CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Tu Sunnah Nabi,"- Rita Rudaini Bengang Doktor Kritik Teh Daun Senna Sampah, Ustaz Kazim Pun Tegur

6-12-2021 01:22 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 9417| Komen: 136|Original author: Oleh: Saiful

Description: Sebelum ini Rita Rudaini dah marah dengan seorang doktor yang dikenali sebagai Doktor Rafidah disebabkan isu vaksin.
Sebelum ini Rita Rudaini dah marah dengan seorang doktor yang dikenali sebagai Doktor Rafidah disebabkan isu vaksin.



Foto: IG

Kali ini nampaknya Rita sekali lagi bengang dengan doktor yang sama sebab mempertikaikan kebaikan daun senna.

Dalam hantaran di TikTok ada yang bertanya adakah teh dari daun senna boleh buat kurus.



Dr Rafidah jawab semua produk kurus adalah sampah.

"Doktor daun senna tu sunnah Nabi. Rajin doktor main TikTok, sister tolong promote account TikTok doktor ya. Cutenyaa buat macam tu. Geram macam nak cubit-cubit pipi sebab comel sangat macam heroin Korea,"tulis Rita.

Sementara itu Ustaz Kazim pun ada respon:

Foto: via ohbulan

'Perang' nampaknya. Apa pun mungkin setiap orang punyai pendapat masing-masing. Tak gitu? -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KamikuP 6-12-2021 02:39 PM
Doktor ni org ckp ambik MA yg kerja bawah dia nak lelaki yg hensem2 jahhh.. agitchu..
Sejenis muka nak mintak penyepak meollss grrrr
Btw.. i setuju ngan RItrud kali ni dan ofkos pujaan hatiku Ustaz Kazim.. hahahah
Quote krustykrab 6-12-2021 02:48 PM
Sunnah nabi ko beria pertahankan...yg tuhan wajibkan tak pulak ko pertahankn haa nek rita kertu
Quote Parit.Hilton 6-12-2021 02:52 PM
iols menyampah dengan dr rafidah ni. sebab mulut biadab ye. nak bagi nasihat ok tapi tone tak kena.tak macam dr imelda dan doktor2 lelaki lain yg rajin menulis kat FB
Dr askar tu pun sama biadab.

dr rafidah iols dah lama unfollow. tapi iols tahu apa dia cakap tu berkaitan produk sampah, bukan dia mempertikai makanan sunnah pun.
tibeh si garita ni masuk campur tak ketahuan hujung pangkal.
Quote helicornia 6-12-2021 02:54 PM
Nabi ada ckp teh senna ni utk kurus ke?doc ni bising sbb claim minum teh bole kurus bukan dia komplen minum teh tu tk elok
Quote makadek 6-12-2021 03:00 PM
Edited by makadek at 6-12-2021 03:03 PM

Kalau ko ckp tu sunnah nabi.
Apsal tk ttp aurat

Aku lainla  freehair pn tk sebuk nk hukum2 org
Quote per706 6-12-2021 03:01 PM
helicornia replied at 6-12-2021 02:54 PM
Nabi ada ckp teh senna ni utk kurus ke?doc ni bising sbb claim minum teh bole kurus bukan dia komple ...

Yep,itu masalhnya..overclaimed..aku igt doctor pon x halang minum...jadi msalah bila overclaim mende yg mengarut2 semata2 nak jual product
Quote makadek 6-12-2021 03:03 PM
KamikuP replied at 6-12-2021 02:39 PM
Doktor ni org ckp ambik MA yg kerja bawah dia nak lelaki yg hensem2 jahhh.. agitchu..
Sejenis muka n ...

Ustakkkk yg claim penyakit ain
Berhidustan sana sini
Koleksi kereta mini bersepah bkn murah harga
Yg bela anak meliwat murid sendiri
Poyo gila setak ni
Quote makadek 6-12-2021 03:04 PM
Parit.Hilton replied at 6-12-2021 02:52 PM
iols menyampah dengan dr rafidah ni. sebab mulut biadab ye. nak bagi nasihat ok tapi tone tak kena.t ...

Biadap lg askar kuat gaduh
Dia ni ok2 lg
Quote KamikuP 6-12-2021 03:05 PM
makadek replied at 6-12-2021 07:03 AM
Ustakkkk yg claim penyakit ain
Berhidustan sana sini
Koleksi kereta mini bersepah bkn murah harga

Tapi meolss suka dan pentaksub ustaz ni.. ekekeke..
Quote Sachacha 6-12-2021 03:12 PM
Acik garit tak letih ke asyik mencari pasal je
Quote kotakominami 6-12-2021 03:15 PM
Bab sunnah tu aku hormat sebab ilmu agama tak tinggi...tapi yg aku paham dalam satu daun tu ada beribu ribu sel yg dalam tu mungkin ubat dan mungkin racun.....maksudnye bila masuk makmal dia akan pecahkan dan pilih yg baik saje lalu dibuat ubat ...so ape2 kita nak consume dalam badan pon kena paham betul2 untuk ape...jgn dgr sunnah je kita terus buta buta telan. Zaman sekarang pon org lg byk guna agama buat duit...hati hati.
Dr. Rafidah ni memang niatnye baik nak bg awareness cuma bila ilmu terlampau tinggi dia jadi ego...jawab pon lebih kurang macam lekeh sgt org yg bertanya tu....
Quote exclusive_vvip 6-12-2021 03:22 PM
Daun senna ni elok utk bagi berak kan? Mcm julap la..yg jadi salah, bila org consume smpi mudarat badan..btw,both RR n DR ni iols x berkenan..hat dok Dr tu pulak, I nampak mcm sejenis set2 doc yg ego yg jenis patient kena terima bulat2 apa Diorg cakap..like,”helloooo, aku dokter ke ko dokter?”…gituhhh iols memandai2
Quote lwyl 6-12-2021 03:24 PM
Tak tahu kenapa ramai yang tak suka Dr. Rafidah. Dia beri info kesihatan yang bagus. Memang pun ubat kurus semua sampah. Nak kurus jaga pemakanan dan pergi bersenam. “Lan yan mou yeuk yi”.
Quote dudaberhias 6-12-2021 03:32 PM
Eh betul la apa dr tu kata, dia hanya komen dari segi saintifik. Manakala yang katanya ada khasiat2 tu sekadar dalam hadis (as u know kesahihannya tidak sesahih quran) dan dia cerita pasal kurus... Ada ke kata khasiatnya boleh kurus... Adoiii yang sampah rupanya dedua makhluk tu iols pun tak suka doktor gedik ni tapi dia cerita apa yang betul je. Hadis pun ada kata minum kencing unta etc boleh rawat certain2 penyakit, tapi ni lebih kepada petua, not related to religion pun tak ikut pun tak mampoih dan tak wajib pun ko ikut
Quote dudaberhias 6-12-2021 03:40 PM
Edited by dudaberhias at 6-12-2021 03:41 PM

ni haaa video original...
takde pun iols nampak doktor ni pertikaikan sunnah teh sanna...
dia cerita pasal kurus tu je teh sanna tu menyembuhkan pelbagai penyakit dalam hadis...
tapi masalahnya bagi kurus tu penyakit kaaa

rasanya ala kazim dan ritrud pun dah jadi biol sejak2 covid ni dulu iols ngefan heolss juga...

[tiktok]https://www.tiktok.com/@rafidah72/video/7036965828964666651[/tiktok]

https://www.tiktok.com/@rafidah72/video/7036965828964666651
Quote dua_chzy 6-12-2021 03:40 PM
exclusive_vvip replied at 6-12-2021 03:22 PM
Daun senna ni elok utk bagi berak kan? Mcm julap la..yg jadi salah, bila org consume smpi mudarat ba ...

Same kaka. Dua2 ni jenis manusia yang seboleh2nya ai nak elak berurusan dalam apa hal pun.
Quote makadek 6-12-2021 03:43 PM
Masa zaman tea worang kg ni mmg dh popular daun sena ni.
Aku terjebak tea org kg
Pagi2 dh tercirit
Btul la tu utk minum jangka panjang tk elok
Dn berak2 utk kurus adalah hoax terbesar
Quote ezacbee 6-12-2021 03:46 PM
Aku minum daun teh senna klo sembelit je.
Memang buang abis.
Quote KBW2 6-12-2021 03:49 PM
Amalkan hidup sihat tapi muka dia dah nampak macam hantu komkom tak cukup zat.

Lihat semua komen(136)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 04:00 AM GMT+8 , Processed in 3.374656 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top