2015 10:46 AM
artikel itu tulis perenggan kedua terakhir

aku tau dlm artikel tu ada tulis.

tp persoalan dia apakah maksud rumah tanaman tu?

Quote zarul427 1-7-2015 11:10 AM

mm

mmg panassss
apa bala laaa kena kali ni

adoiii



regards
Quote alieyrina 1-7-2015 11:15 AM
Kita dlm ofis ni memg sejuk..bygkan org buat keja luaq...kesian tgk wey...

anak2 kat umah pun bepanas jugak...

aku salu kena dehidration sbb aku x suka mnum ayq masak ...so oral salt tu dah sedia utk dibancuh ...
Quote anish911 1-7-2015 11:18 AM
otai_g replied at 1-7-2015 10:57 AM
aku tau dlm artikel tu ada tulis.

tp persoalan dia apakah maksud rumah tanaman tu?

Kesan rumah hijau

Lihat semua komen(85)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 09:41 AM GMT+8 , Processed in 0.110139 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top