CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Awal Ashaari Perli Produksi Melodi? Kaw-Kaw Punya Sampai Padam Posting

6-12-2021 01:42 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 16545| Komen: 128|Original author: Oleh:Saiful

Description: Baru-baru ini pihak Melodi TV3 ada memuat naik iklan jawatan kosong mencari wartawan penyiaran.
Baru-baru ini pihak Melodi TV3 ada memuat naik iklan jawatan kosong mencari wartawan penyiaran.

"Kami mencari Wartawan Penyiaran bermula January 2022, Boleh emailkan resume teammeloditv3@gmail.com," tulisnya.



Foto: IG
Perkongsian tersebut mendapat reaksi dari Awal Ashaari.



Pengacara dan pelakon itu seolah-olah memerli dan memberitahu tugas sebenar jawatan yang ditawarkan.

"Salah job title tu. Lebih tepat kalau “Kami mencari Wartawan Penyiaran AKA Wartawan lokasi AKA Floor Manager AKA Script writer host AKA driver, AKA cameraman AKA editor AKA switcher” baru betul," tulisnya.

Difahamkan tak lama kemudian pihak Melodi telah memadam posting berkenaan dan memuat naik posting baru.


Betul ke seperti dakwaan Awal? -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote no_el 6-12-2021 01:48 PM
Sentap kena buang dr melodi ke noksss
Tapi mmg ko n jana nik x best pun
Sejenis mgacara skema.
Ni melodi tau. Kena la happening
Quote isbritneybich 6-12-2021 02:10 PM
takleh move on ke
Quote Lailaiketong 6-12-2021 02:20 PM
I tak rasa awal perli. Mmg gitulah hakikatnya bila bekoje dgn team iteww.. awal tu bergurauu..tp team melodi sentap kot or bg gambaran xbgs kpd org luar. Tu yg dorang delete
Quote KamikuP 6-12-2021 02:37 PM
Selalunya gitulah companny expect kita multitasking dgn gaji yg ciput mana org tak mental nowadays
Quote sukacactus 6-12-2021 02:50 PM
Tv3 mmg dr dl gitu la
Job scope bagi satu2 jawatan tu berangkai2
Quote exclusive_vvip 6-12-2021 03:02 PM
yg Awal pun, ko dah bertahun2 kot dpt kontrak jadi pengacara Melodi tu walaupun x best mana..pastu kena terminate,dendam plak..kot kalu smpi skrg masih jadi pengacara Melodi tu, ko nak ke perli2 gitu? Ntah2 ko biar je, x cakna pun dgn org yg kena tindas..
Quote ketipongtipah 6-12-2021 03:03 PM
Edited by ketipongtipah at 6-12-2021 09:08 PM

Bekalan nak jd Diva AA...
Kuuat membawang eh.
Quote dejure 6-12-2021 03:06 PM
no_el replied at 6-12-2021 01:48 PM
Sentap kena buang dr melodi ke noksss
Tapi mmg ko n jana nik x best pun
Sejenis mgacara skema.

Mestilah sentap..rumah baru kos renovation dah kena tipu beratus ribu..dulu jd pengacara melondeh at least ada juga pendapatan..dia ni apa produk yg ada.nk kata jd duta sana sini pon tak,wlpn rajin dpt undangan dari branded2 butik..nk jual produk xlaku pula..i rasa ni salah sorang artis yg bakal mohon rumah ppr bila dah tua nnt
Quote Mooverine 6-12-2021 03:08 PM
biasalah kerja swasta..
job description pendek ja, tapi bila dah kerja baru tau luas nya job scope tu
ad hoc tasks konon.. tapi mcm hakiki ja tugasan tu ..
eh terlepas luahan perasaan pulak..
Quote Fly_over 6-12-2021 03:14 PM
tp kalau jd wartawan xkan sekadar baca script je. iols rasa script tu pn mmg wartawan kena prepare sendiri aka cari berita pastu cari berita pergi drive sendiri.. dah tu nak korek berita dr ig retis je ke..
Quote dua_chzy 6-12-2021 03:16 PM
Dah kenapa korang kutuk Awal.
Quote dudaberhias 6-12-2021 03:19 PM
Tapi kenapa awal yang korang kecam? Adakah sebab dia peponen dan mengacara tak best... Ehh memang betul pun, akak takde pun nak kata korang salah sebab kecam dia, memang selayaknya pun
Quote dudaberhias 6-12-2021 03:21 PM
dejure replied at 6-12-2021 03:06 PM
Mestilah sentap..rumah baru kos renovation dah kena tipu beratus ribu..dulu jd pengacara melondeh  ...

Dah la rumah baru tukar kontraktor pun tetap la hancur. Bakalan jadi istana kokdiang 2.0..

Rumah tu orang cina kata soi, dah ade tanda2 tak elok di diami... Tapi peponen apa nak heran asalkan boleh berangan renovate rumah ala2 yistana
Quote dudaberhias 6-12-2021 03:23 PM
Yihhhh sangkaknya TV3, email pun masih pakai gmail ke? Takde ke email url sendiri? eeeee... Baca nama email ni saja dah boleh agak dah tak payah la nak hantar resume.
Quote ketambangkang 6-12-2021 03:24 PM
halahhh standard la tu buat keje di luar bidang hakiki..kat mane2 pon ade
Quote 3480 6-12-2021 03:30 PM
Kja lain pon byk cmtu.. semua hg
Quote NFBZCantik 6-12-2021 03:31 PM
tp kerja swasta mmg gituu. jobscope sentiasa berantai
Quote Acikgomen 6-12-2021 03:34 PM
Setakat pengetahuan luas gosip rentis neh senang je
Tibitigah dtg je jenguk bodgos. Pilih je memana poremer yg chuols bekenan, pm la heshe
Quote makton 6-12-2021 03:36 PM
poster pun carca marba. kejap bm, kejap bi

Lihat semua komen(128)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 11:43 AM GMT+8 , Processed in 0.175416 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top