CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lagi Kejadian Buli, Di Maktab Katanya-"Pergi Sekolah Bukan Jadi Manusia, Tapi Jadi Setan"

10-12-2021 11:02 AM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 18454| Komen: 428|Original author: Oleh: Natrahn

Description: Lagi Kisah Buli - Pergi Sekolah Bukan Jadi Manusia, Tapi Jadi Setan


Kejadian buli dalam kalangan remaja tidak pernah berkurang, bahkan semakin merisaukan banyak pihak. 

Terbaru, viral di laman Twitter video beberapa remaja sedang membuli seorang remaja yang lain.


Menerusi ruang komen, khabarnya ia berlaku di sebuah asrama sebuah maktab namun lokasinya masih belum diketahui. 


Kredit foto - Twitter @Ekax_

Sesungguhnya alasan kuarantin dan pergerakan terhad bukanlah satu tiket untuk membenarkan kejadian buli berlaku. Banyak lagi aktiviti berfaedah yang boleh dibuat untuk mengisi masa lapang.

Video ini mendapat lebih 200k tontonan  dan mendapat pelbagai reaksi warga maya yang pastinya sangat marah dengan kejadian buli ini. 


Kredit Foto - Twitter @magmalaya

Rata-rata mengharapkan pihak berwajib mengambil tindakan segera ke atas pelajar-pelajar yang terlibat.

Nampaknya, biarpun pelbagai garis panduan, peringatan dan nasihat dihimpunkan menerusi media massa, penyelesaian gejala sosial ini masih kabur. 

Agaknya siapalah yang boleh diharapkan untuk menangani isu buli ini? -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kyozsamurai 10-12-2021 11:04 AM
cari2....nmpak jelas muka seko2
Quote bored_atticus 10-12-2021 11:08 AM
barisan kepimpinan pelajar tu apa?
Quote Friska 10-12-2021 11:09 AM
Edited by Friska at 10-12-2021 11:13 AM

@Xim

Udah ada tritnya: Kasus buli di asrama mirip Zulfarhan - Netizen geram lihat pelajar jadikan rakan ‘punching bag
https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=5009727
Quote JunkMail 10-12-2021 11:10 AM
Reti pulak merayu-rayu...masa membuli kemain gengster kau kan
Quote jas7512 10-12-2021 11:18 AM
Please lah stip budaya ragging ni..yg warden asrama tak reti ke bertegas ckit dgn bdk2 samseng ni....amalkan lah pendinding zahir batin maksudnya you ada ilmu pertahanan diri plus doa2 mhn xde org blh aniaya you..selagi xde tindakan tegas dr pihak pengurusan institusi. .selagi itu budaya buli akan terus berleluasa..x belajar lg dr kes farhan ke bdk2 kali buli....
Quote doubleharmonic 10-12-2021 11:21 AM
babi                                      
Quote doubleharmonic 10-12-2021 11:21 AM
hanat                        
Quote doubleharmonic 10-12-2021 11:22 AM
celaka                    
Quote makadek 10-12-2021 11:22 AM
Jahat nya aku tk snggp nak tengokkk hati tak kental jenis hati kecik
Quote honeybee1802 10-12-2021 11:24 AM
Ini ragging ni taknya takat selesai majlis pelajar..kalo report cikgu pun kang silap2 sorok gak...ke polis je la dek nak gedebe sangat.mcm france tu lulus dah undang2 buli kt sekolah msk jail...
Quote doubleharmonic 10-12-2021 11:24 AM
eh babi sebok pulak ko nak suruh delete dah kenapa babi
Quote doubleharmonic 10-12-2021 11:27 AM
eh babi sial ko merepek apa ni hanat kena kuarantin positip lah bagai tapi dok sakan huha tumbuk2 orang apa jadah ni babi? ko kuarantin dalam kandang babi ke ni sial?
Quote doubleharmonic 10-12-2021 11:30 AM
eh babi nak suruh orang kerjasama hari jumaat apa jadah ni babi? kau sedap2 belasah orang tak pikir pulak orang tu sakit hah babi? ko hengat mangsa tu anak babi ke boleh sedap2 nak sepak terajang hah babi?
Quote doubleharmonic 10-12-2021 11:31 AM
eh sial lah babi ko boleh kata mantap gila dah tumbuk orang?
Quote doubleharmonic 10-12-2021 11:35 AM
Quote doubleharmonic 10-12-2021 11:38 AM
elok dihajar kasi mampos babi2 tu macam carrie ni buat biar padan dengan muka ko kan babi?

[youtube]vTQDrSRjtyk[/youtube]
Quote doubleharmonic 10-12-2021 11:39 AM
bagi mampos jah terus babi2 setan macam joker ni buat

[youtube]mUPJckUSdzo[/youtube]
Quote doubleharmonic 10-12-2021 11:39 AM
terus tembak jah bagi mampos babi2 lahanat ni

[youtube]WbliHNs4q14[/youtube]
Quote hareeeesah 10-12-2021 11:41 AM
Nampak sangat muka yang dibuli tu jenis pendiam sikit tak balas, Allah… biar viral confirm ada sedara mara tengok boleh senang dapat details. Mak bapak hantar sekolah ko nak jadi samseng pulak

Lihat semua komen(428)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 06:39 PM GMT+8 , Processed in 0.073193 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top