CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Wanna Ali Beli Kereta Mewah RM340,000

3-1-2022 05:53 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4633| Komen: 30

Description: Wanna Ali bersyukur apabila dapat membeli kereta mewah Mercedes-Benz GLC 300 menggunakan duit simpanan sendiri.
Wanna Ali bersyukur apabila dapat membeli kereta mewah Mercedes-Benz GLC 300 menggunakan duit simpanan sendiri.

Wanna berkata, segala penat lelah dan dugaan yang dihadapi sepanjang bergelar berlakon akhirnya terbayar dengan memiliki kereta idamannya itu.





"Saya baru tahu nak cari duit RM100,000 sehingga RM400,000 dalam tangan bukan kerja mudah. Ini adalah usaha kerja keras sejak membintangi filem Ada Apa Dengan Dosa serta beberapa tawaran lakonan lain demi nak capai impian sendiri. Selepas ini sasaran saya nak bina rumah baru pula sebab sudah ada tanah sendiri.

"Saya sangat gembira apabila impian untuk miliki kereta idaman tercapai.  Selama ini saya tak suka bergantung dengan duit mama sebab tiada kepuasan. 

"Lagipun selama ini mama dah buat sehabis baik dan bersusah payah bagi saya pelajaran serta jaga dengan penuh kasih sayang. Jadi saya tak nak bebankan dia lagi," katanya kepada Harian Metro.


Menurut Wanna, dia sentiasa menjadikan ibunya yang juga penerbit Datuk Ayu Puteh sebagai idola dan pemangkin semangat untuk berjaya.

"Saya nak jadi macam mama. Semua cari sendiri daripada dulu lagi. Kumpul harta untuk diri sendiri dan masa depan. Mama adalah mentor dan idola nombor satu saya.



"Tiada usaha yang akan mengecewakan sebab Allah dah janji. Mama selalu pesan jangan harapkan orang untuk keperluan sendiri dan Jangan hidup nak mudah je.

"Mama pakai kereta mewah pun ketika  umurnya 21 tahun. Dia buat bisnes dan berjaya miliki segalanya. Saya jadi saksi dan sebab itu saya nak ikut jejak langkah mama," katanya. -CARI

Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote winky1 3-1-2022 06:08 PM
Please dun team up with puyu lagi.. Tak slera nak tonton. Tell ur mom please.
Quote belilies 3-1-2022 06:12 PM
Berlakon pun filem yg mak dia sendirik jadik producernya. Go figure lah
Quote makadek 3-1-2022 06:19 PM
Bayo bulan2 buat apa
Tk la bangger
Quote slyfynx 3-1-2022 06:55 PM
Waaaaa, sy ade mak kaya.
Sy bangga sy kaya sebab berlakon dlm syarikat mak saya.
Semua atas usaha saya
Quote Orix 3-1-2022 07:07 PM
who r yusssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
Quote helicornia 3-1-2022 07:07 PM
Ceh anak penerbit ropanya
Quote naina 3-1-2022 07:42 PM
Berlakon cerita apa
Tup2 dapat kumpul duit beli kete mewah ni
Bbnu now memang suka merc2 ehh
Ritu Dayan Trisha, lepastu wani Keri
Hari ni Wanna Ali..semuanya sendu
Berlumba2 nak beli merc mewah
Quote Suchi 3-1-2022 07:45 PM
Kalau awak beli axia cash boleh la sebut penat lelah berlakon selama ni.Sbb awak pun pelakon baru setahun jagung takkan sekejapan dah boleh simpan duit ratus2 ribu.
Mahal sangat ke bayaran awak ni?
Quote Cik_jantung 3-1-2022 08:00 PM
Edited by Cik_jantung at 15-1-2022 10:07 PM

............
Quote pinksarah 3-1-2022 08:02 PM
bila anak org kaya bercerita tentang so called 'penat lelah' bekerja di company parent sendiri..



*facepalm*
Quote margo20 3-1-2022 09:40 PM
Kelakaunye dia ni sama mcm anak arkitek yg aku kenal. Just sebab bapa dia arkitek dia pun claim diri sendiri arkitek. Tp masuk meeting tak bole nak chair pun. Kena ade jgk senior sebelah yg tlg ckp
Quote Nenolen 3-1-2022 10:03 PM
sembang kari sungguh...
Quote jargon 3-1-2022 11:51 PM
Dlu dia ni mcm ank keling rupa..
Quote dudaberhias 4-1-2022 12:06 AM
who are yusssss... marhaen pun ramai beli keta tu nyahhh...
anything dalam 400k tu memang marhaen ramai buat loan beli....

kena tarik ke tidak je...

ok lah takpelah iols bangga atas hasil titik peluh sheolsss
Quote fair_iza 4-1-2022 12:46 AM
pinksarah replied at 3-1-2022 08:02 PM
bila anak org kaya bercerita tentang so called 'penat lelah' bekerja di company parent sendiri..

:l ...

Kannnn...sembang mcm dia susah2 pergi casting.
Quote Mulotkoyak 4-1-2022 02:42 AM
Cibaiii btol Ak bc citer…last skali plot twist…ni hangin ni satu badan. Dh la ak xknl. Skali mak die pengarah.
Quote nakkomenjugak 4-1-2022 02:47 AM
kalau si piee naswip tu beli merc paham laaa iol
memang heol pun asal marhaen
kalau yang anak berkabel mak pak ni....
hmmm jela

congrats.
Quote Perawankota 4-1-2022 04:47 AM
Aku dok tertanya2.. Mak muka melayu, adik beradik muka melayu.. Dh kenapa muka dia tetiba jadik mixed
Quote musangbodoh 4-1-2022 07:08 AM
5000 aje....

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 10:11 AM GMT+8 , Processed in 0.084883 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top