CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Nak Umum Hamil Pun Risau, Nadya Syahera Takut Mulut Jahat Orang

9-12-2021 03:49 PM| Diterbitkan: ameenarara| Dilihat: 2608| Komen: 14|Original author: ameenarara

Description: Perkongsian berita kehamilan sepatutnya adalah sesuatu yang menggembirakan kerana ia adalah rezeki yang diberikan Tuhan.
Perkongsian berita kehamilan sepatutnya adalah sesuatu yang menggembirakan kerana ia adalah rezeki yang diberikan Tuhan. Namun ada juga orang kurang senang dengan berita-berita baik sebegini apabila tersebar.


Itu yang terjadi pada Nadya Syahera yang mengumumkan kehamilan anak ketiga setelah memasuki fasa trimester kedua.


"Mula-mula ingat sebabkan vaksin period tak betul, sekali haa kau!" kongsinya di Instagram.

Tambahnya lagi, "Ada juga rasa risau mulut-mulut orang, tanggapan-tanggapan jahat, kata-kata yang kurang sihat untuk didengar sebab berdasarkan pengalaman sebelum ini ada saja orang tidak senang dengan khabar gembira kita, cakap itu ini yang membuatkan saya tidak happy dengan hal yang sepatutnya saya happy. Jadi disebabkan itu, saya simpan dulu."

Sepanjang kehamilan, dia diuji alahan teruk sehingga membuatkan dirinya berasa lemah disebabkan kesukaran untuk makan dengan baik hampir dua bulan.

Foto: Instagram Nadya Syahera

Namun apabila memasuki trimester kedua, barulah dia dapat menikmati makanan yang diinginkan dan berharap kelahiran anak ini akan dipermudahkan urusan pada tahun depan selepas empat tahun tidak beranak.

Ketika mengetahui diri sedang hamil, terdetik di dalam hati agar mereka yang sedang berusaha mendapatkan zuriat akan dimakbulkan doa selepas berusaha dan bertawakkal.


Kesian Nadya terpaksa sorok dulu berita hamil sebab risau mulu-mulut jahat orang. Moga yang mulut jahat itu diberi nikmat yang baik-baik dan kesedaran untuk berubah. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miszclassique 9-12-2021 04:07 PM
Yang dia ni kata mulut2 jahat tu bukan sebab edisi kalkulator ke baby yg dulu? Jaga2 la laki tu kang menyundal sana sini lagi
Quote prince_marhaen 9-12-2021 04:35 PM
yihhhh...kuasek nak mulut-mulut jahat kat poen ngan perut kau...baby tak bersalah pun... takut edisi kalkulator berulang kembali ke sisssss? laki dah okey ka?? jaga-jaga sis...tengah tak pregnant pun buat hal...nak pregnant, bersalin & berpantang nanti boleh ke heols tahan tuuuuwww! haha
Quote missyL 9-12-2021 05:43 PM
Mcm penting sgt umum hamil hahaha
Xde sape kesah. Musim pandemic mmg semua org mengawan n beranak.
Bg yg dah kawen lol
Quote missyL 9-12-2021 05:45 PM
miszclassique replied at 9-12-2021 04:07 PM
Yang dia ni kata mulut2 jahat tu bukan sebab edisi kalkulator ke baby yg dulu? Jaga2 la laki tu kang ...

Die ni Setiap kli naik sini naik balik edisi kalkulator hahahaha
Ape bole buat sbb die n laki mse tu mmg poyo gile.
Senyap2 je bole tp die yg up x cukup bulan la yada yada yada. Mendapat la
Quote dudaberhias 9-12-2021 05:49 PM
eeee haukkk.. kepam... berkerak...
takde sape nak tahu pun dia ni pregnant ke tidak yang gigih juga buka artikel dah kenapa nokkk...

lain la kaka faz ke, puteri aishah ke, intan kertu ke.
Quote Mary_jane 9-12-2021 06:21 PM
Ingatkan ada selit gosip lampau.
Quote chocobozhere 9-12-2021 06:23 PM
Tanak org cakap cakap tayah lah umum prgnt. Anak ketiga pun kan. Ada suami tak pelik pun kalau prgnt.
Quote LadyCarefree 10-12-2021 08:33 AM
Xyah announce la. Ramai dah retis lain pregnant tp xannounce. Tau2 dah boyot atau dah beranak. Xde pon sibuk share private moments video laki nangis tengok test stick tu apa semua baby shower bagai.
Quote princessmiang 10-12-2021 08:58 AM

Quote NFBZCantik 10-12-2021 09:17 AM
then, tak perlu announce...
Quote slyfynx 10-12-2021 09:32 AM
Yg ko getik nk umum buat ape?
Mengundang?
Quote ashilalat 10-12-2021 09:36 AM
Kau ingat kau siti nurhaliza ke?

Kau ada laki, apa nak heran kalau hamil...lain la kehamilan pertama dlu versi kalkulator.
Quote prettyuglybabe 10-12-2021 12:33 PM
geli hati baca komen..
ingat nak masuk 3 orang lupa dah edisi kalkulator dulu..
Quote downiey 11-12-2021 07:21 PM
dah kawen lame kan..nk kecam ape lgi. hhahha

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 07:13 PM GMT+8 , Processed in 0.098513 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top