CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Malaysia Era 80-An Adalah Negara Sebenar Sebab KFC Hidang Carlsberg?

9-12-2021 05:31 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5109| Komen: 114

Description: Tular di Twitter ciapan seorang pengguna yang berkongsi pandangannya mengenai penjualan arak di restoran makanan segera terkenal, KFC.
Gambar hiasan


Tular di Twitter ciapan seorang pengguna yang berkongsi pandangannya mengenai penjualan arak di restoran makanan segera terkenal, KFC.

Pengguna Twitter dikenali sebagai Lucius Maximus @Icsmxms itu mendedahkan sekitar era 80-an, KFC pernah menghidangkan arak dan menyifatkan negara ketika itu seperti sebuah negara yang sebenar.



Melihat ciapan pengguna Twitter tersebut, orang ramai mula membidas dengan memberi pandangan masing-masing mengenai perihal sensitif itu.





Kredit foto: Twitter

Bagaimanapun, menerusi carian Murai.my terkini mendapati akaun tersebut tidak lagi kelihatan di laman Twitter dipercayai telah dinyahaktifkan olehnya.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 9-12-2021 05:32 PM
Triggered terus ummah holier than thou.
Quote kakikuDibibirmu 9-12-2021 05:33 PM
Kau nak kau sebut
Quote syaz_lina 9-12-2021 05:56 PM
Beer pun nk kecoh, 7e n 99speedmart pun jual. Pi la beli minum mcm anjing
Quote cmf_premierleag 9-12-2021 05:57 PM
KFC zmn 80s dulu siap table service lagi hokehhh....duduk2 je terus org dtg tanya nk order apa
Skang kene self service
Quote kakikuDibibirmu 9-12-2021 05:58 PM
Minum arak baik untok kita





[youtube]weRFhrWY5Yg[/youtube]

http://youtu.be/weRFhrWY5Yg

P/S: masa tu belum ada perintah bungkos kepala lagi tau, bila Revolusi Iran berjaya bawak imej moslemah bertudung baharu Malaysia tetiba rasa perempuan mesti bertudung, sebelum era 1980-an tak payah pakai tudung, cuba tengok felem P. Ramlee yang scene perempuan pergi mengaji tu, bungkus kepala hala-hala selendang tu jah.

take beeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrr!!!!!

Quote ezacbee 9-12-2021 06:07 PM
cmf_premierleag replied at 9-12-2021 05:57 PM
KFC zmn 80s dulu siap table service lagi hokehhh....duduk2 je terus org dtg tanya nk order apa
Sk ...

Kannn.. Masuk dalam je bau ayam semerbak. kita dok diam je, dia datang serve. Bila makan je dengar ketang ketung berlaga pinggan garfu pisau. Time2 dapat makan KFC terasa cam golongan kayangan.

Quote shamsadis 9-12-2021 06:07 PM
kesalahan kepada rakyat kerana salah memilih pemimpin
Quote ultra78 9-12-2021 06:13 PM
30576318763_77894b2867_c.jpg

Dinner plate cuma $4.95. Skrg dekat RM20 kan?
Ok. Aku nak kembali ke zaman tu. Barulah negara sebenar.
Quote kakikuDibibirmu 9-12-2021 06:15 PM
ultra78 replied at 9-12-2021 06:13 PM
Dinner plate cuma $4.95. Skrg dekat RM20 kan?
Ok. Aku nak kembali ke zaman tu. Barulah negara seb ...

#rinduzamanatokcowijau RM50 penuh satu troli
Quote FOTHER-MUCKER 9-12-2021 06:16 PM
Edited by FOTHER-MUCKER at 9-12-2021 02:17 AM

Ummat ni dengar sahaja nama arak terus fikir mabuk dan membunuh. Betul betul otak sudah dibancuh oleh lobai!
Cuba bandingkan negara peminum arak dengan negara bukan peminum arak?
Quote umbut 9-12-2021 06:20 PM
Edited by umbut at 9-12-2021 06:33 PM

Turki selamba minum arekkkk.
Ko jgn tweet camtu. Habis ko kena hencap mulayu lobai jadian.hahaha
Quote edayildiz 9-12-2021 06:25 PM
murahnya rega thn 80an..alah ruginya xhidup dizaman tu..zaman skrg semua mahal..tp kepsi awat dorg xbuat drive thru..i suka loaded potato bowl jerr..tp kalau dh smpai kt kepsi beli lain pulakkk..kalau area umah ada drive thru kan sng..
Quote Thunderclouds 9-12-2021 06:35 PM
cmf_premierleag: KFC zmn 80s dulu siap table service lagi hokehhh....duduk2 je terus org dtg tanya nk order apa Skang kene self service


Hahahahaha..i sempat time masih guna sudu garpu. Sos thai life tu pn xmasok grocery store lg. Tp dh kna bratoq kt cashier.

Quote kakikuDibibirmu 9-12-2021 06:38 PM
Thunderclouds replied at 9-12-2021 06:35 PM
Hahahahaha..i sempat time masih guna sudu garpu. Sos thai life tu pn xmasok grocery store lg. Tp d ...

Akak suka sos cili botol kaca KFC tu, boleh curik-curik botol bawak balik rumah agittewww
Quote Thunderclouds 9-12-2021 06:38 PM
Melayu isley pantang dengaq arak & babi. Terpaling haroommmmm. Rasuah xpa
Quote Thunderclouds 9-12-2021 06:42 PM
kakikuDibibirmu replied at 9-12-2021 06:38 PM
Akak suka sos cili botol kaca KFC tu, boleh curik-curik botol bawak balik rumah agittewww

Lg senang nk curik kalo p kepci 2 tingkat ya auloh.ampon kn akuu
Quote kakikuDibibirmu 9-12-2021 06:45 PM
Thunderclouds replied at 9-12-2021 06:42 PM
Lg senang nk curik kalo p kepci 2 tingkat ya auloh.ampon kn akuu

Anggap sahaja lah souvenir hotel agittewww
Quote Samerosie 9-12-2021 06:55 PM
I sempat merasa time ni tapi time ni oran gkaya pun tak mampu makan kfc selalu.  Bila dapat gaji once a while my parents bawa la i ngan brother makan kfc kat pj state tu.  Tak de lak derang order beer tapi fanta strawberry (yucks).  Bila dah tambah adik2, tak de bawak dah makan sana.  Bila sebut nak kfc mak beli tepung goreng kfc dlm kotak brown tu lepas tu goreng ayam seekor tapi tak sama rasanya  huhu
Quote Thunderclouds 9-12-2021 06:55 PM
kakikuDibibirmu replied at 9-12-2021 06:45 PM
Anggap sahaja lah souvenir hotel agittewww

Potayto, potahto gituhhh..What difference does it make?

Lihat semua komen(114)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 02:37 PM GMT+8 , Processed in 0.102376 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top