CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Dos Penggalak Itu Mak Segala Ikhtiar Tau,"- Rita Rudaini Pelik Netizen Marah KJ

3-1-2022 05:44 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5155| Komen: 92

Description: Rita Rudaini tampil mempersoal sikap segelintir warganet yang kurang berpuas hati dengan Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin (KJ) berhubung berita pemberian dos penggalak keempat vaksin Covid-19, bar ...
Rita Rudaini tampil mempersoal sikap segelintir warganet yang kurang berpuas hati dengan Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin (KJ) berhubung berita pemberian dos penggalak keempat vaksin Covid-19, baru-baru ini.


Menerusi entri Instagram, Rita memuat naik satu tangkap layar artikel Astro Awani mengenai perkara berkenaan di Instastory miliknya.

“Habis madu sepah dibuang. Dulu dia lah tolong membawa masuk penawar untuk kamu semua. Korang puji dan puja dia. Korang marah orang lain.

“Kamu semua kata penawar itu ‘ikhtiar’, sekarang nak marah dia kenapa? Memang tidak kenang budi. Mana ‘ikhtiar’ korang? Sudah tercicir? Dos penggalak itu ‘mak segala ikhtiar tau. Kamu semua ini memang tidak kenang jasa dia.

“Dulu dia beri satu, korang minta dua. Sekarang dia beri lebih, korang marah kenapa? Bukan perlu bayar pun. Memang tidak kenang dek untung! Biasalah, Yang Berhormat (YB) kena ingat, Melayu mudah lupa,” coretnya panjang.



Foto: IG

Terdahulu, Khairy memaklumkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sedang menjalankan kajian untuk memberikan suntikan dos penggalak keempat.

Jelas beliau, apa yang diketahui setakat ini hanya satu dos penggalak diperlukan bagi meningkatkan ketahanan penerima terhadap Covid-19. -CARI

Sumber: Utusan Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote oggy 3-1-2022 05:57 PM
Hoi Rita, kalau ko tak amik vaksin, why bother?
Quote TODS 3-1-2022 06:08 PM
Aiyooo acik royan ni perli netizen laaa....yg buat story ni punnn mcm acik ni sokong KJ lak......yihhh
Quote Fazzbulous 3-1-2022 06:10 PM
tahun ni raya mana acik rud?
Quote slyfynx 3-1-2022 06:39 PM
Bish, seriously, STFU
Quote Adrif 3-1-2022 07:25 PM
dia ni dah macam watak mak tiri yang jahat
Quote crystel 3-1-2022 07:26 PM
Edited by crystel at 3-1-2022 07:32 PM

Aku xde rasa pape pun dkt makcik ni sebelum ni tapi makcik ni suka sgt trigger Malaysian.. Aku ni complete vaksin sbb aku support Malaysia support gov yg sama2 banteras penularan virus, aku amik vaksin sbb aku syg Malaysia, aku patriotic mahu sama2 rakyat yg lain.. Kita bantu sesama kita.. Kita jaga kita.. And skrg aku sendiri pun dh mula nk persoalkan dose penggalak bkn sbb aku antivaksin tp sbb aku x nmpk ke mana arah tuju virus n masa depan life kita.

Org yg dh amik vaksin dan persoalkan dose penggalak jauh beza OK dgn org yg langsung x  amik vaksin selfish selfish selfish, macam langit dengan bumi.. Org yg langsung x amik vaksin x layak bercakap hal ini. Diorg ni lah yg tak bleh diharap mempertahankan negara kalo negara kita dilanda musibah takde semangat patriotic langsung..

Eloknya dilucutkan kewarganegaraan je banyak bunyik plak sibuk nk masuk campur hal negara orang

Tak malu pinggan tak retak nasi tak hingin....
Quote Samerosie 3-1-2022 07:28 PM
Tak habis lagi ke minah ni.  Cepat2 la dapat injection kat bawah cik rita moga2 dapat yg jarum 6B terus sampai anak tekak sekali cucuk.  Tak leh cakap apadah.
Quote tikusmontok 3-1-2022 07:44 PM
Samerosie replied at 3-1-2022 07:28 PM
Tak habis lagi ke minah ni.  Cepat2 la dapat injection kat bawah cik rita moga2 dapat yg jarum 6B te ...

*gelak guling*
Quote abadi84 3-1-2022 07:47 PM
Apa kaitan dos penggalak dgn RitRude yg antivac??
Quote damian_lee 3-1-2022 07:49 PM
aku xkisah orang hingar
bila kena sedas feeling terpaling suci mcm dia terpaling sopan santun

species garita ngan diba AA very annoying

sangat annoying
Quote margo20 3-1-2022 09:37 PM
Parents aku ok je dgn booster ni takde pun dorang kecoh kecoh berapa kali dah inject
Quote koyien 3-1-2022 10:39 PM
crystel replied at 3-1-2022 07:26 PM
Aku xde rasa pape pun dkt makcik ni sebelum ni tapi makcik ni suka sgt trigger Malaysian.. Aku ni co ...

Huu..sama la,sekarang tiba2 mula tertanya apa keberkesanan program vaksinasi ni, mcm mana la zaman outbreak polio dulu2 kan, dengan limited resources nya, sekarang ni lun dah rasa teruk sangat
Quote jiwakacau06 3-1-2022 10:55 PM
crystel replied at 3-1-2022 07:26 PM
Aku xde rasa pape pun dkt makcik ni sebelum ni tapi makcik ni suka sgt trigger Malaysian.. Aku ni co ...

saya suka komen awk yg ni..nsib xda button like
Quote LoveSungmin 3-1-2022 11:19 PM
margo20 replied at 3-1-2022 09:37 PM
Parents aku ok je dgn booster ni takde pun dorang kecoh kecoh berapa kali dah inject

sama la dengan parents i, both okay je kena suntik booster.. lepas KJ announced the period dah shorten from 6 to 3 months, berduyun² ummah kiasu serbu ppv untuk ambil booster.. somehow i rasa most Malaysian okay je dengan vaksin ni especially those yang dah pernah kena covid..
Quote OyaTonggek 3-1-2022 11:54 PM
ape masalah la dgn betina ni...hanj sgt kelaku..
Quote rayna_raynes 3-1-2022 11:56 PM
Boleh tak stop bukak thread pasal babi ni? ignore je la sundal ni, biar dia royan sorg2
Quote addamnor 4-1-2022 01:11 AM
crystel replied at 3-1-2022 07:26 PM
Aku xde rasa pape pun dkt makcik ni sebelum ni tapi makcik ni suka sgt trigger Malaysian.. Aku ni co ...

Referring to your dispute, you dont see the aim of the vaccination + booster dosages,  actually apa understanding kamu tentang vaccine? You understand how vaccine works right? You understand how virus mutates themselves to evade our immune system? Kot2 layman people need enlightenment further.. sbb ramai sudah semakin mengeluh
Quote Cahya669 4-1-2022 01:50 AM
Betullah tu apa rita cakap...yang ramai pakat tolak dah sekarang kenapa? Ikhtiar kan? Nak bising kenapa. Tadah pi lah. [em:4:]
Quote Mulotkoyak 4-1-2022 02:46 AM
Mohon semua report acc makcik kertu ni

Lihat semua komen(92)


ADVERTISEMENT


Artikel Terpanas Minggu ini

ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 02:19 AM GMT+8 , Processed in 0.095593 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top