CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Mengarut Bayar Gaji RM50,000… Saya Dulu Nak Naik RM200 Pun Sampai Bergaduh - Iqbal Bidas DSV

6-12-2021 11:00 PM| Diterbitkan: bubuk_bearbear| Dilihat: 6352| Komen: 74

Description: DS Vida sekali lagi menjadi bualan ramai apabila menawarkan gaji RM10,000 untuk jawatan sebagai pembantu peribadinya yang baru malah usahawan popular itu turut berkata mampu bayar sehingga RM50,000



DS Vida sekali lagi menjadi bualan ramai apabila menawarkan gaji RM10,000 untuk jawatan sebagai pembantu peribadinya yang baru malah usahawan popular itu turut berkata mampu bayar sehingga RM50,000.


DS Vida juga turut mendedahkan bahawa dia pernah membayar bekas pembantu peribadinya, Iqbal Zulkefli dengan bayaran dari RM50,000 hingga RM100,000 setiap bulan.

Dalam pada itu, bekas pembantu peribadinya dan juga usahawan kontroversi, Ahmad Iqbal Zulkefli membidas kenyataan DS Vida yang kononnya dia pernah menerima bayaran gaji sebanyak RM50,000 semasa berkhidmat sebagai pembantu peribadi (PA) kepada jutawan kosmetik itu, lapor mStar.



Menurut Iqbal, 27, apa yang diberitahu oleh Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman itu adalah satu pembohongan dan tidak benar.

"Mengarutlah RM50,000! Saya dulu permulaan RM1,400 saja, nak naik RM200 pun sampai bergaduh nak kena buang kerja.

"Tahun ketiga barulah RM2000,00 lebih.Itupun saya berkerja dari Subuh sampai malam, gaji saya sama sahaja dengan staf lain, bahkan staf lain lebih tinggi..cuma siapa rajin dan kreatif buat sales mereka akan dapat setimpal dengan usaha.

"Tak baik berjanji dan buat macam tu! Nanti orang yang betul-betul mencari kerja berharap nak gaji sebanyak itu," katanya kepada mStar.

Terdahulu, Vida memberitahu telah menerima hampir 69 permohonan daripada individu yang berminat menjadi PA dengan tawaran gaji RM10,000.


Sementara itu, Iqbal turut mempersoalkan pemilihan calon pekerja dan kriteria yang dinyatakan oleh Vida malah meminta Vida tidak lagi mengaitkan namanya dalam apa jua perkongsian di laman sosial.

Apa sudah jadi ni, mana satu yang betul? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote watatakut 6-12-2021 11:13 PM
ketahian apakah ni
Quote dudaberhias 6-12-2021 11:15 PM
memang tahu dah pun... kalau dah berlian ecah bawah 100k pun berkira nak bagi siap gigit2 bubuh dalam keropok ikan repacking tak sedap tu... sampai cik ba b la yang kena bagikan duit sheols masa tu... vida ni perniagaan dia semua tentang menipu... takkan sesekali pun iols ada soft spot dekat sheols ni... yihhhh....

la vida coin tu pun lebur dengan duit2 pelabur....

sape yang masih ada soft spot dan simpati terhadap sheols ni untung la anda mudah di tipu dengan drama2 bertelekung sheols dan jaja2 pasal kisah arwah2 anak dia...
Quote missHaidiD 6-12-2021 11:24 PM
Video terdampar atas tu bilik besar takde pa tu pesal ko acik bidah. Dah sangap sgt ke. Dia ni betok tak malu tau. Cari pa cm nk cari ank ikan. Pasni cik b dgn kacak tak bole nk salahkan jantan yg dtg mendekt sebab duit sb mak ko tu merenyam sgt bawah tu lama tak servis. Makin tua makin tak malu. Harap duit bnyk tp tak tahu malu. Rasa malu dah ditarik agaknya
Quote dua_chzy 6-12-2021 11:25 PM
dudaberhias replied at 6-12-2021 11:15 PM
memang tahu dah pun... kalau dah berlian ecah bawah 100k pun berkira nak bagi siap gigit2 bubuh dala ...

Sebab itu jika sheol tetiba mati, tak perlu sedekah Al Fatihah. Memang scammer sejati Vida Ayami ni.
Quote dudaberhias 6-12-2021 11:29 PM
dua_chzy replied at 6-12-2021 11:25 PM
Sebab itu jika sheol tetiba mati, tak perlu sedekah Al Fatihah. Memang scammer sejati Vida Ayami n ...

khennn.... yihhh... nanti akak just nak takziah sajorkkk... no al fatihah for you makcik scammer...mereput lah kau nanti minta maaf dekat orang2 yang engkau dah scam dalam hidup...
Quote Hoola 6-12-2021 11:34 PM
Kesiannn..................................
#facepalm
Quote hareeeesah 6-12-2021 11:37 PM
Kesiannya la anak-anak kena hadap mak cam acik bidah
Quote CikYaYaYa 6-12-2021 11:38 PM
iolss menyampah dengan dua2 makhluk murahenss nie tapi iolss lagikk cayerr apa yg si kebal tu share pada sii nek bidahh niee. Mnipu jee gaji RM50k knonn. Cer upp sikitt kontrakk nak tengokk betoi ke idokkk RM50k kekonon nyaa.
Quote shida81 6-12-2021 11:39 PM
Mmg penipu vida nih.. Kawan ak pernah kj ngn dia.. Trauma sampai skang....
Quote makadek 6-12-2021 11:40 PM
Aku cya kebal ckp
Saja nk tarik perhatian kebal lertew
Quote Kak.Nah.Bosan 6-12-2021 11:49 PM
agak2 lah RM50k gaji dah macam gaji pak menteri dah. padahal PA je pun
Quote Mulotkoyak 7-12-2021 02:02 AM
Yang penting founder semua perlu jadi bodoh utk kaya yeeee.
Quote FlexyFox 7-12-2021 04:02 AM
Ni soalan jujur . Dia ni dapat title Datuk Sri siapa beri dan atas alasan apa? Pangkat Datuk, Datuk Sri dsbnya ni, buat org yg berjasa dan dihormati kan? Dia ni ada jasa ka? Tapi kalau org. yg berjasa tu peribadi buruk, terang2 nampak terhegeh2, gedik , nampak so trash, dan memalukan, ok lagi ke masih pegang title2 mcm tu? Apa pandangan u all? Just curious tentang title2 ni. Terasa mcm tak dak makna. Title2 ni sepatutnya diberi kpd org yg dihormati (pandangan I lah).
Quote Normabaru 7-12-2021 04:54 AM
missHaidiD replied at 7-12-2021 01:24 AM
Video terdampar atas tu bilik besar takde pa tu pesal ko acik bidah. Dah sangap sgt ke. Dia ni betok ...

dok ckp kebal kena sihir la buatan org la..kaka rasa dia ni yg xbetul..tulis bilik besar xde PA..tu nk kata ko main dgn PA ke..bidabadak ni dh knapa?tugas PA jaga bilik ke cmne..

mmg rengse tgk muka..tgk perangai..syukur la Allah xbg bdn solid molid..ank comel2..klu x lg byk ko spin..yg skrg pon ko spin dh mcm babi terbang punya cerita..sembang kata dh move on tp doklaaa meratib xhbs2...

tgk situ je dh tahu ko ni scammer..bukan businesswoman yg normal..
sebab tu perangai haukssss...

nasihat kaka..ko cari jela awang hitam bidabadak oi...confirm kesedapan smpi juling...hilam
ng mata hitam.. bontot pon dh tonggek mcm nigga ... okla tu..ank sedia ada dgn laki muka biasa pon masih huduh sbb ikut muka asal ko..Allah dh tunjuk dpn btg hidong pon masih rmi penjilat xsedar diri...koser yihhhhh
Quote Normabaru 7-12-2021 04:57 AM
FlexyFox replied at 7-12-2021 06:02 AM
Ni soalan jujur . Dia ni dapat title Datuk Sri siapa beri dan atas alasan apa? Pangkat Datuk, Datuk  ...

title dato dia fake..tp dato sri dia legit..pelik sungguh laaa mcm ne blh dpt dato sri..dh la convo as phd Dr xpenah nmpk kt mana2
org legit ada title Dr..sah2 ada picture alumni segala..ni yilekkk..know2 dpt title..choiiii
Quote Normabaru 7-12-2021 04:58 AM
shida81 replied at 7-12-2021 01:39 AM
Mmg penipu vida nih.. Kawan ak pernah kj ngn dia.. Trauma sampai skang....

janda sskjp kan,.what do u espek..klu xbirah xmalukan diri..mmg bkn janda sskjplaaa
Quote FlexyFox 7-12-2021 05:20 AM
Normabaru replied at 7-12-2021 04:57 AM
title dato dia fake..tp dato sri dia legit..pelik sungguh laaa mcm ne blh dpt dato sri..dh la conv ...

Oh...fake yer...patutlah...  Org kalau berpendidikan tinggi dan jujur, lain caranya

Quote buapakperut 7-12-2021 07:28 AM
Dah kenapa golek2 atas katil carik pA
Quote Mooverine 7-12-2021 07:54 AM
saya menyampah dgn kedua-dua ni tapi masa boring2 awal pagi sementara menunggu kerja ni suka juga la layan drama ketahian mereka
sambil-sambil makan kerepek pisang

Lihat semua komen(74)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 04:43 AM GMT+8 , Processed in 0.080282 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top